Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 11 november 2018 11:38

Dagen till ära fick jag i dag sällskap av Lisa och Johan.


Efter att vi tagit vägen genom Djupdalen är vi nu på turistvägen i Vikmanshyttan.


Full fart för Lisa i höstrusket.

Av SimmaCyklaSpring - 10 november 2018 11:47

Här står jag fast beslutsam att ta en lugn runda i ruskvädret.


Nästan direkt märkte jag att det var svårt att hålla igen. Efter 25 km var jag i Norn och det hade inte gått mycket mer än en timme.



Bara att sätta av hemåt igen då. Men skönt var det. Perfekt väder att cykla i på höstkanten.

Av SimmaCyklaSpring - 8 november 2018 15:39

Gjorde ett försök att cykla i söndags och har hållit mig lugn sedan dess. Inte riktigt pigg. Är väl inte hundra än men när Lisa undrade om jag ville med på en tur kunde jag inte hålla mig. Hon lovade att ta det lugnt. Här står vi nu och skall ge oss iväg. Ally får vara hemma, hon får vänta några år till att bli med ut i skogen.


Lite ruggigt väder men inget som stör på en MTB-tur i skogen.


Ojdå, Lisa rycker så varken jag eller kameran hinner med. En fin tur blev det på nästan två timmar och när vi kom hem höll Johan på att fixa käk. Det är service som heter duga.

Av SimmaCyklaSpring - 4 november 2018 13:51

Har varit lite småkrasslig så jag har inte cyklat på en vecka. Nu kan inte det göra så mycket då jag cyklade mer under oktober än vad jag cyklat på en månad någonsin. Hela 138 mil blev det. Men nu kunde jag inte hålla mig längre. Tänkte ta en lugn korttur och det gick väl sådär. Skönt att vara i sadeln igen i alla fall. Hoppas att det inte blir något bakslag på det här bara.

Nu kör jag över åkrarna strax före Gustafs. Sedan tog jag Dammsjövägen hem. Det fick räcka för idag.

Av SimmaCyklaSpring - 2 november 2018 15:49

Gjorde en matbrödsdeg för två dagar sedan och i dag var det dags för gräddning. Första brödet klart. Tjusigt.

Under tiden jag gräddar matbröd sätter jag igång en bulldeg. Mandlar och russin har jag haft liggande i blöt över natten.

Så där, börjar med att göra mandelmassa. Varför köpa när man kan göra egen. Nu vet jag vad som är i den.

Nu gör jag en smörkräm med kanel i. Lyx ska det va.

Ett matbröd till skall snart in i ugnen. Har även gjort en bulldeg som skall vila en timme innan jag knådar in två hg smör.

Nu skall de två sista bröden gräddas.

Smöret är inknådat och degen har nu jäst i tre timmar. Tar långt tid när man använder lite jäst. Godast så.

Matbröden färdiga och bullarna ligger på jäsning ett par timmar.

Socker och kanel som skall kokas med vatten till en sockerlag att pensla de gräddade bullarna med.

Matbrödförrådet påfyllt igen.

Snyggt om jag får säga det själv.

Då var även den sista plåten med bullar gräddade. Hoppas jag känner mig piggare i morgon så jag kan ge mig iväg ut på cykeln för en kortvända igen. Tjo.

Av SimmaCyklaSpring - 31 oktober 2018 12:50

Har varit lite småhängig ett par dagar vilket gör det lämpligt att sätta igång en deg. Friskade upp surdegen i går och i morse var den så här bubblande glad. Åtta hg vilket är en lämplig grund för degen jag skall sätta igång.

Har svårt att hålla mig till ett recept. Blir lite olika varje gång jag gör matbröd. Idag fick det bli ett kilo av vardera, vetemjöl, ljust dinkelmjöl samt dinkelmjöl fullkorn.

75 gram havssalt.

1800 gram vatten inklusive vatten som russin har legat i under natten.

500 gram russin lade jag i blöt i gå kväll. Nu är de mixade.

Nu är allt ihoprört och får vila en timme.

Total vilotid tre timmar och varje timme vänder jag degen.

Passar på att göra en omgång energikakor under tiden degen vilar. Gott att ha med sig på mina cykelturer. Kokar ”klister” som håller ihop övriga ingredienser.

130 grader körde jag upp den till idag. Vill inte att godiset skall bli för hårt.

Nu har jag rört i övriga ingredienser som består av havregryn, mandlar, valnötter, hasselnötter, russin och aprikos. Har sedan brett ut smeten och haft på ett lager choklad. Har även ?rutat? upp kakan i lämpliga bitar. Nu får den stå i källaren och svalna innan jag vänder på den och har på choklad på andra sidan. Sen är det bara att börja träna igen.

Sådär, nu får degen vila i lugn och ro några timmar till innan den hamnar i kylskåpet för kalljäsning i två dygn. Går allt som planerat blir det att grädda bröd på fredag.

Av SimmaCyklaSpring - 28 oktober 2018 16:10

Här står jag redo för veckans sista tur. I dag tänker jag dra uppåt Grängshammar igen.

Nu har jag åkt två mil och är strax ovanför Grängshammar. Fortsatte min runda och det blev hela 65 km innan jag var hemma igen. Härligt med långturer på höstkanten.

Av SimmaCyklaSpring - 27 oktober 2018 16:10

Ja i dag var det inte det härligaste väder att ge sig iväg ut att cykla i. Men jag hade vilat i två dagar så nu varjag sugen oavsett väder. Bara att klä sig rätt så brukar det gå bra. Nu bär det av.


For först till Solvarbo och ner till Ljusterbro. Där är det ett segment i uppförsbacken mot Mårtensgård. Där tog jag i allt vad jag orkade och det är inte mycket. Tangerade mitt personbästa som är 1.29 men det är långt långt efter många andra som jag önskar jag vore lika stark som. Bara att kämpa på. 


Nu har jag farit förbi Vikmanshyttan och är på väg hem över Holmboberget, där var det snö på backen vilket bara är ett bevis på vilken årstid vi närmar oss med stormsteg. Men till veckan verkar det som det blir skapligt varmt så än skall jag väl inte behöva flytta träningen till källaren.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se