Alla inlägg under mars 2013

Av SimmaCyklaSpring - 13 mars 2013 20:00

Nog är det väl dags att vinterkylan får ge med sig nu, vi är ju ändå i mitten av mars. Idag fick termometern bestämma hur många intervaller vi skulle köra. När jag gick hemifrån var det tio grader kallt, alltså fick det bli hela tio intervaller. Jag hade bett Mattias A ta hand om samlingen och uppvärmningen då jag fortfarande har lite skavsår i axeln. Själv tog jag en promenad ner till Löparegatan där jag skulle träffa löpargänget. När vi träffades var dom uppvärmda och klara och det var bara för mig att ta en bild på detta härliga gäng.


  På knä ser vi Thomas, Mattias A som tog hand om samlingen och uppvärmningen, tack tack, Sandra som farit från Borlänge, Märit från Vikmanshyttan och Jessica från Naglarby som återvände till oss efter att kört Vasaloppet. Stående ser vi Mattias G, Ann, Ingemar, Johan som farit från Falun tillsammans med Lisa fast dom här på bilden har Peter mellan sig. Härligt gäng som inte drar sig för att köra några mil för att springa tillsammans.


Ja, vad hade jag nu hittat på då. Jo för det första är det väldigt svårt att hitta en lämplig plats att köra intervaller på, det är ju is nästan överallt. Men på trottoaren efter Smedjebacksvägen är det isfritt. Alltså startade vi vid gamla "konsum myran" och körde dit näsan pekade, och det gjorde den åt Smedjebackshållet. Nu sprang vi visserligen inte ända dit utan vi nöjde oss med att springa i full fart till nästa korsning vilket är 280 meter. Sedan var det jogg runt kvarteret tills vi åter var vid startpunkten. Tio sådana vändor blev det med start på var fjärde minut.


Efter det var alla nöjda för dagen men dom skulle ju varva ner vilket dom gjorde på vägen tillbaka till simhallen. Själv tog jag en promenad hem. Nu önskar vi alla lycka till, till Mattias A som skall till Rom i helgen och springa Marathon.


Övriga som kan o vill träffas på lördag som vanligt. Tack o hej för ikväll.

Av SimmaCyklaSpring - 11 mars 2013 06:00

Jajamen, då hoppas jag benen är pigga igen och att ni är på hugget. Vi kör en onsdagsträning igen. Vi ses i vanlig ordning på onsdag vid Säters simhall kl 17.50 så att vi efter lite information är redo att börja senast kl 18.00 Det blir intervaller av något slag. Den som kommer får se. Ta gärna med fler löparsugna kompisar, ni som varit med ett tag vet ju att träningarna är upplagda så alla som löptränar lite kan vara med.


Lägg en kommentar om du kommer eller om du har någon fundering. 

Välkomna till ett pass med glada vänner!

Av SimmaCyklaSpring - 9 mars 2013 11:30

Vilken dag det blev. Visserligen var det 15 minusgrader på morgonen, men allt som timmarna gick och solen kom upp så blev det riktigt behagligt. Hela elva löpare slöt upp när det var dags för årets andra lördagslöpning, som dessutom var årets elfte gemensamma täningspass. Noteras kan även att Ann har varit med på samtliga elva pass, bra jobbat Ann. Nu när jag varken kan cykla eller springa så räknar jag inte mig själv längre.


  Löpsugna var, på knä, Emma, Lisa, Johan, Rebecka och Sara. Stående ser vi Peter, Maria G, samt en som ville vara med på bild, vem det var vet jag ej, sen har vi Ann, Ingemar, Pär och Bengt.


Efter att turförslagen var dragna drog dom iväg. Själv satte jag mig i bilen och drog iväg för att kunna få någon bild på något lämpligt ställe.


  Redan vid gångvägen efter Ljustern passade jag på att ta en bild. Tyckte det var så fint i solen och Ljustern i bakgrunden.


  Sådär, nu har dom passerat den stora åsenbacken, riktigt pigga ser dom ut att vara.


  Nu är dom på väg nerför Åsen med Bispberg framför sig.


  Nu är det dags att bestämma sig för vilken tur man vill ta. Emma i blått hakar på Bengt, Pär o Peter som på sin väg till simhallen tog en vända ner i Säterdalen. Övriga gänget har bestämt sig för den längre rundan.


  Nu har långlöparna passerat Mårtensgård och skall alldeles strax ner i Norddalen.


  Då blir Lisa så här glad så hon nästan flyger fram.


  Maria G, Johan, Lisa, Rebecka, Ann, Sara som för övrigt aldrig sprungit längre än tio km springer idag längre än hon någonsin gjort tidigare, och såg ut att klara det riktigt bra dessutom. Vi ser också Ingemar, men han har sprungit långt många gånger han.


Själv springer jag ju inte alls längre men bara att få vara en del av detta härliga gäng räcker för mig.


Nu blir det att vila benen för att vara pigg till onsdag. Då kör vi ett lite snabbare pass, om detta återkommer jag troligen på måndag. Ha det bra så länge, vi hörs, morsning morsning.

Av SimmaCyklaSpring - 7 mars 2013 06:00

Jajamen, vi ses alltså på lördag kl 08.50 vid Säters Simhall för lite information, sen bär det av. Lördagspassen går i behaglig sexminutersfart. Alla som vet med sig och tycker att det låter lagomt bra är välkomna att vara med. Passen brukar i regel vara 10 - 20 km. Ibland även 30 eller 40 km, men alltid finns det förslag på kortare varianter så att den som vill springa lite kortare, kanske åtta km, kan vika av lite tidigare. Ingen skall alltså dra sig för att komma. Det här är veckans sociala o lugna pass. Hårt kör vi övriga dagar i veckan, de som vill alltså. Just till denna lördag kan jag avslöja att jag har två sträckor på gång, nio och 17 km. Men som alla vid det här laget vet så förkortar vi o förlänger alltefter behov. Så välkomna alla.


Så lägg nu en kommentar om ni har för avsikt att komma, det blir liksom roligare att planera träningarna då.


Vi ses på lördag. Välkomna!

Av SimmaCyklaSpring - 6 mars 2013 20:15

Efter helgens vurpa ställde Mattias upp och tog hand om samlingen vid simhallen. Mattias ledde uppvärmningen som gick i riktning första badplatsen. Själv hade jag tagit en promenad direkt dit hemifrån. Jodå, jag hade dubbade skor på mig, vill ju inte riskera att fara i backen igen. Det skulle däremot de andra få göra, hela sex gånger, både upp o ner. Först körde vi dock några små övningar, och fotografering såklart.


  Mattias, Johan, Sara, Ann, Lisa, Pär, Sandra och Ingemar. Ja det var en tapper skara som slöt upp.


Det blev som sagt sex intervaller uppför Åsenbacken med start på var sjätte minut. Alla börjar vara så pass vältränade nu så frågan är om man inte skulle kunna köra start på var femte minut. Nej det kanske är att ta i men det är faktiskt riktigt roligt att få stå bredvid och se på, och kunna komma med något litet råd ibland. För även om vi "bara" är vanliga motionärer som tycker om att träna i trevligt sällskap så tror jag alla ändå någonstans därbak har en liten"tävlingsjävul" i sig. Hursomhelst så gav alla verkligen järnet under hela passet. Starkt jobbat av alla.


Nu ses vi på lördag för en lite längre runda i behagligt tempo, ha det bra till dess!

Av SimmaCyklaSpring - 4 mars 2013 06:00

Vi kör en onsdagsträning igen. Att jag har lite ont i en arm får inte hindra någon att träna i goda vänners lag. Nej vi ses i vanlig ordning på onsdag vid Säters simhall kl 17.50 så att vi efter lite information är redo att börja senast kl 18.00 Det blir intervaller av något slag. Den som kommer får se. Ta gärna med fler löparsugna kompisar, ni som varit med ett tag vet ju att träningarna är upplagda så alla som löptränar lite kan vara med.


Lägg en kommentar om du kommer eller om du har någon fundering. 

Välkomna till ett pass med glada vänner!

Av SimmaCyklaSpring - 3 mars 2013 08:00

Jajamen, nu har Jessica påbörjat färden ner till Mora. Hoppas det går bra för Jessica och vi är många som följer henne på vägen. Jessica som vi är vana att se henne, här på en löptur en augustikväll runt Ljustern. Jessica har startnummer 18301 och befinner sig just nu i spåret.

Av SimmaCyklaSpring - 2 mars 2013 18:15

Ja det kan man verkligen säga. För min del slutade det alldeles nyss efter ett besök i Falun. Men vi tar det väl från början.


  Här är tappra gänget som slöt upp inför vårens premiär av lördagslöpningar. Peter, Sandra, Pär, och så jag då som fick vara med på bild då Johan ställde upp som fotograf. Johan som åkt både Öppet spår och StafettVasan stog över löpningen idag. Vi ser även Ann, Lisa och Malin.


Eftersom jag fått lite vårkänslor här dom sista dagarna, jag tycker mig se mer o mer asfalt så igår tog jag av dubbdäcken och satt på sommardäcken. Det visade sig att det var inte klokt gjort. Vi drog i alla fall iväg mot Dalsbyn och Nämsbo, upp över Åsen o ner till badet.


  Här ser vi Malin, Lisa o Sandra som lagt på en liten fartökning över Åsen.


  Ann kommer här i full fart jagad av Pär o Peter.


När vi kom ner till badet tog Pär o Peter höger o närmaste vägen till Simhallen och fick då nio km. Tjejerna tog vänster mot Dalkarsnäs. Det blev lite kallt på cykeln så jag for före till Dalkarsnäs. Där såg jag "romlinsbröderna" så jag stannade till och talade med dom en stund. När sedan tjejerna passerat skulle jag åka ikapp. Då bar det sig inte bättre än att jag på det hala underlaget slog omkull mig. Det kändes ju helt onödigt, inte kändes det skönt heller, nej just då kunde jag inte komma på mycket att glädjas åt. Skulle vara att jag levde då, men just då kändes det som att även det kunnat kvitta. Jag hade ju inte kommit ikapp tjejerna så dom märkte ju inte att jag ramlat. Jag insåg ändå att jag inte skulle cykla på ett tag så jag la upp väster arm på midjeväskan och gick bort till Nisshyttevägen. ca 1,5 km, där var det så pass bra underlag igen så jag krängde mig upp på cykeln och rullade försiktigt hemåt. I Nämsbo kom jag ikapp tjejerna som undrat vart jag tagit vägen. Dom hade inte sett mig i Dalkarsnäs. När tjejerna var tillbaka vid Simhallen hade dom sexton km i benen, det var inte illa på premiärturen.


Jag avvek dock och rullade hemåt och väl där så skjutsade Johan mig till akuten på Falu Lasarett. Där var det många idag med liknande bekymmer som jag. Om det berodde på att dom varit ute och tränat på cykel i halkan skall jag dock låta vara osagt. 


Fyra timmar senare var jag både röntgad och undersökt av läkare. Inga ben verkade vara trasiga, men nu skall jag dit igen inom två veckor för att bli magnetkameraundersökt, dom var rädda att det är några senor som kunde vara skadade och är det så måste man tydligen bli opererad inom sex veckor. Vi får väl hoppas att det inte är på detta vis för det är liksom inget som ingår i min planering. Med två påsar värktabletter fick jag så lämna akuten för att åka till Lisa o Johan för att få lite mat. Det var ju faktiskt så att man börjat bli lite hungrig.


  Sådär, mätt o belåten, ja åtminstonde mätt ses jag här hemma hos Lisa o Johan. Armen uppbunden med ett fint blått band, det är väl en nyare variant av Mitella vad jag förstår. Hoppas jag inte behöver gå såhär allför länge bara.


Hursomhelst så ses vi om vi orkar o kan på onsdag, dock utan cykel för min del. Men träning i någon form blir det så boka inte upp er på något annat bara för att jag har lite ont i en arm. Men om detta kommer det väl ett inlägg i vanlig ordning på måndag. Ta det lugnt så länge, det skall jag göra, om jag kan vill säga. Vi hörs!

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se