Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 8 oktober 2019 12:41

I dag blev det en runda med Patrik Hjalmarsson med start redan halv nio. Ett par minusgrader var det men det gör inget om man klär sig med förstånd. Skönt att komma iväg i tid.


Vi är på väg mot Nisshyttan för att åka i stort sett samma runda som jag åkte i förrgår. Fina vägar och vissa bitar hade Patrik aldrig åkt förut. Det blir lätt så att man åker där man brukar åka. Åker man med andra blir det alltid några glada överraskningar vad det gäller vägval.


Nu har vi åkt ca 25 km och det är dags för ett kort stopp. Jag bjöd Patrik på en liten gobit och passade på att ta en bild när han tuggade som bäst. Hade fått imma på linsen så bilden blev inte bättre än så här men Patrik är lika glad för det. De återstående tre milen rullade på utan stopp. Blev en fin runda i ända ner till fem minusgrader. Men efter en stund i badkaret var jag varm igen. Nu ladda för nya pass. Men först vila.

Av SimmaCyklaSpring - 6 oktober 2019 15:40

Det har varit sparsamt med sol sedan vi kom hem från Mallis men i dag vågade den sig fram och jag vågade mig ut.


Nu har jag cyklat drygt en mil och är snart vid Nisshyttan.


Efter att ha passerat Kybacken och lite andra fina ställen är jag nu vid Silvbergs gruvhål.


Passade på att vila lite för att orka sista milen hem.

Av SimmaCyklaSpring - 5 oktober 2019 15:58

Ja men nu när jag är pensionär är det ju egentligen helg hela veckan. Gick i alla fall ner i källaren och gjorde mig klar för ett pass på racercykeln.

Anmälde mig till ett gemensamt pass vilket gör att det blir lite mer varierat. Kör jag själv blir det gärna för hårt.

Sedan bar det av till Rasjöns Musteri med äpplena vi plockade i går. Trots att det inte var mer än jag hade en bild på i går blev det 53 liter ren äppelmust. Fint, kan vi dricka en liter i veckan ett helt år igen.

Rödbetorna som blev upptagna i går är nu kokade och fortfarande varma. Lite nypressade äpplen till det och det är kalas på riktigt.

Av SimmaCyklaSpring - 4 oktober 2019 15:46

Eftersom jag vaknade tidigt och cykeln står redo för ett pass anmälde jag mig till ett pass på 54 minuter med lite intervaller. Redan kl 07.20 drog jag tillsammans med 14 andra igång. Efter att jag fått avbryta de två senaste passen justerade jag ner mitt FTP som är ett värde på vad jag borde orka. Det fick avsedd effekt, jag orkade i dag hela passet.

Sedan var det dags att skörda lite äpplen som i morgon skall mustas i Rasjön.

Vi har inte lika mycket äpplen i år som förra året men de vi har är riktigt fina.

När alla träd var plockade var det inte mer än så här. Men det blir lite must i alla fall. Skall bli intressant att se hur många liter det blir i morgon.

Var väl lika bra att plocka av päronen som var kvar så inte fåglarna äter upp dem.

När vi ändå var igång åkte rödbetorna upp också. Årets skörd blev inte stor. Men sätter man inte så mycket blir det inte så mycket.

Nu är vi och fikar hos Ally i Gustafs som bakat bullar i dag hos sin dagmamma.

Av SimmaCyklaSpring - 3 oktober 2019 10:35

Efter gårdagens kräkpass förbereder jag mig här för ett nytt intervallpass. Hoppas att det skall gå bättre i dag.

Fläkten är på och allt är klart för körning. Klockan är bara kvart över åtta och om fem minuter börjar det. 14 stycken är vi som är anmälda till detta pass.

Passet bestod av tre intervaller men jag gav upp när det var ett par minuter kvar på den sista. Blev totalt 35 min av 45. Nu skall jag göra en liten justering på mitt FTP så jag har en chans att genomföra intervallpassen. Mitt FTP är 232 vilket jag sänker till 200. Då baseras passet utifrån det vilket gör det lättare. Så får det bli. Hej så länge.

Av SimmaCyklaSpring - 2 oktober 2019 11:58

Satte mig på trainern och skulle köra lite intervaller. Letade på ett program som verkade vettigt. Totalt 50 min. Först fem min uppvärmning varefter 4x5min@200 watt varvat med 4x5min@185 watt. Men redan efter tre på 200 och två på 185 var jag helslut. Bara att ge upp, orkade inte en sekund till. Bara att bita ihop och komma igen. 30 min tog det hela. Någon nytta gjorde det förhoppningsvis ändå.

Av SimmaCyklaSpring - 29 september 2019 12:19

Jajamen. Efter Cykelvasan har det varit mest lugnt på träningsfronten även om det blev en hel del på Mallis. Men det var mest lugna körningar. Nu är det väl dags att börja ta i lite igen.

I morse gick jag ner i källaren för att köra ett konditionstest på trainern. Befarade att mitt nya värde skulle sjunka lite. Bara att ta i nu.

Först fem minuter uppvärmning sedan start på 100 watt med 20 watt ökning varje minut. Bara att hålla i så länge det går.

Fördelen med detta test är att det är snabbt avklarat. Mitt värde hade på två månader ökat från 229 till 232. En liten ökning men ändå en ökning. Nöjd över detta känns det nu bra att börja träna lite hårdare igen.

Av SimmaCyklaSpring - 27 september 2019 12:31

Som avslutning på en fantastisk cykelresa tog vi i dag en tur på väldigt fina vägar.


Vilopausar behövs emellanåt i värmen.


Dags för återbesök på bästa fiket.


Det är nära nu.


Mmmm, sista gofikat på denna resa.


Fina vägar, lite biltrafik, värme och bra fikaställen. Hit måste vi åka fler gånger. När vi kom hem kunde vi konstatera att dagens tur blev bra precis åtta mil. Åtta härliga mil. Tjo.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se