Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 12 augusti 2022 18:47


Lite bokläsning och en kopp kaffe i solen är inte fel när man är i Sälen. 


Dagen före Cykelvasan är det dags för sprint nere vid Lindvallen. Lena står här och väntar att starten skall gå. 


Snart start och Roberto Vacchi ger de sista instruktionerna. 


Nu är vi i stugan igen och det är dags att få lite i magen igen så vi orkar upp i morgon och kolla starten på Cykelvasan. 

Av SimmaCyklaSpring - 10 augusti 2022 17:45


Att jag inte kan åka Cykelvasan till helgen är ju väl känt. Men jag tänker i alla fall följa loppet så gott jag kan. Därför har jag nu givit mig iväg till Sälen. Rullstolen har jag lämnat hemma och nu tar jag mig fram med hjälp av kryckor. 


Efter en promenad på 700 m var vi vid Sälens botaniska trädgård. Det fick räcka som promenad när jag inte gått på nära två månader. 


Det var verkligen en trädgård av lite annorlunda slag men väl värd ett besök. 

Av SimmaCyklaSpring - 7 augusti 2022 17:49

Min rehabilitering efter olyckan går bra och det är bara jag som kan påverka den. Men hur valet om drygt en månad skall gå är det allas vår skyldighet att vara med och påverka. Själv har jag precis läst ut boken "Den avgörande striden" skriven av Gellert Tamas. Den handlar om Sverigedemokraterna och de drygt 30 åren som partiet funnits. Nog för att jag vetat en hel del om dem förut men när man får allt sammanställt i en bok så blir man rent ut sagt mörkrädd på riktigt. Hoppas fler tar chansen att läsa den för den är verkligen bra. Sedan är det bara att hoppas att folk verkligen förstår vilket samhälle vi skulle få om det blir en moderatledd regering som stöds av Sverigedemokraterna och dess ledare som som har Vladimir Putin, Viktor Orbán och Donald Trump som förebilder. Hemska tanke, må det aldrig ske.

Av SimmaCyklaSpring - 6 augusti 2022 09:59

  


Nu har det blivit dags att plock lite hallon. Lena jobbar på i hallonhäcken. 


Det var inga mängder men de som fanns var fina, och goda. 

Blev drygt två liter men det lär bli en hel del till innan säsongen är över. 


Här kommer den bästa granne man kan tänka sig. Han har alltid varit bra men nu är han helt makalöst bra. Sen jag gjorde illa mig har Georg hela sommaren klippt våra gräsmattor, och det är inte lite gräs att klippa. Dessutom snirklar runt 27 fruktträd och en hel del blomrabatter. Dessutom kommer han med trimmern och gör fint kring gärdesgård och rabatter. Georg fyllde dessutom 60 år igår så då var vi på riktigt kalas. Skoj skoj. 

Av SimmaCyklaSpring - 4 augusti 2022 10:21


När jag nu börjar bli lite rörligare försöker jag göra lite övningar. En tjej som heter Sofia kör 20 min med övningar kl 10.00 på SVT. Alla övningar kan köras liggande, stående eller sittande. Övningarna göres efter var och ens förmåga så alla kan vara med. Alla tiders, även för mig som annars bara kört konditionsträning. 

Av SimmaCyklaSpring - 1 augusti 2022 09:24

Nu har det gått en vecka igen som jag till stor del ägnat åt damernas Tour de france. Hela åtta etapper har de kört varav några bergsetapper, som den här som var igår. Riktigt hårda tävlingar som har varit intressant att se på. Bland annat därför att,


den blott 21-åriga svenska tjejen Julia Borgström varit med. Julia körde så bra att hon på den sjätte etappen till och med tog ledningen i ungdomsklassen vilket gjorde att hon på lördagen fick åka i den vita ungdomströjan. Det är verkligen stort. Vad jag vet är hon den första svenska tjej som klarat det och vad det gäller herrar så tror jag att det bara är Tomas "Gotland" Löfqvist som gjort det tidigare, och det var så länge sen som 2008. Så det här var verkligen riktigt stort för svensk cykelsport.


Har även läst en bok som jag kan rekomendera fler att läsa när det nu närmar sig val igen. Det är snart bara en månad kvar till den 11 september då det är dags att lägga sin röst igen utifrån vilket samhälle man vill ha. Är man nöjd med att miljön försämras och att samhällsklyftorna ökar, ja då kan man ju rösta på Moderaterna och Ulf Kristersson med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och hans stöveltrampande vänner ivrigt påhejande. Vill man däremot ha något bättre kan man börja med att läsa denna bok. Då inser man snart vartåt det barkar.

Av SimmaCyklaSpring - 28 juli 2022 21:03

Idag var jag kallad till Falu Lasarett för röntgen och för att efter röntgen träffa en läkare. Min förhoppning var att allt skulle se bra ut och att jag skulle få börja belasta vänster ben 50%. Döm om min förvåning när läkaren lägger fram röntgenplåten och visar att det läkt så bra att jag redan nu får belasta båda benen med 100%. Visserligen måste jag vara försiktig, kan inte ut i skogen och cykla precis. Men jag får i alla fall gå med kryckor, och bara jag återfår full kontroll på balansen även gå utan kryckor. Kroppen kommer att tala om vad jag kan göra sade läkaren så enda restriktionen är att följa kroppens signaler och använda sunt förnuft. Det skall jag göra, gäller att skynda långsamt så man inte förvärrar något. En liten promenad med kryckor fick räcka för idag.

Av SimmaCyklaSpring - 24 juli 2022 16:39

Ja det är en vecka som det hänt en hel del på. Dels har jag tagit mig ut varje dag och kört lite rullstol. Inga längre vändor men jag har i alla fall prövat och sett att det går bra. Sedan har vi haft besök av vårt lilla barnbarn Tyra som nyss har lärt sig gå. Hon har varit här i fem dagar vilket var bra medicin för mig.


Tyra har några höns hemma på gården vilket gjorde att vi fick lite fina ägg. Här är en laddning som jag gjorde en bamseomelett av.


Tyra tyckte att vi hade oordning på skorna så det rättade hon snart till.


Här har vi hamburgarkalas innan vi skall ner på stan och kolla in lite gamla bilar.


Jag , Olle och Tyra sitter och spanar på fina bilar. Ja det var en hel del som inte var så värst fina heller.


Men många var riktigt fina, som den här T.ex


Ja det fanns hur många som helst som snurrade runt hela kvällen.


I morse var jag uppe med tuppen och gräddade lite bröd som Olle, Linn och Tyra fick med sig när de for hemöver igen.  


Jag och Lena kramar om Tyra innan det är dags för dem att åka.


Själva drog vi till Norberg och kollade på Engelbrektsturen som det var tänkt att jag skulle köra. Nu blev det inte så med det var skoj att vara på plats ändå. Att allt går åt rätt håll märks bland annat på att jag håller på att minska användningen av morfin. Nu skall jag ta en ikväll och en imorgon kväll. Sedan är jag efter att ha ätit 180 st äntligen av med dem. Sedan skall jag trappa av med Alvedon som väl ska gå lika bra, om jag lyckas med det har jag dragit i mig 380 st Alvedon. Usch o fy säger jag bara, men det har varit nödvändigt.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Med Ovido kan du skapa egna quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor