Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 14 juni 2023 12:24

Här står cykeln beredd på Vätternrundan, men tyvärr är inte jag redo. Förberedelserna har gått bra ända till förra måndagen då jag cyklade tio mil med Erik och vi höll 32 i snitt. Kanonfint kändes det. Skulle sedan vila i två dagar var tanken, men jag fick ont i halsen och feber och har inte cyklat sedan dess. Har dock förberett mig för jag trodde ända till i morse att jag skulle kunna åka. Har fixat cykeln med ett extra ställ bakom sadeln för två flaskor.


Har även satt på nya slangar och däck. Ny kedja och ny kassett. Nytt växelöra för det andra var lite krokigt. Även nya pedaler för de behövdes bytas. Även nya växelvajrar. Ja det mesta som går att fixa är fixat. Även bakre bromsbelägg.


Hade även börjat plocka ihop allt som jag behöver, energigrejer, flaskor, cykeldator och sladdar. Kläder och skor och allt som skulle med till Motala. 


Här är jag på ett tiomilapass och allt känns kanonbra. Har gjort fler långpass i år än jag brukar så jag kände mig riktigt bra förberedd.


Ligger i vanlig ordning bakom Erik som har varit dragvillig och hjälpt mig med träningen. Efter olyckan jag var med om förra året och då jag lyckats med rehabiliteringen så bra att jag skulle kunna vara med i år igen känns det snöpligt att behöva kasta in handuken när det bara är ett par dagar kvar. Men är man inte hundra frisk skall man inte cykla 315 km. Nu får jag ta nya tag och se fram emot Cykelvasan som går om åtta veckor.

Av SimmaCyklaSpring - 14 maj 2023 13:00

I torsdags var det en riktigt fin kväll för en cykeltur runt Hedemora och Husby. Här ligger jag på rulle efter Erik.


Erik drar vilket han gör gärna och bra, själv ligger jag hellre lite bakom vilket blir lite lättare. 


Igår blev det en långrunda med Eriks sällskap. Nu har vi kommit till Gustafs där man hade gått man ur huse för det ryktades om att vi skulle komma cyklande förbi. Mannen som hade gått ur huset var Johan, han tog lite bilder när vi for förbi.


Nu har vi kommit till Siljans Café i Leksand och då satt det fint med en rejäl macka.


Sen var det bara att koppla på dragloket och fara hemöver igen.


Efter 157 km och 5,5 tim cykling var vi hemma igen. Det blev en halv Vätternrunda kan man säga. Hur jag skall orka dubbla sträckan om fem veckor har jag svårt att förstå. Men det brukar lösa sig till slut så det är bara att nöta på.

Värre är det med det politiska läget vi har. Hur länge skall denna lögnaktiga regering vi har sitta kvar. För mig är det en gåta att den ens blev vald. Föresten, är det någon som vet vart KD-ledaren tagit vägen. Hoppas dock att hon snart är tillbaka på sin post. Det är nog bästa garanten för att KD åker ur riksdagen vid nästa val.

Av SimmaCyklaSpring - 10 maj 2023 06:49

Det känns som det börjar bli sommar och det är mycket som skall göras trots att jag är pensionär. Bloggen har jag inte ägnat mig åt på ett tag. Men bakat det har jag gjort. Här en deg som skall räcka till en hel del.Degen är delad och lagd i jäskorgar för kalljäsning över natten.


Det blev lite bröd denna gång också.


Har även varit tvungen att följa blå linjen till sjukgymnastiken. Har blivit så stel i nacken och det vill jag ju inte vara. Det är ju olämpligt både när jag kör bil och cyklar. Det är alltid en fördel att kunna kolla åt sidorna.


Några flätade frallor har det också blivit.


Har även varit i Flistad några dagar, här ser vi Thyra ute med några höns.


Hönorna åker rutscbana, nejdå, det har samlats lite vatten som de dricker.


Det blev även ett par fina cykelturer där nere i härliga miljöer.


Nu har även Erik tagit fram cykeln och här tar vi en fika i solen i Husby.


Det går inte fort med målningen. Nu är i alla fall efter en månad första väggen färdig för denna gång. Ett par vindskivebrädor bytta och hela väggen är nu målad. Får nog öka takten om inte allt skall vara ogjort till nästa år.


Har även fått till årets första långrunda. Efter 73 km är jag nu i Norberg.


Då satte jag i mig en ostfralla och en biskvi. Sedan orkade jag de återstående 77 km hem. Hela 15 mil blev det vilket känns i kroppen idag.  

Av SimmaCyklaSpring - 22 april 2023 19:07

Idag minsann fick jag sällskap av Erik på en runda. Nu har vi nyss passerat Torsång efter att först ha farit förbi Stora Tuna. Kanonväder riktigt.


Nu är vi efter 62 km hos Handlarn i Husby och då passar det bra med en vilopaus.


Nu har vi lämnat Husby och är på väg mot Hedemora. Hela tio mil blev det även idag. Min tredje tiomilarunda denna vecka. Nu kan man säga att uppladdningen inför årets Vätternrunda har börjat på allvar.


Medan vi var ute och cyklade arbetade Lena i trädgården. Ja det är mycket att göra denna årstid.

Av SimmaCyklaSpring - 21 april 2023 18:19

Idag kände jag mig mogen för en runda igen men batteriet i kameran var slut när jag tänkte fota efter vägen. Men för det skall ni ju inte behöva bli utan en bild på mig. Det fick bli en med telefon efter avslutad runda.


Cykeln fungerar bra och idag tog den mig tio mil på strax under fyra timmar. For till Borlänge och Ornäs, sedan blev det Vika och Hedemora. Gäller att ligga i nu så det blir lite bättre fart på motorn bara.


Det blir inte att ligga på soffan likt Kronblom efter ett sådant pass när man har jobb på huset som skall göras. Idag satte jag upp två "vindskivebräder" så nu kan jag nog börja måla om ett par veckor. Skulle ju bli lite sämre ett tag som det ser ut på väderrapporten.

Av SimmaCyklaSpring - 18 april 2023 20:29

Strax före tio gav jag mig iväg på årets första långrunda. Nu passerar jag kanotstadion i Torsång och det är bara sex grader varmt.


Solen skiner dock så det kommer att bli varmare innan jag är hemma.


Nu är det eftermiddag och jag är i Västerby, bara en dryg mil kvar innan jag är hemma.


Har tagit det lugnt och känner mig nöjd med vad jag klarat av idag. Hela 101 km blev det.


Ja, hemma väntar ju jobb så det var bara att sätta igång med lite ställningsbyggande om det skall bli något målat i sommar.


Vi hann även med en vilostund i solen innan vi gick bort till MTB-banan och kollade när ungdomsträningen drog igång för säsongen. Ja, så kan man få en dag att gå när man är pensionär.

Av SimmaCyklaSpring - 16 april 2023 20:47

Idag var det dags att hämta ut lite nya cykelkläder från klubben, CK Natén. Ett par byxor, en kortärmad tröja samt en vindväst. Det var precis vad jag hade på mig när jag kraschade på Vätternrundan förra året, och som de klippte sönder på Skövde Lasarett.


Nu står jag redo för en tur i solskenet.


Nu har jag passerat Hedemora och är efter 25 km på Wiks Bro vid Dalälven.


Har snart varit ute en timme och allt känns faktiskt riktigt bra.


Har nu varit ute två timmar och närmar mig Gustafs. Det blev 76 km även denna gång. Har blivit samma runda tre gånger nu på vårkanten varav två rundor denna vecka. Nu gäller det att jag får till fler pass än två i veckan, och gärna lite längre turer också. Det är nu två månader till Vätternrundan så nu gäller det att få ihop lite mil för att Vätternrundan skall bli så behaglig som det nu går på 315 km.

Av SimmaCyklaSpring - 14 april 2023 20:21

Då förberedelserna för sommarens målarprojekt är i full gång gäller det att se till att ha lite grejer hemma. Nu blev det täckpapp, penslar och färg.


Då vädret inte inbjöd till några uteaktiviteter passar jag på att fylla på lite i kakförrådet. Hackad mandel behövs när Bondkakor står på menyn.


Lite Kokosrosor är nu gräddade och en plåt Upplandsbröd är i ugnen. 


Det var det det. Kokosrosorna är nu färdiga liksom Bondkakor och Upplandsbröd. Hoppas nu på finväder imorgon så kanske det rentav kan bli en cykeltur.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Ovido - Quiz & Flashcards