Direktlänk till inlägg 11 juli 2020

Sommarsysslor

Av SimmaCyklaSpring - 11 juli 2020 09:26

Ja här rullar det på. Nu drog vi iväg på en runda utan att veta vart vi skulle. Men nu sitter vi och dricker kaffe i Stjärnsund eftar att först ha varit i Långshyttan.


Erik undrade om vi måste åka samma väg tillbaka, när jag sa att vi kunde åka vidare och så småningom komma till Horndal och vidare över Garpenberg och hem vilket skulle bli ca tio-elva mil tyckte Erik att det lät bra. När vi väl var hemma visade det sig att det blev hela tolv mil.


Förutom cykling har vi hunnit plocka lite jordgubbar. Här är Ally och jag i full färd med att börja.


Nu börjar det bli lite av de goda bären i våra hinkar. Lisa hjälper Ally med hinken. Ser även mormor Lena i plockartagen.


När hinkarna var fulla med jordgubbar for vi till Husby för att spela minigolf. Linn och Olle är hemma och hälsar på och ses närmast kameran. Johan hjälper Ally med klubban och jag o Lena tittar för tillfället på.


Nu är det onsdag och Erik och jag tar en tur på cyklarna igen. Sex mil denna gång via Långshyttan och Husby.


På vandring mot Springkällan i Säterdalens ravinsystem. Lena har tagit täten tätt följd av Ally. Sedan kommer Johan med lilla Inez på ryggen under överinseende av Lisa.


Vi parkerade bilen i Norddalen vilket gjorde att det hela blev en tur på ca fyra km. Fint som bara den är det där.


Äntligen framme, då passade vi på att provsmaka det kalla vattnet.


På vägen tillbaka satt det fint med en fikapaus. Nygräddade maränger som jag gjorde på äggvitan sedan jag gjort vaniljsås av äggulorna, samt lite smarriga bullar som jag gjort tidigare. Gott gott. Vad jag hade vaniljsåsen till. Jo en nyligen tillagad rabarberpaj.


Efter allt kalasande passade det bra med lite cykling igen. Hedemora och Stora Skedvi fick det bli vilket också gav drygt sex mil på träningskontot.


Nu är vi i frukosttagen efter att ha sovit i husvagn en natt hemma på gården. Ally ville så gärna sova i husvagn vilket hon aldrig gjort förut. Det tyckte hon var skoj och ville gör det fler gånger. Men nästa gång skall vi väl se till att fara någonstans innan vi sover. 


Igår skulle vi ta en tur igen och när vi rullar en bit undrade Erik vart vi skulle åka. Tja, sa jag. Skall vi åka till Avesta och ta en kaffe. Det tyckte Erik var en bra idé. Men när vi kom till Avesta visade det sig att Wienerkondiset hade semesterstängt. Vi rullade då fram till en mack och tog en kopp kaffe. Det gick bra det med, men gott kaffebröd blev vi utan. Men det har vi ju gott om hemma.


Efter en kort paus var det bara att trampa hemöver igen då vilket vi gör här. Hela 86 km blev det på strax under tre timmar. Det var nog årets hitintills hårdaste pass för min del. Men det gick bra det med.

 
 
Ingen bild

Lisa

11 juli 2020 10:24

Bra sommarsysslor😍

 
Ingen bild

Kalle S

11 juli 2020 10:32

Ja bättre kan jag inte ha det. 👍

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SimmaCyklaSpring - Torsdag 11 april 14:07

Efter att ha cyklat inne hela vintern var det till slut dags att byta kedja på racern. Visserligen satte jag ner den i källaren igen för det blir att köra MTB nu till att börja med när jag börjar med utecykling.   Har även köpt ett par watt...

Av SimmaCyklaSpring - Lördag 6 april 15:20

Ja här är det full fart så jag kommer mig knappt för att skriva. Mycket källarcykling har det blivit. Nu är jag redo för ett av vinterns många pass.   Fick "låna" två av barnbarnen ett par dagar, och nätter. Här är det sängdags och sagoläsn...

Av SimmaCyklaSpring - Torsdag 21 mars 15:21

Idag tog Lena o jag till att börja med en promenad vid Hundfjället.  Johan, Inez, Lisa och Ally tog några vändor i slalombacken.  Här bär de iväg i stora liften.  Efter ett tag satte jag igång att grilla korv.  Lena håller koll...

Av SimmaCyklaSpring - Onsdag 20 mars 15:28

Idag skulle vi till en stuga på fjället, här är jag och Ally före avfärd.  Inez och Lena har tagit plats på skotertaxin för fjällturen.  Lisa och Johan åkte skidor så vi blev fotade när vi hann ikapp dem.  Nu är vi framme. Sista bit...

Av SimmaCyklaSpring - Tisdag 19 mars 16:27

  Tidigt i morse for jag och Lena mot Sälen. Nu är vi vid Pyramidbageriet i Dala-Järna. Där fyller vi på brödförrådet.  Sen stod det inte på förrän vi var vid fiket i Vansbro.  Mycket gott finns det att välja på där.  Kaffe och sm...

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Ovido - Quiz & Flashcards