Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 14 oktober 2022 15:48

Nu har det gått en vecka igen utan cykling. Har varit småhängig, inte riktigt sjuk men inte heller riktigt pigg. Nu börjar det dock kännas lite bättre vilket fick till följd att jag igår friskade upp surdegen. I morse såg den ut på detta vis, bubblande och fin som den bara kan vara för att sätta igång en deg. 


Jag brukar väga surgrunden och fixa till 400 eller 800 gram beroende på hur stor deg jag vill göra. Igår bara körde jag på utan att väga. Det visade sig i morse att det var 1,1 kg vilket gjorde att det blev en deg på hela 6,5 kg. Det var faktiskt så att det blev lite besvärligt att blanda degen i min fina degbunke, men det gick bra när jag fick vara lite extra försiktig.


Jag gjorde tre små, som jag la i runda formar samt fem lite större som får vila i avlånga jäskorgar.  Dessa ligger nu i kylskåpet vilket de får göra till imorgon. Tanken när jag började var att göra småbröd, hur det blir med den saken visar sig imorgon.


På eftermiddagen var det dags att åka till Hedemora för den årliga besiktningen av bilen. Den fick godkänt så nu kan jag dundra på ett år till med den. 

För övrigt så har det idag presenterats ett förslag till en ny regering. Jag bävar inför de kommande fyra åren men får väl hoppas att de som röstat fram den blir nöjda."Byfånarnas regering" eller hur det var någon uttryckte sig och syftade på att, för att få bilda regering drar sig vissa inte för något verkar det som, T.ex att bilda regering med stöd av SD. Men i kommunerna där lokalpolitikerna verkligen ser vilka representanter SD lyckas leta på uti buskarna, där gör de övriga partierna vad som behövs för att inte ge SD något inflytande. Jag kan bara konsatatera att det är ett gäng förlorare som bildar regering. Både M och KD har tappat i väljarstöd jämfört med förra valet. Liberalerna som ens överväger att sätta sig i denna regering är de verkliga förlorarna. Liberaler regerar med stöd av SD, det är ju skrattretande. Hemska tanke. Vad månde komma. Jag lär få anledning att återkomma i frågan. Hej så länge.

Av SimmaCyklaSpring - 6 oktober 2022 12:57


Efter gårdagens arbete i trädgården var jag lite mör i kroppen. Ovan med hårt arbete, även om jag inte tyckte att det var så hårt när jag höll på. Funderade länge om jag skulle cykla eller inte men till slut bestämde jag mig för att ta en tur. 


Tur var väl det för när jag kom ut kom solen fram. 


Blev en fin tur förbi Ljustern och Dammsjön. Tog det lugnt då det gick bra. 

Av SimmaCyklaSpring - 5 oktober 2022 16:07


Idag fick cyklarna vila och det fick bli lite trädgårdsarbete istället. 


Bäst att ta ner så mycket som möjligt under hösten så man kan använda våren till cykling. 


Nu är det bara att hyra en släpvagn någon dag och köra ett par vändor till tippen. 

Av SimmaCyklaSpring - 4 oktober 2022 13:22

I detta fina väder fick det bli en runda till Nisshyttan. 


Mycket finare än såhär blir det inte. 


En mil är avklarad. 

Fem mil till blev det innan jag var hemma. 

Av SimmaCyklaSpring - 3 oktober 2022 15:49


Började dagen med att besöka tandhygienisten. Sedan blev det en tur med Steven igen.  


När Steven gasar på hänger jag inte med. 


Men det är ju roligare med sällskap så Steven saktar in så fort han märker att jag sackar efter. 


Fyra mil hade vi kört här och var vi var vet ej men efter två mil till var vi hemma. Vi var i alla fall både i GustafS och Stora Skedvi. Men hur vi tog oss däremellan vet jag ej. Men Steven har stenkoll så det är lugnt, han hittar överallt. Ja det blev en bra start på veckan. 

Av SimmaCyklaSpring - 2 oktober 2022 13:49

I onsdags belv det en runda med Steven. Här passerar vi Silvbergs gruvhål efter 11 km. 


Efter ytterligare en dryg mil är vi framme vid Skenshyttenäs.


Efter att ha rundat Stura Ulvsjön bär det av hemåt igen via Gustafs. Hela 53 km fick vi ihop på dagens runda.


Nu är det fredag och jag är ute på en egen liten långrunda. Har passerat Hedemora och är nu efter Dalälven på väg mot Husby.


Husby nästa i sakta mak. 64 km blev det innan jag var hemma.


Sedan blev det lördag och jag tog racern och for ner till macken klockan nio. Brukar alltid vara någon där. Det var det även denna dag.


Jag låg på "rulle" mest hela tiden och fick en fin resa. Den första gruppcyklingen för min del sedan kraschen på Vätternrundan. Hela 80 km blev turen för min del vilket inte är illa med tanke på vad jag gått igenom i sommar. Det blev ett fint slut på en vecka fylld med cykling och en bra början på en ny månad som förhoppningsvis också innehåller många fina cykelturer.

Av SimmaCyklaSpring - 27 september 2022 16:49

Igår blev det en snabbrunda på MTB runt Stora Skedvi och Gustafs. Har mest tagit det lugnt men det börjar kännas så bra så jag gasade på så gått jag kunde.


Efter halva sträckan började det regna men då var jag varm så det störde inte med lite regn. 38 km blev det på 1.28 vilket gav hela 26 km/h. Fint fint.


På eftermiddagen var jag ut till detta ställe.


Efter att jag registrerat mig i receptionen var det bara att ta "blå linjen" sa tjejen. Det gjorde jag och kom då till sjukgymnastiken. Efter nogrann kontroll av mina leder kunde det konstateras att jag skött rehabiliteringen bra. Ärlig som jag var så talade jag om att jag hade väl inte överdrivit träningen precis. Men jag har kommit igång rejält med cyklingen talade jag om. Det var ju bra varvid jag fick fem ytterligare övningar tillfört till mitt redan omfattande program. Fick en ny tid om en månad ungefär då det blir "slutbesikting" om jag fattade sjukgymnasten rätt. Får väl nöta på så gott jag kan fram till dess.


Idag blev det en lugnare runda till Vikmanshyttan och Pershyttan. Drog iväg redan halv nio för att klara mig undan det kommande regnet vilket jag klarade med en halvtimme tillgodo. 30 km prick blev det idag i lugnt tempo. 


Nu är cykeln tvättad igen och kedjan smord. Nu är den redo för en tur med Steven imorgon. Om detta får jag återkomma. För övrigt väntar jag med spänd förväntan på regeringsbildningen. Det blir en ny erfarenhet att se hur det skall gå. En regering som förmodligen kommer att bestå av två förlorande partier i valet. KD som minskade från en redan låg nivå med en partiledare dessutom som är dömd för förtal. Sedan har vi M som också är en av valets förlorare. Men till sitt regeringsunderlag har de nu fått liberaler och sverigedemokrater. Vilken röra. Men det är väl bara att hoppas att de som röstat på dessa fyra partier tycker att utfallet blivit bra och att de nu kommer att få det bättre. Själv är jag övertygad att det kommer att bli mycket sämre, men men, det beror ju på vilket samhälle man har som ideal.

Av SimmaCyklaSpring - 25 september 2022 19:41

Det har varit en vecka med lite trädgårdsarbete och en hel del cykling. Här är jag och Lena till tippen med en släpvagn full med växter som vi klippt ner i vår trädgård inför vintern.


Förutom trädgårdsarbete har jag klarat av hela fem träningspass på MTB. Totalt under veckan blev det 184 km. Vem hade kunnat tro det när jag för två månader sedan satt i rullstol. Denna bild är från dagens tur med Steven som blev hela 55 km. Även om jag fortfarande är svag så är det skönt att bara kunna vara på cykeln igen. Jag är glad att Steven nöjer sig med min fart så jag får lite sällskap.


Nu är vi på väg mot Nisshyttan på dagens tur. Fint värre.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Ovido - Quiz & Flashcards