Alla inlägg under augusti 2016

Av SimmaCyklaSpring - 13 augusti 2016 20:10

Vi kom upp till Sälen i torsdags och nu är det fredag och dags att testa så att allt fungerar. Jag, Lisa och Johan skall nu ta en liten tur. Som vanligt har jag krämpor inför lopp så jag vet inte om jag kan vara med. Nu har jag riktigt ont i höger knä. Men bara när jag går. Vi cyklade en lugn mil och det kändes faktiskt skapligt bra.


Sedan for vi ner till Lindvallen för att hämta våra nummerlappar. Där träffade vi Mattias som var tävlingsklädd för han skulle vara med på en tävling även idag. En sprint som han körde så bra så han och Emil fick delad förstaplats. Så jämnt kan det vara ibland så det inte går att skilja åkarna åt. Skoj att två Säterpojkar fick dela förstaplatsen.


En riktigt häftig Merida fanns det där men plånboken är för tunn för denna cykel.


Hela tolv kransar bak, så många har jag aldrig sett förut.


Vi for till stugan och gjorde ordning våra cyklar. Kolla däcktryck och satte på nummerlappar. Sen var det bara att göra tidig kväll för att orka cykla. ett par värktabletter för knät slank också ner.


Lördagmorgon, cyklarna på taket, nu bär det iväg ner till startplatsen.


När jag gjorde mig klar för start hann jag även med att låta en macka slinka ner. Nu kan jag inte göra mer. Nu är det bara att gasa och hoppas att det håller ända till Mora. 94 km , det är ju en bit att åka.


Johan har också gjort sig klar, han startar bara 20 minuter efter mig så nu blir det åka av. Lisa startar ytterligare ca 1,5 timme efter Johan så hon har lite mer tid på sig att göra sig klar.


Vy över startplatsen.


Lena och Lisa i väntan på Lisas start.


Sådär, äntligen dags för Lisa att kliva in i startfållan.


Det gick ju bra det där. Nu är jag välbehållen i Mora. Riktigt härligt väder blev det också under hela resan.


Det stod inte på förrän även Johan var i Mora.


Lisa startade ju sent så jag och Johan hann duscha innan vi tog emot Lisa i målet. En nöjd Lisa som kört Cykelvasan för första gången. Men redan i bilen på vägen hem lät det som vi alla vill åka fler gånger. Så blir det nog. Hej för idag!

Av SimmaCyklaSpring - 8 augusti 2016 19:56

Nu har nedräkningen inför Cykelvasan börjat på riktigt. Idag får det bli en liten runda bortåt Mossbysjön är tanken.


Nämen, här har minsann bävern varit framme och försvårat framkomligheten. Jag körde dock på med några fartökningar emellanåt. Nåja, det måste nog vara ett skarpt öga för att se det men pulsen gick upp i alla fall. Kändes bra med en liten kort runda. Nu är det väl mest vila och laddning som gäller. Den träning man inte har gjort nu är ju ingen idé att försöka hinna med fram till lördag. Hej så länge!


Av SimmaCyklaSpring - 6 augusti 2016 13:06

Idag var det äntligen dags att få ta en tur med min jobbarkompis Henrik. Vi kör båda på Scott 910 av 2015 årsmodell. Tjusiga cyklar om jag får säga det själv, och det får jag ju. Nu gäller det att "Scotta" på. Jag hade lovat en tvåtimmarstur. Vi startade hemma hos mig.


Efter att vi passerat både golfen och Lodstöparbo är vi nu på väg ner mot Dalkarlsnäs. Det har gått hett till ett tag så när jag tog denna bild var det imma på linsen.


Vi rundade Sävstjärn innan vi tog ett varv på 3-km-slingan i Djupdalen. Efter det behövdes det en vilopaus innan vi begav oss till Königshyttan.


Nu har vi även passerat Bispbergshyttan och Bispberg och är just nu under "Säterkönsta". Efter det är det bara en hemsk backe kvar innan vi landar i Ovangårdarna igen. En fin tur blev det och jag hoppas på fler turer ilag under hösten så jag får visa Henrik hur fint vi har det i skogarna kring Säter. Halloj för idag!

Av SimmaCyklaSpring - 5 augusti 2016 12:12

Efter två dagars långpass vilade jag igår. For på kvällen upp till Rättvik där Top Cats skulle uppträda. Olle gjorde sin sista spelning med Top Cats som han nu spelat med i hela fem år. Tiden går fort. Vad han nu skall hitta på i musikväg vet jag inte. Men skoj har det varit att följa dem under de här åren. Vad det gäller egen träning känner jag att det får bli en vilodag idag också. Skadar inte att vila ibland. Hej så länge!

Av SimmaCyklaSpring - 3 augusti 2016 13:41

Nu startar vi hemma hos Lisa och Johan i Gustafs. Klockan är nio så det är väl bara att dra.


Mats hade varit sugen att följa med men lämnat återbud. Men vi hann då inte åka mer än en km så mötte vi honom. Det han skulle göra får vänta till en annan dag. Det tyckte vi alla att han gjorde rätt i.


Efter att ha passerat både Mårtensgård och Nisshyttan passerar vi nu Gruvsjön på väg mot Saxrönningen där vi skall svänga av mot Kybacken.


Efter 45 km och prick två timmar är vi vid Harhyttan, då passade det bra med ett lite fikastopp. 


Vi for sedan förbi Norbo och är nu vid Skenshyttenäs. Efter det for vi till Grängshammar och Sörbo och när vi sedan var åter i Gustafs var vi nöjda för dagen vad det gäller träning.


Lisa och Johan var sugna på ett dopp i Dalälven, själv hade jag ingen svårighet att låta bli. Hej så länge!

Av SimmaCyklaSpring - 2 augusti 2016 13:02

Här står jag igen beredd på en grusvända. Idag hade jag tänkt leta mig ner till Larsbo, skoj att se om jag lyckas med det. Var lite ivrig iväg så jag for utan en sak jag alltid brukar ha med mig. Märkte det inte förrän jag åkt fyra km men vända, nej. Ni får fundera ifall ni kommer på vad som saknas.


For förbi Nisshyttan och Fiskbäcken. Stannade sedan på samma ställe som jag stannat två gånger på senare tid. Skall rätta mig själv och skriva att sjön heter Saxen och inte Stora Norn som jag tidigare skrivit. Den sitter visserligen ihop med Stora Norn men har som sagt ett eget namn. Nu är det tillrättat.


Hit är det 25 km och nu var det varmt så jag passade på att ta av armvärmarna innan jag fortsatte min tur. 


Efter att jag passerat Gläfse är jag nu efter 40 km vid Larsbo.


Det är fint i Larsbo som väl är mest känt för att på 70-talet ha haft alla tiders sämsta ishockeylag. Fick bland annat stryk av Morgårdshammars B-lag med hela 72-1. Ett rekord som förmodligen står sig än i dag. Jag har då inte hört talas om några större siffror. Efter Larsbo for jag sedan vidare mot Kybacken och både Nya och Gamla Jutbo. En fin tur blev det. Föresten om ni fundera vad jag glömde, jo jag brukar ju ha en ramväska med lite energikakor. Nu gick det bra ändå. Hade banan i ryggsäcken och lite druvsocker så jag tog mig hem. Hej så länge.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Ovido - Quiz & Flashcards