Senaste inläggen

Av SimmaCyklaSpring - 3 oktober 2022 15:49


Började dagen med att besöka tandhygienisten. Sedan blev det en tur med Steven igen.  


När Steven gasar på hänger jag inte med. 


Men det är ju roligare med sällskap så Steven saktar in så fort han märker att jag sackar efter. 


Fyra mil hade vi kört här och var vi var vet ej men efter två mil till var vi hemma. Vi var i alla fall både i GustafS och Stora Skedvi. Men hur vi tog oss däremellan vet jag ej. Men Steven har stenkoll så det är lugnt, han hittar överallt. Ja det blev en bra start på veckan. 

Av SimmaCyklaSpring - 2 oktober 2022 13:49

I onsdags belv det en runda med Steven. Här passerar vi Silvbergs gruvhål efter 11 km. 


Efter ytterligare en dryg mil är vi framme vid Skenshyttenäs.


Efter att ha rundat Stura Ulvsjön bär det av hemåt igen via Gustafs. Hela 53 km fick vi ihop på dagens runda.


Nu är det fredag och jag är ute på en egen liten långrunda. Har passerat Hedemora och är nu efter Dalälven på väg mot Husby.


Husby nästa i sakta mak. 64 km blev det innan jag var hemma.


Sedan blev det lördag och jag tog racern och for ner till macken klockan nio. Brukar alltid vara någon där. Det var det även denna dag.


Jag låg på "rulle" mest hela tiden och fick en fin resa. Den första gruppcyklingen för min del sedan kraschen på Vätternrundan. Hela 80 km blev turen för min del vilket inte är illa med tanke på vad jag gått igenom i sommar. Det blev ett fint slut på en vecka fylld med cykling och en bra början på en ny månad som förhoppningsvis också innehåller många fina cykelturer.

Av SimmaCyklaSpring - 27 september 2022 16:49

Igår blev det en snabbrunda på MTB runt Stora Skedvi och Gustafs. Har mest tagit det lugnt men det börjar kännas så bra så jag gasade på så gått jag kunde.


Efter halva sträckan började det regna men då var jag varm så det störde inte med lite regn. 38 km blev det på 1.28 vilket gav hela 26 km/h. Fint fint.


På eftermiddagen var jag ut till detta ställe.


Efter att jag registrerat mig i receptionen var det bara att ta "blå linjen" sa tjejen. Det gjorde jag och kom då till sjukgymnastiken. Efter nogrann kontroll av mina leder kunde det konstateras att jag skött rehabiliteringen bra. Ärlig som jag var så talade jag om att jag hade väl inte överdrivit träningen precis. Men jag har kommit igång rejält med cyklingen talade jag om. Det var ju bra varvid jag fick fem ytterligare övningar tillfört till mitt redan omfattande program. Fick en ny tid om en månad ungefär då det blir "slutbesikting" om jag fattade sjukgymnasten rätt. Får väl nöta på så gott jag kan fram till dess.


Idag blev det en lugnare runda till Vikmanshyttan och Pershyttan. Drog iväg redan halv nio för att klara mig undan det kommande regnet vilket jag klarade med en halvtimme tillgodo. 30 km prick blev det idag i lugnt tempo. 


Nu är cykeln tvättad igen och kedjan smord. Nu är den redo för en tur med Steven imorgon. Om detta får jag återkomma. För övrigt väntar jag med spänd förväntan på regeringsbildningen. Det blir en ny erfarenhet att se hur det skall gå. En regering som förmodligen kommer att bestå av två förlorande partier i valet. KD som minskade från en redan låg nivå med en partiledare dessutom som är dömd för förtal. Sedan har vi M som också är en av valets förlorare. Men till sitt regeringsunderlag har de nu fått liberaler och sverigedemokrater. Vilken röra. Men det är väl bara att hoppas att de som röstat på dessa fyra partier tycker att utfallet blivit bra och att de nu kommer att få det bättre. Själv är jag övertygad att det kommer att bli mycket sämre, men men, det beror ju på vilket samhälle man har som ideal.

Av SimmaCyklaSpring - 25 september 2022 19:41

Det har varit en vecka med lite trädgårdsarbete och en hel del cykling. Här är jag och Lena till tippen med en släpvagn full med växter som vi klippt ner i vår trädgård inför vintern.


Förutom trädgårdsarbete har jag klarat av hela fem träningspass på MTB. Totalt under veckan blev det 184 km. Vem hade kunnat tro det när jag för två månader sedan satt i rullstol. Denna bild är från dagens tur med Steven som blev hela 55 km. Även om jag fortfarande är svag så är det skönt att bara kunna vara på cykeln igen. Jag är glad att Steven nöjer sig med min fart så jag får lite sällskap.


Nu är vi på väg mot Nisshyttan på dagens tur. Fint värre.

Av SimmaCyklaSpring - 22 september 2022 17:31

Förmiddagen var det uppåt värre, då tog Steven och jag en MTB-tur. Här tar vi en paus i Norn efter drygt en timmes körning.


Börjar bli riktigt fint nu när höstfärgerna kommer smygande.


Eftermiddagen var det lite ner. Då bar det av till Hosjö kyrka då en av mina bästa vänner sedan drygt 30 år skulle begravas. Han hade kämpat med Cancer i drygt sex år men nu var det slut.


 Av SimmaCyklaSpring - 21 september 2022 12:57

Bästa väckarklockan är när jag har en deg på gång. Vaknade tidigt och satte igång med gräddning av åtta bröd.


Riktigt bra blev det om jag får säga det själv.


Sedan tog jag mig en fin tur på MTB. Efter tio km tog jag ett stopp vid Silvbergs gruvhål.


Tjusigt värre är det där.


Efter att ha vilat några minuter var det väl lika bra att ge sig iväg.


Höstfärgerna börja ge sig till känna. Lagomt varmt också så det är bara att gasa på på raksträckan med nosen mot Gustafs.


När jag kom hem visade mätaren på 32 km vilket får räcka en dag som denna. Men det blir snart nya turer.

Av SimmaCyklaSpring - 20 september 2022 21:24


Ja det är inte varje dag jag får ta en MTB-tur med Erik. Det var nog minst tre år sedan sist, men nu blev det i alla fall av igen. Hoppas bara att det inte tar lika lång tid till nästa tur. 


Det blev ingen långvända precis (13 km) men fint var det på Ovangårdsberget. 

Av SimmaCyklaSpring - 20 september 2022 14:11


Efter olyckan har jag sovit längre än jag brukar men det kanske är normalt när man varit allvarligt skadad. Nu känns det i alla fall som jag är på väg åt rätt håll igen. Vaknade strax före fem då jag gick upp och satte igång en surdeg. Nu har det gått några timmar och degen är delad i åtta bitar om vardera 900 gram. Skall så småningom in i kylen och kalljäsning ett dygn. 

 

Under tiden degen låg på bakbordet var jag in och anmälde mig till nästa års Cykelvasa. Nu är det bara att hoppas att träningen kan komma igång så det kan bli åka av på riktigt. Full gas. 

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Med Ovido kan du skapa egna quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor