Direktlänk till inlägg 31 maj 2014
Satte ju igång en deg igår som har stått i kylen över natten. Kan ni tänka er vad som hänt med den?
Ja jäklar i min lilla låda. Snacka om jäskraft, helt utan jäst. Denna deg är gjord bara på vatten, mjöl o salt. Visst är det fantastiskt.
Jag delade degen på mitten, av ena hälften gjorde jag tre bitar i olika storlekar som syns här. Den andra halvan stoppade jag i en låda och den får ligga ett dygn till i kylen. Dessa tre blivande bröd la jag ner i matkällaren under eftermiddagen för att grädda dem nu i kväll.
Nu har de jäst upp igen så nu skall här gräddas.
Full fart i ugnen och vips så är första brödet klart. Ja en timme fick det här brödet gräddas för det är ju ganska stort, elva hekto väger det och jag vill ju ha en hård skorpa för det är ju där den goda smaken sitter.
Med "den franske bagaren" som inspiratör är det lätt att få till det. Väntar med spänning på att nya boken skall komma. Bröd i olika storlekar, bara att testa sig fram. Jag tror det blev ganska bra den här gången. Får väl testa till frukost imorgon. Kanske blir det en tur på cykeln, vem vet. Idag vilade jag efter gårdagens hårda pass.
Vi hörs, hej så länge.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|