Alla inlägg under juni 2012

Av SimmaCyklaSpring - 11 juni 2012 18:45

Då var det dags för del två av vårt "Motalaäventyr" Del 1 var Tjejvättern och dagen efter var det dags för Halvvättern som är 15 mil. Lisa som var sjuk förra helgen kunde inte köra Siljan runt varför hon nu ville testa formen på Halvvättern istället inför nästa helg då det blir körning med sub XX, det är alltså ett gäng snabbåkande tjejer som för första gången skall åka tillsammans och försöka få till en riktigt bra tid. Det är alltså Vätternrundans 30 mil det handlar om då. Själv har jag ju inte varit pigg under vintern och vet inte alls hur det är med formen, hade väl nästan helt skippat tanken på att åka Vätternrundan och ville nu istället åka Halvvättern. Maria däremot har god form som ni kanske redan sett på inlägget härunder om Tjejvättern. Vi tre skulle alltså köra Halvvättern tillsammans.


  Här står vi några minuter före start och allt känns faktiskt riktigt bra. Frågan är bara hur vädret skall bli.


  Lena blev igår intervjuad efter målgång, Lisa blir intervjuad strax före start.


  Lisa är glad, är det för att hon blev intervjuad eller är det för att hon äntligen får starta måntro.


  Jag och Maria hakar på. Nu har vi 15 mil framför oss. Hur skall det här gå måntro.


  Här kommer vi alla tre och har bara ett par hundra meter kvar.


  Glada och nöjda är vi i mål. Själv tycker jag det var en riktigt bra runda. Vad tjejerna tycker vet jag inte. Vad jag är säker på är att dom hade då kunnat åka bra mycket fortare om dom inte hade haft mig med. Det var en hel del regn under rundan vilket gjorde att det blev lite besvärligt emellanåt. När vädret på sluttampen äntligen blev bättre och vi hade nio km kvar passade Lisa på att få punktering. Det var ju skönt att vi slapp fixa den i ösregn. Fem minuter senare var vi på gång igen och då körde vi ganska hårt till målet som vi nådde efter 4.40


   

  Även Rebecka var med och körde Halvvättern, jag fick dock gräva i arkivet efter en bild för vi träffades inte i Motala. Det var Rebeckas första start på Halvvättern och hon kämpade på i 6.41 Inte illa med tanke på vilket väder det var, och 15 mil är ändå 15 mil. Hoppas det inte avskräckte utan att du blir med fler gånger. Bra kämpat Rebecka.


Om det blir något "Äventyr i Motala del 3" återstår att se men jag hoppas det.


Tjingeling så länge!


Missa nu inte inlägget om tisdagsträningen ett par blogginlägg härunder.

       

Av SimmaCyklaSpring - 11 juni 2012 17:00

Jajamen, det är alltid ett äventyr när man åker till Motala. Enda gångerna jag varit där är när det är cykling på gång och då känns det lite äventyrligt. I lördags var vi ju några som inte var med på löpningen och vi var alltså i Motala för att delta eller bevaka Tjejvättern som gick av stapeln. 


  Här ser vi Lena som gör lite sista putsning på cykeln inför starten, Lena börjar få rutin på Tjejvättern och står nu inför sin fjärde runda.


  Sådär, Lena som anmälde sig bland dom första fick också starta bland dom första. Här ger hon sig iväg med första startgrupp och klockan är 08.00 på lördagmorgon.


  Här ser vi Maria som gör sin första start i Tjejvättern men ändå har rutin så det räcker vad det gäller cykling, Maria startar tillsammans med Lena, en kompis från Eskilstuna. Dom står här i sina fina sub XX-kläder som det finns ett 60-tal utav, samtliga på snabbåkande tjejer.


  Redan efter 2.46 var Lena och Maria i mål. Den tiden är det snabbaste någon kört på Tjejvättern. Med tanke på att det är tio mil så förstår ni att det har gått undan. Fantastiskt bra kört.


  Här har Lena kommit i mål och blir intervjuad på direkten. Lena körde på 3.43 vilket för henne var en förbättring med hela nio minuter. Ett par vändor till så skall kanske 3.30 inte vara helt omöjligt att nå.


  Sandra som hade Tjejvättern som sista del på Tjejklassikern kom också i mål. Tyvärr har jag ingen bild på Sandra från cyklingen så ni får hålla tillgodo med en bild från arkivet. Sandra som inte brukar cykla fick låna en cykel av Frida och körde runt sina tio mil på 4.14 vilket var riktigt bra med tanke på att det inte är den gren Sandra lagt alltför mycket tid på. Så nu är det bara för dig Sandra att skaffa en cykel och hänga med på lite cykelturer resten av sommaren. Grattis grattis till genomförandet av Tjejklassikern.       


Det var en liten rapport från Tjejvättern. Glöm nu inte blogginlägget om tisdagsintervallerna som står här nedanför.


Tjingeling så länge!

Av SimmaCyklaSpring - 11 juni 2012 06:00

På tisdag kör vi lite intervaller igen, vi har ju gjort det två gånger och fortsätter med det. På tisdagar alltså!

Så vi samlas i vanlig ordning kl 17.50 på tisdag vid simhallen för ett härligt pass igen.


Skriv en kommentar om du kommer.


Välkomna, Tjingeling!

Av SimmaCyklaSpring - 7 juni 2012 06:00

Nu på lördag har vi, Kalle o Maria andra aktiviteter för oss. Det är dock ingen anledning stt låta bli att springa i glada vänners lag för den som har tid och lust. Så i vanlig ordning är det samling vid simhallen kl 08.50 för en gemensam löptur. Så kriv nu att ni kommer om ni har för avsikt att göra det så blir det riktigt bra trots att inte vi är med.


Kör lugnt, tjingeling!!

Av SimmaCyklaSpring - 5 juni 2012 19:45

Det är inte ofta vi är lika många killar som tjejer men så blev det ikväll. Det var Nina o jag som kände att vi behövde bättra på kondisen lite inför helgens övningar. Kvällens program bestod i att köra tre intervaller om vardera tusen meter med tre minuters joggvila mellan, ta det lite lugnt på första för att kunna öka lite på andra och sedan köra ännu hårdare på sista. Min tanke är att man då tar tiden man har i snitt på dessa tre och multiplicerar med tio så får man en tänkt tid som man bör kunna klara i höst på tio km. Vem vet, det kanske lyckas. Vi kommer sedan med jämna eller ojämna mellanrum köra tusenmetersintervaller. Så småningom fler, och så småningom med kortare joggvilapauser. Efter en del snack och två delar uppvärmning så var Nina beredd att sätta igång. Men först en gruppbild.


  Man måste ju vara minst två för en gruppbild så då fick väl även jag se till att vara framför linsen. Hoppas jag inte behöver vara det fler gånger.


  Nina ser ut att ha det fint i solnedgången.


  Nu minsann är Nina ute på sista intervallen och det börjar kännas i kroppen. Det är dock inget fel på kämpatakterna.


Trots att vi bara blev två så hade vi en riktigt trevlig kväll.

Tack för ikväll Nina!

Tjingeling!!   

Av SimmaCyklaSpring - 3 juni 2012 14:31

På tisdag kör vi lite intervaller igen, vi körde ju i tisdags och det verka ju passa bra för en hel del. Nu är det ju dessutom helg på onsdag så då föredrar jag att bjuda in till träning på en tisdag igen.

Så vi samlas i vanlig ordning kl 17.50 på tisdag vid simhallen för ett härligt pass igen.


Skriv en kommentar om du kommer.


Välkomna, Tjingeling!

Av SimmaCyklaSpring - 1 juni 2012 11:04

på Måndag kör vi lite triathlonträning! 

Jag(Maria) samlar mig vid hundbadet kvart i sex , känner på väder vind och vatten, och kör sedan ett simmacyklaspringpass

efter lust förmåga och vind och vattentemperatur(just nu ca 15 ..) .


Välkommen den som vill ! 


(ev frågor går bra att ställa här ) 


GLÖM INTE KIKA NEDAN FÖR LÅNGPASSET ! 

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se