Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 5 oktober 2020 20:30

Ja minsann, då är gräsmattorna klippta för sista gången i år hoppas jag. Gröna och fina.


I går blev det ett pass i källaren på trainern men idag var det kanonväder igen vilket gjorde att det blev en fin utetur på MTB. Nu är jag på Miljonvägen på väg mot Norbo.


Nu har jag kommit ut på stora vägen i Ulvshyttan och där vid dammen är det så här fint.


Riktigt fin förmiddag att vara ute och cykla i. Det står inte på förrän jag är i Skenshyttan och svänger av denna väg. Det blev sedan Grängshammar och Gustafs innan jag var hemma igen. 


Det var ju Kanelbullens dag i går och inga kanelbullar fanns hemma. Men nu skall det ordnas. Här har jag skållat lite mandel och skall snart göra lite mandelmassa.


Så där, nu är det fixat. Nu får den ligga och gotta till sig ett par dagar så skall det väl kunna bli en del av fyllningen i bullarna.

Av SimmaCyklaSpring - 3 oktober 2020 12:36

När jag for iväg tänkte jag mig en lugn runda uppåt Nisshyttan och Gruvsjön. Nu har jag precis kommit till Gruvsjön.


Gruvsjön passeras utan att jag svänger av mot Björnbo som jag brukar göra. Nej idag får det bli lite längre. Siktar på Kybacken och Harhyttan.


När jag kommer till Kybacksvägen efter drygt två mil kan jag inte hålla mig. Jag sprätter till lite trots att det lutar emot vilket jag inte gillar. Men jag kör på så gått jag kan och det visar sig att det blev ett nytt PB med nästan en hel minut vilket gör att jag tog mig in på tioitoplistan. Riktigt skoj, men det enda det betyder är väl att de andra som åkt där inte har tagit i så mycket.


Jag rullar vidare i lugnt tempo och njuter av det fina höstvädret.


När jag kommer till Harhyttan kan jag inte låta bli att stanna. Här har jag stannat några gånger när jag cyklat med Steven. Då har jag varit så slut så jag har begärt "nödstopp" för att lätta på trycket och en stund återhämtning.


Idag var jag inte lika trött men en vilostund var ändå skönt att ta. En liten slurk med vatten tog jag innan jag rullade vidare hemåt. Hela 51 km blev det, och ett nytt PB på det. Då får jag vara glad och nöjd.

Av SimmaCyklaSpring - 2 oktober 2020 16:46

Idag ska det bli en tur med Lena, Lisa och Inez. Själv tog jag cykeln till Gustafs. Så här fint var det när jag kom hem till Lisa och vi skulle ge oss iväg.


Jag i täten efter Dalälven förbi kanotstadion. Lena och Lisa ligger tätt efter.


Inez är inte så intresserad ac cykling. Hon sover helst när vi är ute och cyklar.


Nu är vi hemma i Gustafs igen och Inez har vaknat. Det är roligare att gosa med lite mjukisdjur. Efter en fika tog jag cykeln och for vidare mot Säter.


Av SimmaCyklaSpring - 1 oktober 2020 17:45

Vad är nu på gång då måntro. Jo jag gjorde ju en vaniljsås igår och då blev ju äggvitorna över. Efter en natt i kylskåp är det perfekt att göra maränger. Nu är smeten färdigvispad.


Nu skall de bara stå en stund och sätta till sig lite innan de skall in i ugnen.


Några timmar senare har jag två plåtar med fina maränger.


Har även hunnit med att ta upp hela årets skörd av röda och gula betor. Det var snart gjort för vi hade inte så många.


Sedan åkte gubben och gumman in som har slipat färdigt för i år. Nu får de vila till nästa sommar.


Kunde inte hålla mig när Erik skulle köra ett pass. Det blev premiär för innesäsongens träning med en timme för min del. Står nog inte på förrän jag sitter där igen. Det är så bekvämt. Inte en massa kläder och inte en cykel som skall tvättas efter varje pass. Framförallt slipper man vara rädd för att bli påkörd av någon mobilsurfande bilist. Sådana finns det sorgligt nog alldeles för många av.

Av SimmaCyklaSpring - 30 september 2020 16:18

Satte igång tre degar på vardera 2,5 kg i söndags och efter två dygn i kylskåp såg de ut på detta vis.


Har även monterat på min racer på trainern i källaren för nu börjar det bli för ruggigt att vara ute och flänga på den. I fortsättningen får uteturerna bli på MTB.


Så var det dags att ta sig an gräddningen. Hade ju gjort lite olika degar och än har jag inte hunnit smaka alla men jag tror att de kommer att gå åt. Såg då goda ut.


Trots att jag har så många fruktträd har det i år inte blivit gjort något av frukten. De är nästan alla angripna av rönnbärsmal. Men i morse tänkte jag att det vore väl tusan om det inte skulle bli en äppelpaj åtminstonde. Nu är den på gång.


Översta deglagret på plats samt penslat med ägg och lite socker på det.


Nu skall den bara få svalna. Under tiden kokar jag en vaniljsås.


Det passade ju bra att ha lite gofika när vi fick finfrämmande. Lisa, Ally och mormor Lena ser vi här.


Mmmm, smaskens det här.


En till som tyckte det var smasken var Ally.


Det stod inte på förrän Ally åt upp sin bit och det stod inte heller på förrän en liten bit till var uppäten. Det var väl tur att nu när jag lagt ned så mycket tid på att beskära våra fruktträd, att det till slut blev en äppelpaj.

Av SimmaCyklaSpring - 27 september 2020 17:29

Har varit lite sliten efter allt cyklande på sistonde vilket gjorde att jag igår tog en vilodag från cyklandet. Men idag var jag på igen och passerar nu Vikmanshyttan som börjar prydas i höstfärger.


Det blev som jag tänkte mig när jag startade turen, att det skulle bli en lugn tur. Det är inte alltid det blir så men nu blev det i alla fall så. 


Kunde inte hålla mig när jag kom hem utan det blev att jag satte igång tre små degar. En med finmalet rågmjöl, en med fullkornsdinkel och en med rågsikt. Skoj att gör tre samtidigt med lite olika mjöl för att se vilka skillnader det blir. Nu får de stå framme till ikväll och sedan två dygn i kylskåp innan det blir gräddning. 


Hela eftermiddagen blev jag sittande framför TV:n och kollade VM på cykel, herrarnas linjelopp på 25 mil ungefär. Här ser vi segraren Julian Alaphilippe i ensamt majestät när det är 7,7 km kvar. Ingen av de jagande kom ikapp utan han körde ohotad över mållinjen.


Här under ser vi dagens tur för min del.

Av SimmaCyklaSpring - 25 september 2020 17:48

Första kvällsrundan med risk för mörker innan jag är hemma. Det blev en tur med Lisa i Gustafskrokarna. När hon var hemma igen fortsatte jag via Magnilbo hem och då fick jag testa lamporna för det hade hunnit bli riktigt mörkt. Hela 57 km blev det för min del.


Nu är jag strax klar med ytterligare ett träd. Ser ut att jag faktiskt hinner göra alla innan månaden är slut. Har bara två kvar nu.


Riktigt varmt var det så det är nog möjligt att detta var årets sista utomhustur i kortärmat. 


Är nu i krokarna av Gruvsjön och far sedan runt lite kring Nisshyttan. 45 km blev det i värmen på fina grusvägar.


Igår drog jag iväg på en tur förbi Vikmanshyttan. Just här är jag i Österby.


Vissa vägar och stigar har jag aldrig åkt på förut som här på väg mot Ivarshyttan över åkrarna. Där var det fint.


Men men, det var inte lika fint överallt. Glad ändå att jag inte vurpade i leran. Lyckade klara mig med bara en fot nere. När jag kom hem höll jag inte på att få av mig skon för det var fullt med lera i spännet. Men efter lite pillande med en smal plåtbit lyckades jag få upp spännet. Hade jag inte lyckats med det hade jag väl fått sova med skona på för jag skulle ju ändå ut och cykla idag, fredag alltså.


Ja nu är det fredag och jag tar en tur tillsammans med Lisa som har lilla Ines i vagnen bakom. Vi är nu vid Dalälven i Torsång.


Lisa, Inez och jag är nu hemma i Gustafs igen. Där blev det lite fika innan jag rullade vidare hem till Säter. Nu har jag cyklat i tio dagar så imorgon är det hög tid för en vilodag. Ser ut att bli regn också vilket gör det lättare.

Av SimmaCyklaSpring - 21 september 2020 17:37

Vaknade redan kl sex och då var det bara att gå upp. Tyckte det var för tidigt att gå ut i trädgården vilket gjorde att jag satte igång lite kakdegar istället.


Det passade ju bra med lite nybakat för det stod inte på förrän Ally kom på besök. Gott med kakor tycker Ally och mormor.


Tre sorter blev det, fr v, upplandsbröd, bondkakor och engelska julkakor. Fast eftersom det inte är jul kallar jag dem för engelska kanelkakor, för dessa kan man äta året om.


Vore väl tusan om det inte skulle bli en liten runda på cykeln också. Har stannat till vid Silvbergs gruvhål.


Tjusigt är det där. Men här kan jag inte stå, måste hasta vidare annars blir jag kall. Känns att hösten är på gång.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Med Ovido kan du skapa egna quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor