Alla inlägg den 17 maj 2018

Av SimmaCyklaSpring - 17 maj 2018 20:03

Själv körde jag ju en tur i morse sen jag fick på en ny klinga. När sen Lisa kom hem på eftermiddagen och sa att hon funderade på att ta en tur till kvällen blev jag sugen att följa med. Hade ju fått hjulen ordnade så de är slanglösa nu. Ville testa hur det är. Här står vi i Gustafs och skall ge oss iväg.


Vi hann inte långt förrän det blev ett kort stopp och där var det ju som synes kolosalt trevligt.


Efter ett par mil blev det ett stopp till och vad det gäller hjulen så kan jag väl inte påstå att jag kände någon större skillnad. Åkte mest och funderade på hur bra det blev med en större klinga fram. Men det är nog bra med hjulen också, det sägs ju att risken för att få punka minskar när man inte har någon slang som kan gå sönder.

Av SimmaCyklaSpring - 17 maj 2018 11:52

Här står jag i färd med att fara ner till Säters Cykel & Motor för att få på en 34-klinga fram. Sitter 32 original men då trampa jag lite väl lätt så nu testar jag snart med två kugg större så får vi se hur det blir.


Det tog inte många minuter att få klingan bytt. Sedan for jag ut och testa lite. Sist gick det i 40 med en kadens på 95. Nu gick det i 45 med en kadens på 95. Fem km upp på samma kadens känns som det skulle vara bra. For sedan ner till reningsverket. Sist for jag upp med två växlar kvar. Nu hade jag bara en växel kvar vilket räcker, inte är det ofta man kommer i sådana branta backar. For sedan ut i Djupdalen och körde lite och det kändes strålande. Efter det for jag tillbaka till Säters Cykel & Motor för att rapportera resultatet vilket jag var nöjd med.


Efter ett kort rådslag med "mitt serviceteam" Johan Widén och Anders Haritz blev vi överens om att jag även skulle testa att köra slanglöst. De tog sig an hjulen på en gång.


Det stod inte på förrän Johan pumpade första hjulet.


Här sätter Johan det på plats.


Här har Anders hällt i tätningsvätska i andra hjulet.


Det står inte på förrän även det är pumpat och påsatt igen.


Sedan for jag hem och jag har nu två slang i reserv ifall jag skulle behöva dem någon gång. Skall bli skoj att komma ut i skogen och gasa lite men det får bli en annan gång. Kan ju inte testa alla nyheter på en gång.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Skapa flashcards