Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 8 augusti 2020 18:39

Satte igång en deg för två dagar sedan som jag tog fram ur kylskåpet i morse.


Efter ett tag såg det ut på detta vis. Fast hela fyra plåtar.


Efter ytterligare 25 min på 275 grader var första plåten klar. 


På eftermiddagen tog jag och Erik en cykeltur mot smedjebacken. Efter 30 km gick växelvajern till kassetten av och hux flux hade jag bara två växlar att köra på. Växel nr 10 och nr 20. Vi kämpade dock vidare.


Nu har vi passerat Torsång och är på väg mot Milsbo. Erik drar som vanligt.


105 km blev det innan vi var hemma igen. Då hade vi även passerat Stora Skedvi.

Av SimmaCyklaSpring - 8 augusti 2020 07:27

Efter att Peter och Steven lite försiktigt gjort mig uppmärksam på att jag missat bloggandet ett tag är det hög tid att göra ett inlägg igen. Här är jag för ovanlighetens skull denna sommar på min MTB igen. 


Det blev en av mina favoritrundor när det gäller MTB. Aspnäs-Björnbo-Nisshyttan. Jag tycker det är så fint, nu är jag alldeles strax framme vid Gruvsjön.


Sedan gick det bara ett par dagar så blev det en till MTB-tur, nu tillsammans med Lisa. Vi har passerat Grängshammar och är nu vid Skenshyttenäs, ett annat av mina favoritställen.


Visst är det tjusigt i bygden. Bara att ta sig ut och se sig omkring i vår vackra omgivning.


Sådär, ordningen återställd tycker Erik. Nu är vi ute på en racertur igen och har stannat i Stjärnsund för en liten fika.


Efter fikastoppet gjorde vi en runda mot Torsåker och ner på väg 68, den rundan blev ca 50 km och vi passerar nu Stjärnsund för andra gången idag. Innan vi var hemma hade vi fått ihop hela 129 km.


Det är inte bara cykling på schemat. Har ju en trädgård att sköta om också med blommor och fruktträd.


Dags för en MTB-tur igen. Denna gång passar jag på att testa min heldämpade Scott. Det är ju synd om den står oanvänd hela sommaren bara för att alla tävlingar är inställda.


Ja nu börjar jag komma ikapp igen med bloggandet då det här är en bild från gårdagens tur som åter bar av till Stjärnsund.


Erik agerar i vanlig ordning draglok. Det blev hela 80 km i 29 graders värme. Svettigt värre. Nu är det väl bäst jag sköter bloggandet framöver så jag slipper få synpunkter på det. Tack o hej så länge.

Av SimmaCyklaSpring - 27 juli 2020 20:26

Idag var det dags för aktiv vila och då tyckte Lena att det passade bra att haka på.


Erik tyckte detsamma så det bar av på våra MTB över åkrarna mot Gustafs.


Härligt väder att vara ute och mysa i.


Efter att ha passerat Gustafs for vi via Dammsjön och hemöver igen. Hela 32 km blev det.

Av SimmaCyklaSpring - 25 juli 2020 20:18

Redan kl 10.00 drog vi iväg idag, Erik och jag. Härligt väder och fina vägar.


Tog ett par bilder redan före Vikmanshyttan, visste att det skulle bli långt idag så bäst att fota medan jag är pigg.


Efter att ha passerat både Avesta och Karbenning är vi nu i Norberg. Det var dock så mycket folk på Elsa Anderssons så vi tänkte strunta i att fika. Men så kom jag på att det finns ju ett till fik i Norberg. 


Första gången jag är in där och det blev inte en besvikelse. Fanns hur mycket som helst att välja på.


Förutom bullar och bakelser fanns det även glass i mängder.


Men det vi fastnade för var ena riktiga mackor med kyckling i, oj vad det satt fint efter nästan åtta mil.


Café Orkidé heter fiket och ligger i stort sett mittemot Elsa Anderssons. Här blir det att fika fler gånger vill jag lova. Innan vi var hemma hade vi hela 14 mil avklarade. Årets längsta runda för min del.

Av SimmaCyklaSpring - 24 juli 2020 08:56

Återigen sitter vi hos Handlarn och tar en kopp kaffe. Måste ta en bild och skicka till Lena så hon vet vart vi är. Garmin fungerar inte för tillfället vilket gör att hon inte kan följa oss via Livetrack. Hon lär dock inte bli överraskad av att vi är i Husby. De flesta turer vi gjort i sommar brukar bli i dessa krokar.


Dalälven i Fäggeby passerar vi nu efter att först ha varit i Hedemora och Husby.


Vi är trötta både Erik och jag efter snart fem mil i blåsväder.


Men det är bara att trampa på. Solen skiner och det är ju bra.


Inte konstigt att vi är trötta när det förutom blåsten också är sådana här uppförsbackar.

Av SimmaCyklaSpring - 23 juli 2020 08:53

Efter ett längre (två dagar) uppehåll på grund av sjukdom (kristallsjuka) gör jag ett litet försök att sätta mig på cykeln igen. Kristallsjuka är verkligen ingen skoj att råka ut för. Hoppas kristallerna hamnar rätt snart igen för jag är fortfarande lite yr. Hur som, här står vi Ally och jag efter att ha kört lite på MTB-banorna.


När testet med Ally gick så pass bra vågade jag mig framåt kvällen ut på en liten tur med Erik också. Nu har vi passerat Königshyttan och det är riktigt fina vägar att köra på.


Nu har vi precis lämnat Södra Pershyttan bakom oss och vi gasar på.


Hade tänkt köra en timme men det känns ju bra och vädret är fint så jag hänger väl på så får jag se vad Erik tar vägen.


Efter att vi kört ett segment på fyra km efter Dalälven på tiden 5.21 för Erik och 5.22 för mig vilket resulterade i en första respektive andraplats av 123 registrerade åkare sitter vi nu hos Handlarn i Husby och pstar ut med varsin kaffe.

Av SimmaCyklaSpring - 21 juli 2020 13:52

Blir lite glesare mellan gångerna på bloggen nu i semestertider. Men vi cyklar på Erik och jag och som vanligt är det han som får stå för dragjobbet. Nu passerar vi strax Dalälven i Stora Skedvi på en kortrunda.


Sådär, nu är vi på bron över älven och jag lägger mig strax bakom igen.


Denna dag tog Erik vilodag och jag skall strax ge mig av på en egen liten runda med risk för ruskväder. Lena som anar hur jag brukar köra uppmanar mig att ta det lugnt. Ja själklart, lovar jag innan jag drar.


Men med regnet strilande över mig och vinden i ryggen kunde jag inte hålla igen. For från Vikmanshyttan till Hedemora på 8.02 vilket var en rejäl putsning av mitt tidigare rekord. Det gör att jag hamnade på 8:e plats av 181 på segmentet Jälkarbyn-Hedemora. 5,5 km med en snittfart på 41,1 km i snitthastighet. Efter denna urladdning var det bara att gasa på i regnvädret för att inte bli kall. Är nu i Västerby. Tog sedan sikte på Fäggeby o Arkhyttan innan jag kom hem efter 64 km på 2,04. Första gången jag kört själv med ett snitt över 30.


Återigen en halvkulen runda. Men vädret får inte stoppa oss, gäller att ha rätt kläder, och det har vi. Nu en runda som tar oss till Husby via Stora Skedvi. Det har blivit ett antal sådana nu i sommar. Det är lagoma sexmilarundor.


Men nu skiner solen och vi drar iväg på en långrunda. Vi närmar oss nu Söderbärke på vår väg till Norberg för en fika. För en gångs skull vill Erik ha draghjälp. Bäst han får det om han skall bjuda på fika igen.


Väl framme i Norberg bjöd Erik på både läsk, kaffe och Gammaldags Napoleonbakelse. Innan vi var hemma hade vi avverkat hela 124 km.


Som vanligt måste man ju ha något gott matbröd så här har jag precis hällt upp en liten deg som kalljäst i två dygn i kylskåpet.


Såhär fick det bli denna gång.


I söndags blev det en runda, Fäggeby Hedemora där vi återigen fick ihop 63 km. Det är lagomt med tvåtimmarsturer. Man skall ju hinna annat också. Något jag gilla att ha på filmjölken är,


 ja så här fin om handen blev jag när jag hanterade dagens skörd av,


Blåbär. Efter ett besök på Åsen är årets förbrukning räddad.


Av SimmaCyklaSpring - 11 juli 2020 09:26

Ja här rullar det på. Nu drog vi iväg på en runda utan att veta vart vi skulle. Men nu sitter vi och dricker kaffe i Stjärnsund eftar att först ha varit i Långshyttan.


Erik undrade om vi måste åka samma väg tillbaka, när jag sa att vi kunde åka vidare och så småningom komma till Horndal och vidare över Garpenberg och hem vilket skulle bli ca tio-elva mil tyckte Erik att det lät bra. När vi väl var hemma visade det sig att det blev hela tolv mil.


Förutom cykling har vi hunnit plocka lite jordgubbar. Här är Ally och jag i full färd med att börja.


Nu börjar det bli lite av de goda bären i våra hinkar. Lisa hjälper Ally med hinken. Ser även mormor Lena i plockartagen.


När hinkarna var fulla med jordgubbar for vi till Husby för att spela minigolf. Linn och Olle är hemma och hälsar på och ses närmast kameran. Johan hjälper Ally med klubban och jag o Lena tittar för tillfället på.


Nu är det onsdag och Erik och jag tar en tur på cyklarna igen. Sex mil denna gång via Långshyttan och Husby.


På vandring mot Springkällan i Säterdalens ravinsystem. Lena har tagit täten tätt följd av Ally. Sedan kommer Johan med lilla Inez på ryggen under överinseende av Lisa.


Vi parkerade bilen i Norddalen vilket gjorde att det hela blev en tur på ca fyra km. Fint som bara den är det där.


Äntligen framme, då passade vi på att provsmaka det kalla vattnet.


På vägen tillbaka satt det fint med en fikapaus. Nygräddade maränger som jag gjorde på äggvitan sedan jag gjort vaniljsås av äggulorna, samt lite smarriga bullar som jag gjort tidigare. Gott gott. Vad jag hade vaniljsåsen till. Jo en nyligen tillagad rabarberpaj.


Efter allt kalasande passade det bra med lite cykling igen. Hedemora och Stora Skedvi fick det bli vilket också gav drygt sex mil på träningskontot.


Nu är vi i frukosttagen efter att ha sovit i husvagn en natt hemma på gården. Ally ville så gärna sova i husvagn vilket hon aldrig gjort förut. Det tyckte hon var skoj och ville gör det fler gånger. Men nästa gång skall vi väl se till att fara någonstans innan vi sover. 


Igår skulle vi ta en tur igen och när vi rullar en bit undrade Erik vart vi skulle åka. Tja, sa jag. Skall vi åka till Avesta och ta en kaffe. Det tyckte Erik var en bra idé. Men när vi kom till Avesta visade det sig att Wienerkondiset hade semesterstängt. Vi rullade då fram till en mack och tog en kopp kaffe. Det gick bra det med, men gott kaffebröd blev vi utan. Men det har vi ju gott om hemma.


Efter en kort paus var det bara att trampa hemöver igen då vilket vi gör här. Hela 86 km blev det på strax under tre timmar. Det var nog årets hitintills hårdaste pass för min del. Men det gick bra det med.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Med Ovido kan du skapa egna quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor