Direktlänk till inlägg 14 december 2014
Igår gjorde jag en deg på stenmalet lantvetemjöl från Ovansjö i Gästrikland. Surdegen till höger har jag hållit vid liv i tre år. Skoj när man kan baka utan köpjäst. Bara mjöl, salt och vatten.
Efter några timmar har jag fyra degar nedbäddade i jäskorgar som jag snart skall natta.
Efter ett dygn i källaren och en riktigt jobbig cykeltur är det dags att väcka de små godingarna till liv.
Jäskraften är det inget fel på kan jag lova.
Fyra fina bröd blev det denna gång. Träningen idag gick inte så bra men jag får trösta mig med att brödbaket gick desto bättre. Det kan faktiskt bli lite hursomhelst det också.
Det får väl vara allt för idag. Förhoppningsvis skall det väl bli någon cykling i veckan men just nu avvaktar jag så jag får se om jag återhämtat mig till imorgon. Vi hörs!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|