Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 26 augusti 2022 17:31

Jag har ju gnidigt några pass på trainern så idag var det dags för att vila lite. Det fick bli bakning och läsning för hela slanten.


Fylla på kakförrådet med lite chokladkakor är aldrig fel. De brukar gå åt.


Nu är det bara att slå sig ner och läsa lite.


Läste de sista sidorna i denna bok. Hemsk läsning. Putin är rena maffialedaren, han verkar ha en hel del mord på sitt samvete. En annan gangsterledare man läst om är Al Capone, han lär ha haft en del mord på sitt samvete men jämfört med Putin ligger han nog i lä. Och i Sverige har vi snart val och även här har vi en del små "putinister" som sorgligt nog verkar få en hel del att rösta på dem. Ett parti som är helt överflödigt här. Ett parti som försöker att ta makten med demokratiska medel för att sedan avskaffa demokratin. Nu har de dessutom fått både L+M och KD som stödpartier. Dessa fyra partier som inte ens kan enas om, om det var ett studiebesök eller valturne de var ute på när de gemensamt var ute och åkte i en dekorerad buss häromdagen. De som ljuger värre än en borstbindare, om de ljuger för att få makten vad är det då som säger att de slutar ljuga när de väl fått makten? nada.


Fick lite skräp i postlådan häromdagen. Valsedlar med en massa "putinister som hamnar där de hör hemma, i pappersinsamlingen.

Av SimmaCyklaSpring - 23 augusti 2022 11:58

Efter att ha legat på Skövde Lasarett i fyra dagar hade jag nu kommit till Falu Lasarett. Då var jag så dålig att jag hade fullt sjå att röra högerfoten 3-4 cm. Vänsterfoten var det bättre ställt med. Då kunde jag aldrig drömma om att jag nu, efter två månader skulle ha lämnat både rullstol och kryckor.


Men det har jag, här har jag laddat upp med lite vätska samt telefon och mina öronproppar så jag kan lyssna på musik medan jag cyklar. Det blir mest "gamla" Wizex med Lena Pålsson, henne gillar jag att lyssna på. Då blir det lättrampat.


Då är det bara att trampa på då. En och en halv timme blev det idag. I km räknat blev det bara 29 (men det är väl inte illa det utan att ha lämnat altan) så det går inte fort, men bäst är väl att skynda långsamt.


Av SimmaCyklaSpring - 19 augusti 2022 19:21

Nu går det så bra så jag är på två hjul igen och då passade jag på att baka Engelska julkakor. Nu blir det lite cykelfika även om jag bara kan cykla på trainern ett tag.


Jodå, satte mig på trainern idag igen, hann lagomt börja så kom det ett SMS att vattnet skulle vara avstängt i två timmar. Två timmar är mer än vad jag klarar av såhär i början. En timme fick det bli. Sedan tänkte jag för mig själv att om det börjar regna får jag väl gå ut och duscha i det så länge.


Ajaj, så skulle jag inte ha tänkt. Det stod inte på förrän det kom världens skur. Men det fick vara, jag tog bilen och for ner till Erik och duschade.


Då var det dags igen att bänka sig framför TV:n i tre veckor. Idag börjar nämligen "Vuelta Espania". Det börjar med lagtempo vilket inte är det mest upphetsande. Bra att det körs idag så är vi av med den etappen.

Av SimmaCyklaSpring - 18 augusti 2022 14:15


Satte igång en surdeg igår som fått stå till dig i kylen över natten. Under tiden jag sov jäste den så fint. 

Bara att tippa upp degen och sätta igång. 


Mjöl av bästa kvalitet skall det vara när man ändå håller på. 


Det står inte på förrän det börjar lukta bageri i köket.


Läckra bröd blir det.Ett sjuttiotal bröd senare och förmiddagen har gått.Då satt det fint med hemlagad kålsoppa med frikadeller, samt nygräddat surdegsbröd såklart.Sedan var det dags för ett pass på cykeln. Varför sittā inne när man kan vara ute. Nu drar jag.En hel timme vevade jag runt idag. Det känns onekligen som jag med stormsteg är på väg tillbaka. Från att mest suttit still i två månader är jag nu igång med både cykling och bakning. Nu är det bara trädgårdsarbetet som fattas. Men mina gräsmattor sköter bästa grannen om så där känner jag ingen stress. 

Av SimmaCyklaSpring - 17 augusti 2022 20:38

Ja idag var det dags igen, snabbare än någon kunde anna har jag återhämtat mig så att jag kunde ta mig upp på racern som visserligen är monterad på trainern. Men men, det blev ett pass i sakta mak i 30 minuter. En bra början om jag får säga det själv. Skönt att få röra på benen igen och att det verkligen fungerade efter att ha suttit i rullstol så länge. 

Av SimmaCyklaSpring - 17 augusti 2022 14:54


Idag var jag ner till Cykel & Längdspecialisten i Säter och hämtade min pärla som varit inlämnad för lite omvårdnad efter det jag utsatte den för på Vätternrundan. Cykeln klarade sig faktiskt mycket bättre än vad jag gjorde. Inte ens med livlig fantasi kan man tro att den varit med om en sådan krasch som den nu varit. Nu skall jag sätta den på min trainer och testa om jag kan börja veva lite försiktigt med benen. Behöver iallafall inte vara rädd för att ramla så länge jag håller mig i källaren. 

Av SimmaCyklaSpring - 15 augusti 2022 09:10

Nu har det gått nio veckor sedan jag kraschade på Vätternrundan och jag rehabiliterar mig förvånansvärt snabbt.


Men nu är det så att efter nio veckors stillasittande, som visserligen har gått väldigt bra för en som i stort sett aldrig kunnat sitta still och bara ta det lugnt. Nu är det som sagt så att jag börjar längta efter att få röra mig på riktigt.


Har ju varit de senaste sex dagarna i Sälen och haft det fint. Kom hem igår och tog en tur i trädgården och våra blommor verkar också ha haft det fint.


Avslutade vistelsen i Sälen med att vara och kolla på starten till Cykelvasan. Det gjorde att nu är man verkligen sugen på att få komma igång lite med träning för att kunna vara med nästa år.


Men jag lär väl hinna ta några koppar kaffe till på vår altan innan det är dags för något som jag kan kalla träning. När jag väl sedan kan börja gäller det nog att skynda lågsamt. Det börjar dock kännas riktigt bra. Har ställt ifrån mig rullstolen för gott nu så det går åt rätt håll.

Av SimmaCyklaSpring - 13 augusti 2022 13:15

      


Klockan är strax före åtta och det börjar fyllas på med cyklister i fållorna. Det är första gången jag är på plats som publik. Men nästa år hoppas jag kunna stå på startlinjen igen. 


Starten har gått i tävlingsklassen så nu är det full fart uppför backen. 

Här kommer de som tagit täten uppför backen. Emil Lindgren i vit mästartröja ligger med från början och drar snart iväg på egen hand. Efter lite strulande står han även som segrare när röken har lagt sig nere i Mora. 

Här kommer Tomas Fransson från Säter som också kämpade på bra uppför första backen. 


Många väntar fortfarande på att få starta. 

Det rullar iväg en grupp var femte minut. Det tar ett tag innan alla är iväg. Ca 9000 anmälda tror jag det var.


Nu är vi uppe i stugan igen och tar en fika i solen. Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Med Ovido kan du skapa egna quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor