Alla inlägg under april 2015

Av SimmaCyklaSpring - 17 april 2015 16:30

Som alla vet vid det här laget så har jag gjort ett antal besök inom vården senaste månaden. Alla har också varit till belåtenhet, men idag, nja nog var det märkligt.


Senast jag var till läkarstation var förra torsdagen. Provet de tog skulle bara ta några dagar att få besked om, idag hade det gått åtta dagar så jag ringde till läkarstation för att höra mig för hur det gått. Fick besked av en trevlig människa att allt var bra. Men då jag ej är bättre tyckte hon som jag att jag borde göra ett nytt besök. Fick en tid till eftermiddagen så jag tog ledigt från jobbet och for hem.


På läkarstation betalar jag som vanligt 150 kr och efter en stund blir jag hämtad av en läkare. Kommer in på läkarens rum och jag slår mig ner, vilket han också gör, ingen säger något. Han skriver något på ett par papper som han sträcker till mig och så säger han. "Nu skall vi ta några prov, visar inte dessa några fel kan vi inte hjälpa dig något mer"


Det kändes faktiskt som han mena, ta de här och försvinn, jag vill inte se dig här någon mer gång.


Läkaren tar ju inga prov, han fråga inte ens hur jag mådde. Jag gick alltså med dessa två papper glad i hågen de ca 40 m som det är till provtagningen. Behövde inte vänta en minut innan en tjej dök upp och sa. "Då skall vi se om jag kan hjälpa dig med något då" Jag svarade, det är jag övertygad om att du kan, och räckte fram papperen läkaren gav mig. "Nej sade hon, dessa prov måste analyseras inom 24 timmar och eftersom det är fredag går det inte att ta prov idag. Du får återkomma nästa vecka" Gissa om jag blev paff.


Kontentan av det hela är alltså. 

1. Jag tog ledigt från jobbet och for från Borlänge till Säter.

2. Jag betalade 150 kr för att bära två papper ca 40 m.

3. Jag får komma nästa vecka för provtagning.

Undrar om jag får betala 150 kr även då, det har jag visserligen råd med men håll med om att det blev ganska komiskt. Eller vad sägs!


Fortsättning lär följa. En trevlig helg önskar jag er alla.

Vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - 14 april 2015 19:11

Här står vi, Lena och jag beredda på en tur. Lena visste inte vid detta tillfälle vad hon skulle utsättas för idag.


Det stod inte på förrän det liknade öken, rena öken. Men så kallas stället också för Sahara. Ni förstår nog varför. Här blev vi tvungna att gå en bit.


Det behövdes pustas ut lite också innan vi kunde äntra våra cyklar igen. 


Men efter den strapatsen så tog vi en fika i Gustafs. Det satt fint som Peter bruka säga. Efter fikat for vi förbi Mossbysjön och genom skogen till Solvarbo. Som slutkläm tog vi skogsvägen över Ovangårdsberget. Det tar sig för varje gång för Lena som är helt ny på MTB.

Det var allt för idag. Vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - 13 april 2015 20:29

När jag kom hem från jobbet hade senaste numret av Bicykling kommit. Men jag hade lite annat att göra så den fick vänta.


Sådär, nu är det tjugoandra och sista frukträdet beskuret för denna gång. Så här tidigt på året tror jag inte att jag varit färdig med alla frukträd någon gång förut. Men då det inte blev någon mallisresa för oss denna vår så har jag ju fått lite annat gjort istället. Det var ju en jäkla tur att vi inte anmälde oss när det var dags. För som denna vinter sett ut för min del hade det ju inte varit skoj att fara till Mallorca, och sen inte kunna träna när man väl är där. Men nu kan jag istället,


just det. Med gott samvete ägna resten av kvällen åt nya tidningen.

Hej så länge, vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - 11 april 2015 18:11

Nu är vi på gång att ge oss iväg på en ny runda, Lena och jag.


Vi har här passerat Dalkarsnäs och Lena tar en liten uppförbacke i ett huj.


Nu är vi på den nedlagda järnvägen på väg mot Bispberg.När vi passerat Bispberg och Hällbo och kom ut över åkrarna kom vi precis ilag med Göran som var ute på premiärtur på racer. Vi fick sällskap 500 m innan Göran svängde över bron mot Stora Skedvi och vi fortsatte med Mårtensgård i sikte.


Här har vi kyrkan i Stora Skedvi i bakgrunden.


Nu är vi på väg mot S Kyrkbyn. När vi väl kom till Mårtensgård avstod vi från att köra ner i Norddalen, vi tog vänster och körde förbi Bispberg för andra gången idag. Men bra gick det och det var en riktigt fin runda utan större höjdskillnader.

Hej så länge!

Av SimmaCyklaSpring - 10 april 2015 18:45

Vilket kalasväder, 17 grader varmt, då fanns det inget annat att göra än att ställa upp för fotografen och ge oss iväg på en runda.


Vi drog iväg upp mot Hases Täppa, men vi hann inte långt förrän,


Lena vänder sig om och undrar om jag hänger med. Jodå nog gör jag det, men vad ser vi där framme?


Om inte självaste MTB-åkaren och brandmannen mr Steven. De hade fått gjort en utryckning och släckt en skogsbrand. Vi kunde dock passera och fortsätta vårt pass.


Det var riktiga prövningar jag utsatte Lena för idag. Det var både lerigt och isigt på sina håll. Det var bara tredje gången Lena sitter fast med fötterna i pedalerna så hon var lite skraj emellanåt. Men det gick galant hela vägen.


Vi har nu rundat Gustafs och är på väg över åkrarna mot Solvarbo.


Tjena Lena, gick bra det här.


Jag var ju också med på rundan.


Vi hörs, hej så länge!

Av SimmaCyklaSpring - 9 april 2015 18:34

Ja då var det dags för ett läkarbesök igen då. Provsvaret på lungröntgen har kommit och där kunde man inte se att det var några fel på mig. Men eftersom jag fortfarande inte är pigg så tog de ett nytt prov för att kolla så jag inte har Mycoplasma. Jag frågade läkaren, om jag har Twar, skulle det då ha synts på röntgen? Om jag förstod svaret rätt så skulle man ha gjort det. Jag vet inte vad det är för skillnader på Twar och Mycoplasma, men nu blev dock ett prov taget så vi får väl se vad resultatet på det blir. Under tiden får jag väl dega på med mina surdegar och beskära några fler fruktträd så sysslolös blir jag ju inte. Ut och rulla lite på cykeln kommer jag också att göra utan att förta mig. Man får ju lite träning på rumpskinnet och det kan ju vara bra tills den dagen kommer då jag kan börja träna igen.

Hej så länge, vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - 6 april 2015 16:56

När det var dags för påskens sista etapp fick vi med Lena igen. Hela nio grader varmt så nu börjar det bli riktigt härligt cykelväder.


Vi börja med Bergbacken och runt Ljustern. Sedan vidare från Dalkarsnäs mot Tjärnan. Nu har vi passerat riksvägen och tar den lilla backen som är strax därefter. Lena och Erik ser dock fortfarande pigga ut.


Här tar vi vänster och har en km kvar till Pungmakarbo.


Väl hemma var det tre lortiga cyklar som behövdes rengöras. Men det är snart gjort. Ja nu har jag cyklat några gånger utan att anstränga mig och det känns bra såhär långt. Skall dock ta det lugnt hela kommande vecka. Är jag pigg sedan hoppas jag att jag kan börja köra lite hårdare igen.

Om det får jag anledning att återkomma. Vi hörs!

Av SimmaCyklaSpring - 5 april 2015 16:46

Efter en vilodag var det dags för en ny etapp. Här står vi laddade inför avfärd, jag och Erik.


Efter att ha passerat Solvarbo är vi nu på åkrarna med siktet inställt på Våbäck.


Ojdå, bönderna demonstrerar. Blev lite trångt när vi passerades av, jag tror det var åtta traktorer.


Vi tog en liten paus och återhämtade oss efter traktorchocken. Här ser vi huset som Lisa och Johan snart får flytta in i.


Sedan for vi upp Bullerbacken och körde paralellt med järnvägen till Solvarbo. Det var lite isigt bitvis så det gällde att ha tungan rätt i mun. Det hade vi så vi klarade dagens tur utan incidenter.

Vi får se om det kan bli en fjärde och avslutande etapp imorgon.

Vi hörs!

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se