Alla inlägg under augusti 2014

Av SimmaCyklaSpring - 10 augusti 2014 14:28

Redan i fredags på jobbet kände jag mig hängig så jag börja bli orolig hur det skall bli med Cykelvasan. Sysselsatte mig med bakning i helgen istället för cykling. Köpte ju en säck Dinkel nyligen och den var jag sugen att testa.


Det är inte mycket man behöver för att göra bra bröd. Salt, vatten och mjöl, inget annat. Inte en massa tillsatser som storindustrin har i sina bakverk och ändå får det att bli så bedrövligt dåligt.


Efter att degen är klar, fem sex timmar sådär, så bäddas de ner i mjölade handdukar i jäskorgar.


Sedan in i en plastlåda som i sin tur ställs in i en plastlåda som sedan ställs i kylskåpet i allt mellan, 20-30-40-timmar.


När de väl är gräddat kan de se ut såhär.


Fyra till skall gräddas. Det har hänt lite sedan jag ställde in dem i kylskåpet.


Nu får det vara färdigjäst, nu skall den sista in i ugnen.


Mumsfilibabba, det svåraste är att vänta en timme innan jag kan provsmaka. Man skall ju aldrig skära i ett varmt bröd.


Apropå mitt halsonda så känner jag mig bättre så jag har återfått tron på att kunna köra Cykelvasan. Får kurera mig med mitt nybakade surdegsbröd under veckan. Det tror jag gör susen.


Vi hörs o ses!


Av SimmaCyklaSpring - 7 augusti 2014 13:00

 

Jajamen, nu har startbeviset kommit och min starttid blev 09.20 Endast en timme och tjugo minuter efter första start. Det skall bli skoj. Förra året, som var mitt första på Cykelvasan startade jag mer än tre timmar efter första startande. Men på Cykelvasan liksom Vasaloppet får man starta i det led man gjort sig "förtjänt" av året före. Det här innebär väl är det tänkt att de flesta som står i "mitt" startled åker på ungefär samma tid som jag förhoppningsvis kommer att göra. Min målsättning är ju att klara fyra timmar. Men det viktigaste är ju att jag och cykeln kommer välbehållna till Mora. Gör vi det så är ju tiden det minst viktiga.

Tack vare Steven och de andra på våra träningar så känner jag mig då riktigt väl förberedd. Senast igår körde vi över sex mil och det kändes då bra. Nu blir det några lugnare turer under den tid som är kvar.


Om detta lär det väl också komma rapporter, men nu blir det ett par vilodagar till att börja med.

Kanske dags att sätt igång ett par degar. Vem vet. Vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - 6 augusti 2014 22:13

Ja här kommer en sen rapport från kvällens körning. Men vi tar det väl från början.

Som vanligt tog jag en bild när vi samlades. Hela 19 st blev vi idag.


Efter att ha farit kors o tvärs så var vi helt plötsligt vid Romme Alpin. Aj aj aj vad har Steven nu i sikte.


Jodå, mycket riktigt. Han ville testa oss lite i uppförskörning.


Jäklar i min lilla låda vad det lutar emot. Nu gäller det att bita ihop.


Efter att kört uppför blev det som brukligt rejält med utför. Nu har vi passerat Fagerbacken och har för en stund en ganska behaglig körning.


Aj aj, klockan börjar bli sen och då råkar vi ut för kvällens andra punktering. Självaste Steven denna gång, men de flesta är nog ganska nöjda att få en extra vilopaus.


Själv passa jag på att ta lite bilder på annat än cyklar. Kanske något som hamnar i mina degar framöver. Vem vet.


Nej nu verkar Steven vara klar så nu blir det inga mer bilder. Nu blev det hård körning via Sörbo innan vi var hemma i Säter igen. Klockan var sen och vi hade kört 63 km.


Här har ni alla fakta om kvällens tur.

Tack för ikväll o godnatt!

Av SimmaCyklaSpring - 4 augusti 2014 21:34

Jag visste inte om jag skulle träna för det såg ut att bli årets varmaste dag, sen blåste det in så mycket rök från skogsbranden i Sala så hela himlen mörklades nästan, då blev jag ännu mer fundersam. Men, det är ju så jäkla skoj så jag kunde inte hålla mig. Det var ju bra för vi blev hela 14 st som samlades hos Steven. Nu visade det sig också att dagen hade kommit så även Karl-Arne tyckte att det var tillräckligt varmt för att åka i kortärmat.


Vi drog iväg bort över Yttre Heden, och, ja, i vanlig ordning så stod det ju inte på förrän de flesta inte visste var vi var. Här passa jag på och ta en bild hur himlen såg ut. Det är alltså rök från skogsbranden i Sala.


Nu har vi bara en mil hem och farten har skruvats upp ordentligt. Steven drar så även kossorna undrar vad som är på gång.


Efter denna bild var det bara att lägga undan kameran och gasa.


Nu är det bara att hoppas att grejerna håller och att vi ses på onsdag igen. Samma tid och samma plats. Kostar gratis. Välkomna!

Av SimmaCyklaSpring - 3 augusti 2014 15:56

Idag tog jag en vilodag från allt vad cykling heter. Det har varit så skoj med cyklingen så det har blivit lite väl mycket ett tag. Det fick bli en lugn dag i trädgården med plantering av en ny Svartvinbärsbuske. Det är också sista dagen av min fyraveckorssemester. I morgon är det alltså jobbardag igen och efter det hoppas jag att vi ses på MTB-träningen med Steven. Avfärd från Kampvägen kl 18.15 i vanlig ordning. Välkomna!

Av SimmaCyklaSpring - 2 augusti 2014 15:15

Eftrsom vi var förberedda på en varm dag hade vi bestämt avfärd kl 08.00 Vi blev sex stycken idag och här ser vi Peter, Jerker, Steven, Fredrik och Andreas. Men eftersom vi har många mil framför oss så är det väl lika bra att dra.


Nu är vi i Djura och det är bara att njuta när man ligger sist på rulle.


Ojdå, nu tror jag bestämt farten höjdes lite, jag som hade det så skönt.


Nu närmar vi oss Leksand och det är nästan så vi känner doften av kaffe.


Efter nästan åtta mil sitter en fika fint på Siljans Konditori i Leksand.


Efter en lång fikapaus var det bara att grensla våra fartvidunder och fara hemöver igen. Många fina ställen vi passerar. Man hinner se lite när man far fram på cykel.


Nu är vi på väg ner mot Valsansjöarna.


En riktigt fin runda blev det i sommarvärmen. Alla var med hem igen och inga incidenter råkade vi ut för. Precis som det skall vara. Tack o hej så länge. När det blir något härnäst är i skrivande stund väldigt osäkert. Nu skall det vilas en stund till att börja med. Vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - 1 augusti 2014 16:43

Jajamen, nu har jag varit och köpt ekologiskt mjöl på Saltå Kvarn på Söder i Stockholm. Tio kg Vetemjöl och tio kg Dinkelmjöl. Skall det då inte bli bra så vet inte jag.


Blev även en sväng ut på Rosendals trädgård. Där var det såhär fint idag.


En sådan här myshörna skulle jag vilja ha i trädgården. Redskapsbod, fikaplats och en vedeldad ugn.


Vi ses imorrn på en fikatur till Leksand. Avfärd kl 08.00 från Jetmacken. Välkomna!

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se