Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 2 juli 2020 14:38

Måndagkväll i solen och vi passerar nu Dalälven vid Wiks Bro efter garpenbergsvägen. Erik drar till 99%, enda gången vi ligger bredvid varandra är när jag smyger upp för att ta några bilder. Hela 90 km blev turen innan vi var hemma igen. Då hade vi passerat både Långshyttan och Husby.


En liten surdeg har jag rört ihop så vi får något att äta framöver. Nu skall den jäsa ett dygn eller två. Det är inte så kinkigt när man bakar på surdeg. Ju längre tid det tar ju bättre smakar det. Ingen knådning av deg heller, tiden sköter det hela.


Jag gör mig redo för en ny tur. Lite kyligare så det blir långärmat och knickers för min del.


När vi kom till Husby hade det börjat regna så det passade bra med ett stopp och på med överdraget. Nu blev det inte så farligt så i Hedemora åkte det av igen. 63 nya km in på träningskontot. Går att köra en hel del bara man inte kör för hårt varje gång.


Just ja. Hade ju en liten deg i kylen. Det har minsann hänt lite utan att jag behövt göra ett enda dugg med den. Den jäser så det står härliga till.


Tippar upp den på mjölat bakford. Viker ihop den och vänder den upp och ner. Såhär får den ligga i 45 minuter.


Delar sedan upp den i lämpliga bitar och sedan är det bara att sätta igång att grädda. 25 minuter i 275 grader.


Ja, då ser de ut såhär. Inte så tokigt att ha till frukost.


Nu är det onsdag och vi är på cyklarna igen.


Idag blev det lite hårdare körning vilket var skoj för en gångs skull. Känns som man börjar komma i form efter svackan som var i våras. 62 km på två timmar vilket blev ca 31 i medelhastighet.


I morse fick vi besök av Ally och Johan och då blev det en sväng på Säters MTB-bana.


Ally i full fart. Det här gillar hon.


Efeter en sväng på banan var det gott med en banan. Bra att ha mormor med som bär matsäcken.

Av SimmaCyklaSpring - 28 juni 2020 07:31

Ja nu har det verkligen varit varmt i några dagar. Många undrar säkert hur man kan vara ute och cykla i denna värme. Det går faktiskt riktigt bra. Att vara hemma i trädgården är riktigt jobbigt. Letar efter skugga och lite vind att sitta att vila i. Men ute på cykeln där fläktar det hela tiden trots att det som här på onsdagens tur var hela 32 grader bitvis.


Som vanligt är det jag och Erik som är ute och rör på oss. Som vanligt är det Erik som drar och jag fotar. Lika vanligt är att vi som här kommer till Husby på våra turer.


Tjusigt tjusigt efter våra småvägar i sommarvärmen.


Nu har vi stannat till i Husby för lite vila.


Erik har varit in efter lite kaffe igen, samt lite godis.


Nu har det blivit lördag och dags för lite längre runda igen. Nu passerar vi vägskälet till Häggebäcken och då står det inte på förrän vi är i Västmanland. Avesta och Krylbo är redan passerat.


Själv ligger jag på rulle och har fullt upp med det.


Efter 73 km sitter det fint med en fika på Elsa Anderssons i Norberg.


Erik som vanligt först när vi som nu passerar Ingolsbenning.


Jag ligger bakom och spar på krafterna. Hela tolv mil skall avklaras innan vi är hemma.


När vi kom till Hedemora, eller närmare bestämt Västerby gjorde vi en fartökning på ett segment som är 1,9 km vilket fick till följd att jag fick ett "KOM" på sträckan. Det första och kanske sista som jag lyckas ta på racer. Får se hur länge jag får behålla det. Men skoj i alla fall så länge det varar. Det lär ju finnas en hel del som vill ha det.

Av SimmaCyklaSpring - 24 juni 2020 08:52

Trots värmen har det blivit en tur på cykeln i stort sett varje dag. I fredags var vi till Nyberget och vände och det blev en väldigt fin tur.


Inte ett moln så långt ögat kan nå, ja så sjunger Tomas Ledin och det är precis vad det är dessa dagar. Nu är det lördag och vi har precis passerat Krylbo på vår väg till Norberg.


Det börjar bli kväll och vi är på höjden av Garpenberg, snart går det utför i olshyttebacken i högsta fart. Denna tur var i måndags och vi hade då passerat både Avesta och Fors.


Igår blev det en vända på fem mil runt Husby och Arkhyttan. Erik tyckte det var dags för mig att bjuda igen. Alla rundor vi har åkt är det jag som legat på rulle. Nu gjorde Erik det istället. Därför blev snittfarten bara 25 också.

Av SimmaCyklaSpring - 19 juni 2020 11:49

Här sitter jag och har det bra med lilla Inez i knät.


Nu fyller storasyster Ally en kanna vatten.


Bra att få lite hjälp med vattningen av våra jättevallmo. Högre än Ally till och med.


Några cykelturer har det också blivit. Nu är vi på väg mot Hedemora på veckans första tur.


Tisdag och vi kör en Husbyrunda i vanlig ordning. Men denna dag även över Arkhyttan.


Onsdag och det börjar dra ihop sig till födelsedag. Då hjälper Ally till med tårtbakning.


Torsdagmorgon och vi skall ge oss av mot Falu Lasarett. Lena skall få sitt finger omsett igen sedan hon ramlade för tolv veckor sedan. Vi skall även hälsa på Lisa och lilla Inez som är inlagda på lasarettet på grund av att Ines är lite dålig.


Under tiden Lena får sitt finger omsett passar jag och Ally på att besöka Faluns hoppbackar.


Lenas finger hade läkt bra så nu är bandaget borta. Lisa och Inez pick permission fån lasarettet ett par timmar så vi fikade lite tillsammans.


När sedan födelsedagstårtan var uppäten och det blev kväller tog Erik och jag en kvällstur. Erik skulle bjuda födelsedagsbarnet på en glass vid Lappens kiosk i Hedemora. Men där var så mycket folk.


Det blev en kaffe vid OK istället. Glassen får vara innestående till en annan gång.


Nu har jag gjort racern midsommarfin för kommande turer. Trevlig midsommar på er alla.

 

Av SimmaCyklaSpring - 15 juni 2020 07:32

Erik och jag började veckan med en tur runt Husby och sedan upp över berget vid Ivarshyttan mot Hedemora.


Sedan laborerade jag med lite deg. Här två små som skall få jäsa till sig lite.


Tisdagmorgon och nygräddat surdegsbröd till frukost.


Tisdag blev en riktig bötrunda runt Hedemora. Brr.


Riktigt kallt i regnet.


Onsdag och finväder, då blev det en sväng runt Husby igen. Nu när vägen i Solvarbo är avstängd blir det mest rundor åt Hedemorahållet. Men det är fint det också. Nu är vi i Bispbergshyttan.


Torsdag och Lena var sugen på en tur.


Nu är vi på väg upp genom Bispberg. Lena kämpar på i värmen. Efter en timme var vi hemma och Erik hade jobbat klart för dagen.


Så då var det bara att hänga på honom på ett pass.


Återigen i Husby och ett stopp vid handlarn. Erik köpte kaffe och godis. Precis vad jag behövde på dagens andra pass.


Sitter fint med lite uppiggande.


Efter att ha kalljäst i två dygn var det nu dags för lite gräddning igen. Riktigt bra blev det denna gång.


Nu är det fredag och vi är på Wienerkondis i Avesta, blev tio mil efter lite omvägar på vägen hem.


Lördag blev vilodag och nu är det söndag och vi är ute på en tolvmilarunda. Norberg-Krylbo via Karbenning.


Nu på Elsa Anderssons konditori i Norberg. Varmt varmt. Men härligt härligt. Blev en alla tiders cykelvecka med hela 44  mil på träningskontot. Tjo.

Av SimmaCyklaSpring - 6 juni 2020 10:44

Mina brudar. Ines, Lena, Lisa och Ally på altanen i Gustafs, med ett litet äppelträd i bakgrunden som Lisa fick av oss nu när hon fyllde år.


Med god hjälp av Ally har jag nu planterat trädet som heter Alice. Nu är det bara att vänta några år så blir det finfina äpplen att äta.


En MTB-tur med Erik har det också blivit. Nu har vi nyss passerat Solvarbo. Fortfarande väldigt lugna turer på grund av mitt hälsoläge.


Ett par turer på racer har det också blivit.


Jag och Ally i lekparken uppe i Mora By i Gustafs.


Nu är jag äntligen på Falu Lasarett och har precis kört ett arbets-EKG. Sitter nu och väntar på att läkaren skall komma tillbaka så jag får höra resultatet.


Mycket lättad lämnar jag nu Falu Lasarett. Efter konsultation med någon hjärtspecialist fick jag det glädjande beskedet att bättre hjärta än vad jag har kan man knappast ha. Jag är fri att träna så mycket jag bara vill och orkar. Det visade sig att de små avvikelser de såg på det första EKG-provet inte var mer än normala förändringar på någon som tränar hårt. De gjorde ju även ultraljud som visade lite förstorad hjärtmuskel men som i sig inte skall vara farligt. Dessutom gjorde de kranskärlsröntgen som visade toppenresultat. Så det bästa med hela den här pärsen är väl att de såg att jag hade förhöjdt kolesterolvärde. Med hjälp av medicin har det nu sänkts till hälften och ligger med marginal under gränsvärdet. Toppen toppen.


Innan vi lämade Falun blev det en fika på Focus. Lena smaskar i sig en biskvi.


Själv tog jag något wienerbrödliknande med jordgubbar på. Gott gott. Men det är väl just sådant man skall vara sparsam med om man vill ha hälsan i behåll.


På kvällen blev det en rejäl cykeltur, avdelning mycket hårdare än på länge. Trots det kände jag mig mycket piggare än på länge. Det har verkligen slagit sig på psyket när man gått kring och oroat sig för hjärtat. Hoppas nu att jag har många år framför mig på cykeln.


I morse tog jag reda på lite surdeg som fick bli småfrallor. Ekologiskt rakt igenom, så skall det va. Hoj hoj.

Av SimmaCyklaSpring - 29 maj 2020 17:36

Började dagen med ett besök på vårdcentralen. Har blivit kallad till Falu Lasarett för arbets-EKG nästa torsdag, inför det besöket var jag nu på lite provtagning.


Sedan flyttade jag lite färg från burken till husväggen. Det går bra med lite Jerry Williams i öronpropparna.


Gräset klippte jag i söndags men nu var det redan dags igen.


Alla tiders väder att jobba i. Bara att jobba på.


Hade en surgrund på gång som bubblade så fint. Hann med att sätta igång en deg innan Lisa kom hem till oss.


Lisa hade sin racer med så vi tog en tur tillsammans. Nu är vi på väg upp igenom Bispberg. Ja det är inte lite vad man hinner med på en dag som pensionär. Ibland önskar jag att dygnet bestod av 30 timmar.  

Av SimmaCyklaSpring - 27 maj 2020 20:06

Började dagen med att få hem ett lass jord att jämna till ojämnheterna efter höstens nedtagning av träd. Bra att ha lite att göra ifall målningen skulle bli för slitsam.


Sedan kom Ally och hälsade på och hade med sig godsaker från Gustafs konditori. Fint fint.


När sedan Erik var färdig med jobbet för dagen tog vi åter sällskap på en cykelrunda i det fina vädret. Nu är vi i krokarna av Övernora.


Nu står det inte på innan vi är vid långa backen i Ivarshyttan, bara att bita i.


Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Med Ovido kan du skapa egna quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor