Alla inlägg den 24 maj 2014

Av SimmaCyklaSpring - 24 maj 2014 15:30

Vi visste att det skulle bli varmt idag så Lisa o jag hade bestämt att vi skulle ge oss av tidigt. Redan kl 08.00 drog vi, jag från Säter o Lisa från Falun. 18 grader var det redan då.


Här passerar jag Gustafs och det är så fint så jag måste bara ta ett kort.


Dalälven ligger blank i Torsång.


I centrala delarna av Ornäs möter jag Lisa och jag vänder om. Vi kör via Dalsjö och Borlänge.


Här är vi i Alderbäcken och jag har precis tänkt hur fina vägar det finns som man aldrig cyklat på. Strax därefter övergår asfalten till grus så det är bara att vända.


Jaha, vad är det här då. Varning för vildsvin. Men det är ju bara Lisa och hon är ju inte farlig så vi fortsätter. En liten bit längre bort blir det grus igen, men det blev ingen större omväg. Vi behövde inte passera vildsvinsområdet  en gång till och det kändes ju bra.


Idkerberget passerar vi här och då är det rejält med motlut. Vi tog till höger mot Nyhammar i ett vägskäl men det skulle vi inte ha gjort, då blev det snart grusväg igen så det vara bara att vända om igen. Men vad gör det en dag som denna när vi bara är ute och samlar mil.


Visst är det fint. Vi hade ju tänkt komma till Grangärde och vi ska väl komma dit så småningom.


Jodå, vi kom till Grangärde och Sunnansjö har vi nu också passerat. Här är det kanonfint. Nära nog två mil, ända in till Ludvika via Brunnsvik är det asfalterad cykelbana. Bara att gasa. Väsman ser vi här till höger. Men vi tar oss inte tid att bada.


Tjong, nu har vi passerat både Ludvika och Smedjebacken. Ser ni väggen? nej men jag åkte rakt in i den. Jag blev så slut så jag orka inte dra en meter efter Smedjebacken. Orka inte ens hålla rullen på Lisa så hon fick sakta ner ibland för att jag inte skulle bli avhängd. Men nu är det bara drygt en mil hem. Men det var en dryg en. Sen när vi kommer till slakmotan mot toppen av Bergbacken. Då är jag så dum så jag utmanar Lisa och säger att nu kör vi. Det kunde ju bara gå på ett vis. Jag tyckte för ett kort ögonblick att jag samlat på mig lite krafter men det räckte då inte till för att spöa Lisa. Det hade jag ju kunnat räknat ut med något av de mindre ädla delarna. 


Nu är vi dock hemma och klockan är 13.30 Det innebär att det blev 155 km på 5,5 timme vilket gav 28 i snitt. Med det är vi riktigt nöjda både Lisa o Jag. Fattas bara annat.


En riktig snoa blev det idag.


När det blir en härnäst, ja det får vi se när "gubben" har piggnat till. 

Hej så länge!



Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Skapa flashcards