Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 19 september 2022 14:21

Nu har jag kommit igång på riktigt efter olyckan. Inga hårdkörningar än men jag är i alla fall på gång.


Är ute på en runda i Västergötland där jag varit en vecka.


Nu är jag på hemmaplan igen och stannar till hos Lisa i Gustafs. Hon var ute och tittade på sina Dahlior.


Riktigt tjusiga exemplar hon har.


Igår tog jag mig min första tur på racern efter olyckan och det var prick på dagen tre månader sen senast. Lite pirrigt var det men det gick bra.


Fäggeby passeras i härligt solsken.


Sedan bar det av till Falun för att lyssna på Peter Carlsson vilket var en riktig höjdare.


Här har vi honom i pausen när jag köpte en CD.


Idag blev det en MTB-tur med Steven. Det var länge sedan senast men nu kanske det kan bli lite oftare.


Gruvsjön passeras på vår väg från Björnbo mot Nisshyttan.


När vi kom hem slog vi oss ner på ljugarbänken en stund och bara tog det lugnt. 

Av SimmaCyklaSpring - 11 september 2022 17:17


Idag blev det en tur igen efter en tids uppehåll. Turen gjordes i för mig helt okända trakter. Är nämligen nere i Västergötland på besök. I fina omgivningar cyklade jag i sakta mak omkring och funderade över dagens val. Det är mycket som står på spel i detta val.  Jag brukar tycka att det låter lika inför varje val när det sägs, ”att i år är valet viktigare än någonsin”. Men i år är jag beredd att hålla med om detta.

 


Nu står verkligen mycket på spel. Skall vi ha ett samhälle med socialdemokratiska värderingar, eller skall vi ha ett samhälle där nazistiska ideal skall vara med och styra utvecklingen rakt åt helvete rent ut sagt. Ursäkta ordvalet. Själv tycker jag att vi lever i ett bra samhälle som är fritt och inkluderande och demokratiskt. Självklart finns det mycket som inte är fulländat utan går att förbättra, så är det. Det är just därför jag röstar på Socialdemokraterna. Om tillräckligt många gjorde det skulle det bli ännu bättre att leva och bo i Sverige. 

 

Jag kan dock inte låta bli att förvånas över att många som tycker att mycket är dåligt tänker rösta på något av partierna på de blåbruna sidan. Det enda som är helt klart om de får bilda regering är att det kommer att bli mycket mycket mer som blir ännu sämre. Det verkar dock inte  bekymra de mest missnöjda. Det viktigaste verkar vara att det blir en förändring. Att det blir en förändring till det sämre verkar de inte bry sig om innan det är försent. För vad blir bättre av att pensionärerna får sämre pension?. Eller vad blir bättre av att de arbetslösa får sämre A-kassa?. Kanske någon kan förklara vad som skulle bli bättre av att de sjuka får sämre sjukersättning. När sedan skatterna sänks innebär det att alla egenavgifter höjs vilket är en katastrof för alla som redan lever på marginalen. 

Så visst är dagens val väldigt viktigt. Det är nu vi stakar ut framtiden.

Av SimmaCyklaSpring - 10 september 2022 16:50

Har du av gammal vana röstat på L, KD eller M går det faktiskt fortfarande att rätta till det. Ja det går faktiskt att rätta till sitt misstag ända tills vallokalerna stänger om man nu i sista stund kommer på att man lagt sin röst på fel parti.

Det är faktiskt så att situationen nu är en helt annan än när vi gick till val för fyra år sedan. För nu har borgerligheten krokat arm med ett parti där all ondska och jävelskap samlats ihop under under beteckningen SD. 


Mina kära vänner, det är nu historien skrivs. Då är frågan. 

Vad vill du i framtiden kunna säga till dina barn och barnbarn?. 

 

”2022 var det år då borgerligheten tillsammans med nazisterna bildade regering, och jag gjorde absolut ingenting för att förhindra detta. Tyvärr gjorde jag fel som inte protesterade mot detta då. Nu är det dock försent”. 


Du kanske skulle må mycket bättre om du rakryggad kunde säga.

 

”2022 var året då borgerligheten tillsammans med ett nazistiskt parti försökte ljuga sig till regeringsmakten. Men det var jag med och såg till att så inte skedde”.

För mig är det senare alternativet att föredra. Jag kan stolt säga till alla mina nära och kära att jag gjort vad jag kan. Nu hoppas jag att ni som läser detta också gjort vad ni kan för en framtid i ett Sverige vi kan vara stolta över och känna gemenskap utan hat och rädsla. Ju fler som lägger sin röst på Socialdemokraterna, ju större är chansen att det blir som vi vill ha det.

Av SimmaCyklaSpring - 7 september 2022 20:33

Ja då har jag varit och gjort min medborgerliga plik. Jag har alltså förtidsröstat. Jag har även röstat för ett samhälle där vi inte skiljer på människor efter hudfärg eller sexuell läggning eller religion. Nej nog skall det samhälle jag vill leva och bo i vara tillåtande i dessa frågor.

  Efter att ha sett en halvtimme på dagens debatt mellan Magdalena Andersson och Ulf Kristersson känner jag mig riktigt lugn att det kommer att gå vägen. Det är bara att hoppas att Ulf Kristersson kommer att fortsätta i samma stil, Moderaterna lär ju tappa ett stort antal röster varje gång han visar sig i TV. Ett belysande exempel är att Moderaterna vill satsa väldigt mycket pengar på försvaret, vilket också Socialdemokraterna vill. Skillnaden är bara den att Moderaterna vill finansiera den med lägre skatter vilket är en ekvation som är svår att få ihop. Redan efter förra valet visade ju Ulf Kristersson att mattematik inte är hans starka sida då han med en åsnas envishet hävdade att 174 borgerliga mandat var fler än 175 rödgröna mandat. Socialdemokraterna vill finansera en del av de ökade försvarskostnaderna med en lite högre skatt för de som tjänar mest och har stora förmögenheter vilket låter helt rimligt. Men då skriker Ulf Kristersson rakt ut och protesterar med det bestämdaste att så kan vi inte ha det.

  Det behövs även mer pengar för att finansiera sjukvård, omsorgen om de gamla samt utbildning. Det vill Ulf Kristersson också finansiera med lägre skatter.

  Hur det kommer att gå det kan varje sunt tänkande människa räkna ut med det man sitter på. Ni som ännu inte röstat, gå och gör det och tänk till lite hur ni vill ha det, efter söndagen är det försent för denna gång.

Av SimmaCyklaSpring - 4 september 2022 15:59

Jajamen, nu har jag vågat mig ut på vägarna igen. Tar det lugnt på MTB, men bara att kunna vara på gång igen känns härligt.


Det har blivit hela fyra turer, nu är det fredag och jag passerar Dammsjön.


Igår passerade jag Königshyttan i lite sämre väder.


Sen blev det Pershyttan och Vikmanshyttan. Här tar jag ett stopp på Holmboberget.


Behöver vila lite. Det märks att man inte rört sig så mycket på ett tag.


Idag blev det en tur runt Dalkarlsnäs och Marken innan jag här befinner mig i Dammsjöskogen.


Nu får jag och cykeln vila lite för det blev hela fyra rundor på totalt 97 km denna vecka. Men det kan jag inte vara annat än riktigt nöjd.

Av SimmaCyklaSpring - 1 september 2022 20:05

Ja då är vinterns lingonbehov säkrat. Vill gärna ha lite rårörda lingon på morgongröten. Men det är inte jag som varit ute i skogen och snubblat, nä det är alldeles för farligt. Kan ju gå sta och ramla och göra illa sig så man inte kan cykla.


Appropå inte kunna cykla. Det har jag inte kunnat gjort på tio veckor nu. Men nu skall grejerna jag fått låna lämnas tillbaka. Två rullstolar, en för inne- och en för utebruk. Ett gåbord, en stol att ha över toaletten samt en mjukare fisring då jag i början hade svårt att sitta, samt en stol att ha i duschen då jag ej kunde stå. Allt detta har jag lånat och för det var kostnaden 150 kr. Helt otroligt vilken service.


Släpvagnen kostade mer att hyra ett par timmar än vad allt det andra kostade att låna under nästan nio veckor. Hur som, nu bär det i alla fall iväg med grejerna och bra känns det.


Nej vad nu då kan man tänka. Jodå, jag var till sjukgymnasten i eftermiddags och fick ett nytt träningsprogram. Cykling stod visserligen inte med som en punkt men jag blev lovad att det var ingen fara att börja cykla. Skadorna är läkta men musklerna är svaga så det lär väl gå riktigt lugnt ett tag, så det är väl bara att börja då.


Tog ett varv i sakta mak runt ljustern.


Känndes riktigt bra, vad som däremot inte känns bra är när man läser tidningarna. Man kan ju undra om svenska folket har råkat ut för en mindre härdsmälta. SD som inte är berättigade att finnas har hela 20 procent och mer därtill. Vad är det för fel på folk. Vi kan börja med Folkpartiet som för fyra år sedan var ett stödparti åt S, och numer är ett stödparti åt nazisterna. Hur är det möjligt, ja en till som undrar är förre ledaren för Folkpartiet som de hette då, alltså Bengt Westerberg. Han gick härom dagen ut och meddelade att han nu skall rösta på C. Jojo, så kan det gå.

Idag kunde man läsa att nazisterna på riksdagskansliet skulle fira starten av nazitysklands bombning av Polen som på dagen för 82 år sedan startade, och som sedan ledde till början på andra världskriget. Dessa människor kan L, KD och Moderaterna tänka sig att jobba tillsammans med för att få sitta i regering. Det är rent ut sagt för jävligt, har folk sig inget lärt. Nu är det hög tid att tänka till vilket samhälle vi vill ha och att använda skallen till något mer än att sätta en mössa på när det blåser. För blåsa om öronen kommer det att göra på många av oss om dessa kommer till makten.


Av SimmaCyklaSpring - 30 augusti 2022 20:05


Igår var det dags att sätta en surdeg igen. 


Sex bröd får det bli, nu en stunds vila. 


Nu i jäskorgar och över natten kalljäsning i kylskåpet. 


Gräddningen pågår för fullt. 


Efter några timmars gräddning idag på förmiddagen såg det ut såhär. 


Riktigt bra blev det så då är det bara att hoppas att jag piggnar till så jag kommer upp på trainern igen. 


Av SimmaCyklaSpring - 28 augusti 2022 14:16

För prick två månader sedan fick jag min sista frukost på säng på Falu Lasarett. Det hade då gått tio dagar sedan jag kraschade på Vätternrundan.


Härligt härligt, till kvällen var jag hemma hos Lena igen. Nu blev det rullstol om jag behövde förflytta mig.


Nu till idag. Vad är det här måntro, en risgrynsgröt? nej det är kokos och socker och lite ägg som skall sjudas för att sedan bli kakor.


Sådär, in i ugn på 200 grader i tio minuter.


Nu står det inte på förrän de är klara. Skall bara svalna.


Nu är florsocker på och det är bara att smaska i sig en kaka.


Har känt mig lite hängig så trainern har fått vara några dagar. Men baka och kolla på Spanien runt går ju alltid bra. Idag är det bergsetapp så det duger inte att sitta framför datorn. Åter till TV:n.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Med Ovido kan du skapa egna quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor