Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 7 augusti 2019 13:27

Det sägs ju att höghöjdsträning är bra, vad passar väl då bättre än att tillbringa några dagar i Fryksås före Cykelvasan. Halva serviceteamet är nu med när jag skall ut på ett pass.

Det är lite ruggigt men vad gör väl det när det finns bra kläder. Bara att köra.

Tanken är ett kortare distanspass med två intervaller om vardera 15 minuter.

Gick riktigt bra det där. Formen känns bra så nu är det vila som gäller tills på lördag då det smäller.

Snart vid stugan igen med utsikt över Orsasjön.

Cykeln är tvättad och inställd i förrådet under överinseende av Ally. Nu mat sen vila. Och leka med Ally förståss som blir två år i dag.

Av SimmaCyklaSpring - 5 augusti 2019 11:52

I dag tänkte jag mig ett intervallpass på fem stycken 30-sekundersrökare. Vad passar väl bättre än trainern att riva av dessa på. Nu kör vi. Min tanke var att klara 400 watt i snitt per intervall.


En timme senare kommer resultatet på vad jag presterat. Hur det blev. Jo, 409, 407, 422, 420 samt 460 på den sista. Alla tiders bra om jag får säga det själv. Nu har jag väl bara ett pass kvar inför Cykelvasan som går på lördag. Nu vila en dag och sedan är tanken att jag kör ett pass ute på onsdag. Om det blir något mer så blir det väl lite lugnt rull bara.

Av SimmaCyklaSpring - 4 augusti 2019 13:25

Även om gårdagens långpass inte var alltför hårt så tar det ändå på krafterna att vara ute i fyra timmar. Då passar det bra att ta ett riktigt kort och lätt pass idag. Här är jag på väg in i centralorten Königshyttan.


Där blev jag välkomnad av några kossor som undrade vad som kom farande.


Sedan blev det Pershyttan innan jag svängde hemöver igen. Hade tänkt mig ett entimmespass och det var nära nog vad det blev också.

Av SimmaCyklaSpring - 3 augusti 2019 13:59

Nu är jag redo för sista långrundan före Cykelvasan. Friskare i luften och inte lika varmt, det gillar jag. Augusti och september är toppen för långrundor.


Hade väl inga bestämda mål mer än att jag tänkte mig en runda på ca fyra timmar och en snittpuls kring 140. För min del är det ett medeldrygt pass. Nu är jag på Turistvägen vid Vikmanshyttesjön.


Soligt och fint och härligt i luften. Inte för varmt. Armvärmarna sitter inte i vägen. Vätskeryggsäcken är på för jag har bara plats för en flaska på cykeln och det blir för lite på dagens runda.


Efter 27 km och drygt en timme har gått kommer jag till Norn. Lugnt på morgonkvisten men jag misstänker att det är lugnt där för jämnan.


Blev inga bilder förrän jag kom till gruvhålet i Silvberg. Inga badande där i dag vad jag kunde se. Jag hade hunnit passera både Kybacken och Jutbo. Efter Silvberg for jag till Nisshyttan via Björnbo. Vad det gäller min målsättning med dagens tur så blev det för en gång skull nästan precis som jag tänkt mig. Fela någon minut på fyra timmar, snittpuls 140. Sträckan blev faktiskt hela 91 km.

Av SimmaCyklaSpring - 1 augusti 2019 10:55

Dalälven ligger spegelblank i Gustafs. Efter att ha kört en del hårda pass senaste tiden är det nu hög tid att tänka på Cykelvasan. Man kan ju inte vara sliten redan när man startar om man skall prestera bra på loppet som är hela 94 km. När jag vaknade i morse och solen sken bestämde jag mig för en runda runt Gustafs och Stora Skedvi i sakta mak. Zon två vilket för mig betyder en puls ej över 132. Hur det gick. Jo riktigt bra. Endast 11 sekunder hamnade i zon tre. Med tanke på att jag cyklade en timme och 48 minuter så kan jag ju inte säga annat än att jag lyckades med målsättningen.

Av SimmaCyklaSpring - 30 juli 2019 17:27

Mindre än två veckor till Cykelvasan så nu är det dags att börja tänka på de sista förberedelserna vad det gäller träning. Bestämde mig för en runda på dygt två timmar med ett par längre fartökningar.


Efter en halvtimme är jag i Grängshammar.


Är fortfarande i Grängshammar. Bara jag kommer till korsningen i byn tänker jag lägga på en långrökare till Skenshyttan, 6,5 km. Är ett segment på den sträckan, den som innehar KOM på den sträckan är kommentator på Eurosport och heter Roberto Vacchi.


Nu var den sträckan avklarad på 12.17, hela 16 sekundert efter Roberto. Får köra snabbare nästa gång. Bör gå att klå.


Lite stigkörning efter Skenshyttan.


Ulshyttan passeras utan problem.


Nu laddar jag för nästa pulshöjare. Tänker öka lite när jag kommer till Norbo och försöka hålla lite fart tillbaka till Grängshammar. 


Efter det blev det Gustafs och när jag kom till Solvarbo tog jag grusvägen till Uggelbo för dagens sista fartökning. 3,5 km som jag tidigare åkt på 6.12 men i dag tog hela 7.22 Inte illa det heller efter sex mils körning. Nu vilodag i morgon, gäller att inte slita ut sig inför Cykelvasan.

Av SimmaCyklaSpring - 28 juli 2019 11:01

Framme vid grustaget i Vikmanshyttan och där det blir uppför börjar första intervallen. Tänker köra fyra stycken på låg kadens. De tar mellan 3.20 och 3.50 Två mot Turbo och två mot Vikmanshyttan.

För att klara värmen stack jag redan före klockan åtta. Lugnt och skönt.

Efter intervallerna for jag via Nyhyttan till Norn. Nu är jag på väg hemöver via Nisshyttan.

Efter drygt två timmar och 55 km körda är jag hemma igen. Riktigt drygt pass blev det. Inte så mycket för värmens skull utan för att jag körde riktigt hårt. Behövs sådana pass om det skall hända något med orken.

Av SimmaCyklaSpring - 27 juli 2019 14:39

Hade tänkt cykla ute tidigt i morse men jag sov över. Vill inte cykla ute i denna värme så när Erik föreslog ett intervallpass på trainern i källaren fick det så bli.

45 minuter tog det från att vara pigg som på översta bilden till att bli så slut som jag är på denna bild.

Här är förklaringen. Korta intervaller är jobbigare än det kanske låter. Totalt 16 st 40-sekundersrökare rev jag av.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se