Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 4 september 2022 15:59

Jajamen, nu har jag vågat mig ut på vägarna igen. Tar det lugnt på MTB, men bara att kunna vara på gång igen känns härligt.


Det har blivit hela fyra turer, nu är det fredag och jag passerar Dammsjön.


Igår passerade jag Königshyttan i lite sämre väder.


Sen blev det Pershyttan och Vikmanshyttan. Här tar jag ett stopp på Holmboberget.


Behöver vila lite. Det märks att man inte rört sig så mycket på ett tag.


Idag blev det en tur runt Dalkarlsnäs och Marken innan jag här befinner mig i Dammsjöskogen.


Nu får jag och cykeln vila lite för det blev hela fyra rundor på totalt 97 km denna vecka. Men det kan jag inte vara annat än riktigt nöjd.

Av SimmaCyklaSpring - 1 september 2022 20:05

Ja då är vinterns lingonbehov säkrat. Vill gärna ha lite rårörda lingon på morgongröten. Men det är inte jag som varit ute i skogen och snubblat, nä det är alldeles för farligt. Kan ju gå sta och ramla och göra illa sig så man inte kan cykla.


Appropå inte kunna cykla. Det har jag inte kunnat gjort på tio veckor nu. Men nu skall grejerna jag fått låna lämnas tillbaka. Två rullstolar, en för inne- och en för utebruk. Ett gåbord, en stol att ha över toaletten samt en mjukare fisring då jag i början hade svårt att sitta, samt en stol att ha i duschen då jag ej kunde stå. Allt detta har jag lånat och för det var kostnaden 150 kr. Helt otroligt vilken service.


Släpvagnen kostade mer att hyra ett par timmar än vad allt det andra kostade att låna under nästan nio veckor. Hur som, nu bär det i alla fall iväg med grejerna och bra känns det.


Nej vad nu då kan man tänka. Jodå, jag var till sjukgymnasten i eftermiddags och fick ett nytt träningsprogram. Cykling stod visserligen inte med som en punkt men jag blev lovad att det var ingen fara att börja cykla. Skadorna är läkta men musklerna är svaga så det lär väl gå riktigt lugnt ett tag, så det är väl bara att börja då.


Tog ett varv i sakta mak runt ljustern.


Känndes riktigt bra, vad som däremot inte känns bra är när man läser tidningarna. Man kan ju undra om svenska folket har råkat ut för en mindre härdsmälta. SD som inte är berättigade att finnas har hela 20 procent och mer därtill. Vad är det för fel på folk. Vi kan börja med Folkpartiet som för fyra år sedan var ett stödparti åt S, och numer är ett stödparti åt nazisterna. Hur är det möjligt, ja en till som undrar är förre ledaren för Folkpartiet som de hette då, alltså Bengt Westerberg. Han gick härom dagen ut och meddelade att han nu skall rösta på C. Jojo, så kan det gå.

Idag kunde man läsa att nazisterna på riksdagskansliet skulle fira starten av nazitysklands bombning av Polen som på dagen för 82 år sedan startade, och som sedan ledde till början på andra världskriget. Dessa människor kan L, KD och Moderaterna tänka sig att jobba tillsammans med för att få sitta i regering. Det är rent ut sagt för jävligt, har folk sig inget lärt. Nu är det hög tid att tänka till vilket samhälle vi vill ha och att använda skallen till något mer än att sätta en mössa på när det blåser. För blåsa om öronen kommer det att göra på många av oss om dessa kommer till makten.


Av SimmaCyklaSpring - 30 augusti 2022 20:05


Igår var det dags att sätta en surdeg igen. 


Sex bröd får det bli, nu en stunds vila. 


Nu i jäskorgar och över natten kalljäsning i kylskåpet. 


Gräddningen pågår för fullt. 


Efter några timmars gräddning idag på förmiddagen såg det ut såhär. 


Riktigt bra blev det så då är det bara att hoppas att jag piggnar till så jag kommer upp på trainern igen. 


Av SimmaCyklaSpring - 28 augusti 2022 14:16

För prick två månader sedan fick jag min sista frukost på säng på Falu Lasarett. Det hade då gått tio dagar sedan jag kraschade på Vätternrundan.


Härligt härligt, till kvällen var jag hemma hos Lena igen. Nu blev det rullstol om jag behövde förflytta mig.


Nu till idag. Vad är det här måntro, en risgrynsgröt? nej det är kokos och socker och lite ägg som skall sjudas för att sedan bli kakor.


Sådär, in i ugn på 200 grader i tio minuter.


Nu står det inte på förrän de är klara. Skall bara svalna.


Nu är florsocker på och det är bara att smaska i sig en kaka.


Har känt mig lite hängig så trainern har fått vara några dagar. Men baka och kolla på Spanien runt går ju alltid bra. Idag är det bergsetapp så det duger inte att sitta framför datorn. Åter till TV:n.

Av SimmaCyklaSpring - 26 augusti 2022 17:31

Jag har ju gnidigt några pass på trainern så idag var det dags för att vila lite. Det fick bli bakning och läsning för hela slanten.


Fylla på kakförrådet med lite chokladkakor är aldrig fel. De brukar gå åt.


Nu är det bara att slå sig ner och läsa lite.


Läste de sista sidorna i denna bok. Hemsk läsning. Putin är rena maffialedaren, han verkar ha en hel del mord på sitt samvete. En annan gangsterledare man läst om är Al Capone, han lär ha haft en del mord på sitt samvete men jämfört med Putin ligger han nog i lä. Och i Sverige har vi snart val och även här har vi en del små "putinister" som sorgligt nog verkar få en hel del att rösta på dem. Ett parti som är helt överflödigt här. Ett parti som försöker att ta makten med demokratiska medel för att sedan avskaffa demokratin. Nu har de dessutom fått både L+M och KD som stödpartier. Dessa fyra partier som inte ens kan enas om, om det var ett studiebesök eller valturne de var ute på när de gemensamt var ute och åkte i en dekorerad buss häromdagen. De som ljuger värre än en borstbindare, om de ljuger för att få makten vad är det då som säger att de slutar ljuga när de väl fått makten? nada.


Fick lite skräp i postlådan häromdagen. Valsedlar med en massa "putinister som hamnar där de hör hemma, i pappersinsamlingen.

Av SimmaCyklaSpring - 23 augusti 2022 11:58

Efter att ha legat på Skövde Lasarett i fyra dagar hade jag nu kommit till Falu Lasarett. Då var jag så dålig att jag hade fullt sjå att röra högerfoten 3-4 cm. Vänsterfoten var det bättre ställt med. Då kunde jag aldrig drömma om att jag nu, efter två månader skulle ha lämnat både rullstol och kryckor.


Men det har jag, här har jag laddat upp med lite vätska samt telefon och mina öronproppar så jag kan lyssna på musik medan jag cyklar. Det blir mest "gamla" Wizex med Lena Pålsson, henne gillar jag att lyssna på. Då blir det lättrampat.


Då är det bara att trampa på då. En och en halv timme blev det idag. I km räknat blev det bara 29 (men det är väl inte illa det utan att ha lämnat altan) så det går inte fort, men bäst är väl att skynda långsamt.


Av SimmaCyklaSpring - 19 augusti 2022 19:21

Nu går det så bra så jag är på två hjul igen och då passade jag på att baka Engelska julkakor. Nu blir det lite cykelfika även om jag bara kan cykla på trainern ett tag.


Jodå, satte mig på trainern idag igen, hann lagomt börja så kom det ett SMS att vattnet skulle vara avstängt i två timmar. Två timmar är mer än vad jag klarar av såhär i början. En timme fick det bli. Sedan tänkte jag för mig själv att om det börjar regna får jag väl gå ut och duscha i det så länge.


Ajaj, så skulle jag inte ha tänkt. Det stod inte på förrän det kom världens skur. Men det fick vara, jag tog bilen och for ner till Erik och duschade.


Då var det dags igen att bänka sig framför TV:n i tre veckor. Idag börjar nämligen "Vuelta Espania". Det börjar med lagtempo vilket inte är det mest upphetsande. Bra att det körs idag så är vi av med den etappen.

Av SimmaCyklaSpring - 18 augusti 2022 14:15


Satte igång en surdeg igår som fått stå till dig i kylen över natten. Under tiden jag sov jäste den så fint. 

Bara att tippa upp degen och sätta igång. 


Mjöl av bästa kvalitet skall det vara när man ändå håller på. 


Det står inte på förrän det börjar lukta bageri i köket.


Läckra bröd blir det.Ett sjuttiotal bröd senare och förmiddagen har gått.Då satt det fint med hemlagad kålsoppa med frikadeller, samt nygräddat surdegsbröd såklart.Sedan var det dags för ett pass på cykeln. Varför sittā inne när man kan vara ute. Nu drar jag.En hel timme vevade jag runt idag. Det känns onekligen som jag med stormsteg är på väg tillbaka. Från att mest suttit still i två månader är jag nu igång med både cykling och bakning. Nu är det bara trädgårdsarbetet som fattas. Men mina gräsmattor sköter bästa grannen om så där känner jag ingen stress. 

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Ovido - Quiz & Flashcards