Alla inlägg under mars 2013

Av SimmaCyklaSpring - 22 mars 2013 15:34

Inför kommande vecka har jag lite andra planer som jag redan nu tänker delge er. Inget gemensamt på onsdag, däremot:


Tisdag: 9 km asfaltslöpning med start kl 18.00 vid Stora Skedvi skola. Det är Stora Skedvi IK SoFF som håller i trådarna för en träningstävling. Dusch finns att använda i skolan. Vi åker dit och är med. Bra med en riktig genomkörare.


Torsdag: eventuellt ett backpass eller kort snabbdistanspass, 6 km, beror lite på underlaget. Samling i vanlig ordning kl 17.50 vid simhallen.


Lördag: lugnt långdistanspass, med betoning på långt. ca 30 km. Självklart har jag alternativ även på kortare turer, 11 och 19 km, men tanken är att de flesta ska våga testa lite längre sträckor än vad dom brukar köra. Samling som vanligt 08.50 vid simhallen.


Tre pass kan väl bli bra, för vi ska väl inte ligga på latsidan bara för att det är påsk. Nej då passar det väl äggstra bra med tre gemensamma pass.


Det här var lite kort information. Kommer mer så småningom. Vad säger ni om detta? Låt höra, eller snarare läsa! 


Av SimmaCyklaSpring - 21 mars 2013 06:30

Jajamen, vi ses alltså på lördag kl 08.50 vid Säters Simhall för lite information, sen bär det av. Lördagspassen går i behaglig sexminutersfart. Alla som vet med sig och tycker att det låter lagomt bra är välkomna att vara med.

Nu har det varit ganska långa pass de sista helgerna så denna helg blir det lite kortare turer. Är det sedan så att någon vill springa längre så är det ju bara att skarva på några km.

Ingen skall alltså dra sig för att komma. Det här är veckans sociala o lugna pass. Hårt kör vi övriga dagar i veckan, de som vill alltså. Men som alla vid det här laget vet så förkortar vi o förlänger alltefter behov. Så välkomna alla.


Så lägg nu en kommentar om ni har för avsikt att komma, det blir liksom roligare att planera träningarna då.


Vi ses på lördag. Välkomna!


PM inför lördagens korta långpass. Tre alternativ kommer att finnas, 5, 11 samt 14 km.

Av SimmaCyklaSpring - 20 mars 2013 20:15

Peter efterlyste för en tid sedan en bild på Olga, vi har ju talat om Olga så många gånger utan att vi har sett henne så jag tror Peter börja undra om hon verkligen finns. Men se det gör hon. Hon heter Olga Bondarenko och var en duktig långdistanslöpare, hon tävlade för Sovjetunionen under 1980-talet och tog medalj på både EM och VM på distanser mellan 3.000 och 10.000m Hon körde intervaller som fortfarande bär hennes namn. Sådana körde vi ikväll. 


Denna bild är lånad från nätet.

 

Men i sedvanlig ordning började vi med en gruppbild.


På knä ser vi här en ny bekantskap i vårt gäng, Anna heter hon och jätteskoj att du dök upp. Sen har vi Lisa, Sandra, Johan, samt Mattias A som sprungit Marathon i Rom i helgen. Bakom ser vi Emma, Ann, Ingemar, Mattias G samt Jenny P som kommer från Allingsås men är i Säter på besök och passar på att få springa med lite löparkompisar. Jätteskoj att du också kom till oss och vi hoppas att få se även dig på fler löppass. 


Ja då var det det här med "olgor" det är en serie intervaller av olika längd och olika fart. En serie tar i grova drag mellan nio och elva minuter beroende på hur snabb man är. Efter en sådan serie är det joggvila i fem minuter varefter vi börjar om från början. Tre sådana omgångar körde vi vilket i grova drag blir sex kilometers löpning. Jag skriver inget mer. Nu börjar det bli så pass ljust så det går att fotografera ute även efter kl sex. Så här kommer några bilder från kvällens pass.


Johan är precis i färd med att vända, vändpunkterna var markerade med en plastkasse.


Sandra ångar på för fullt.



Mattias A och Ingemar ser vi ryggen på och Lisa jagar tätt efter.


Emma försöker skapa sig en lucka men Anna o Mattias G hakar på.


Här kommer Jenny P med Ann strax bakom.


När intervallpasset var klart var det en stunds lugn nerjogg varefter vi samlades vid simhallen för några avslutande övningar. Det blev inte så många för det var både blåsigt o kallt så vi fann för gott att göra kväller. Nu kan då alla med gott samvete i kväll vila ut för det var ett riktigt kämpapass av alla. Ha det nu så bra och vårda eventuell träningsvärk. Vi synes o höres. 


Tack så länge.



Av SimmaCyklaSpring - 18 mars 2013 06:00

Jajamen, då hoppas jag benen är pigga igen och att ni är på hugget. Vi kör en onsdagsträning igen. Vi ses i vanlig ordning på onsdag vid Säters simhall kl 17.50 så att vi efter lite information är redo att börja senast kl 18.00 Det blir intervaller av något slag. Den som kommer får se. Ta gärna med fler löparsugna kompisar, ni som varit med ett tag vet ju att träningarna är upplagda så alla som löptränar lite kan vara med.


Lägg en kommentar om du kommer eller om du har någon fundering. 

Välkomna till ett pass med glada vänner!

Av SimmaCyklaSpring - 17 mars 2013 09:48

Nu när skidsäsongen är över för de flesta är det dags att fundera på om man skall åka något av loppen under Vasaloppsveckan 2014. Anmälningssidan öppnade idag kl 08.00 Vasaloppet blev fulltecknat på direkten, om ni blir glada eller ledsna över det vet jag ej. Mig spelade det ingen roll då jag aldrig (inte ännu i alla fall) skulle komma på tanken att åka Vasaloppet.


 

Mmm. just det. HalvVasan har jag däremot anmält mig till. Puh, hur skall det gå. Men vad tusan, man måste väl våga prova. Jag blev ju sugen när jag såg att det var så många ur vårt löpargäng som var med på de olika loppen i år. Vill fler anmäla sig så är länken här. 

http://preregister.vasaloppet.se/2013/landingpage


Vi ses i Vasaloppspåret, men först nu på onsdag på ett intervallpass!

Av SimmaCyklaSpring - 16 mars 2013 12:45

Även om det var kallt i morse så kan man ju verkligen börja ana att det är något annat på gång. Vi startade i minus åtta grader men allteftersom kilometrarna försvann så blev det varmare. Det hann bli nollgradigt innan vi var hemma. Soligt var det hela tiden. En riktigt fin förmiddagstur med andra ord.


  På knä ser vi Anna, Sandra, Sara, Johan o jag. Bakom ser vi Johanna, Emil G, Ann, Ingemar, Bengt och Emil L. Att jag fick vara med på bild berodde på att Lisa börjat känna sig lite förkyld så hon avstod löpningen idag, hon är med på så mycket bilder annars så då passade jag på att få vara med på en bild.


Anna har vi inte sett på ett tag så det var skoj att du var tillbaka. Likaså var det med Emil G. Emil L som för det mesta syns på en MTB var med oss idag för första gången och tog en löptur. Hoppas vi får se dig fler gånger Emil. Vill ni följa Emil på hans cykeläventyr runt jordens alla hörn kan ni göra det på 

http://emillindgren.com/


Här passerar hela gänget järnvägsövergången i Dalsbyn.


Emil G har nyss passerat Norddalen och ser fortfarande pigg ut.




Johan och Emil L ligger här strax bakom Ann som får ta i för att hålla undan.



Tummen upp gör Ingemar.





Sandra o Johanna jagar på så det står härliga till.





Härligt ser även Anna, Bengt och Sara ut att ha. Undra på det i detta sällskap.






Hela gänget har sprungit fem km och är nu framme i Mårtensgård.



För de som tyckte att tio km fick räcka idag vände här och tog sikte på Norddalen för andra gången. Det var Anna, Sara, Bengt och Emil L.




Övriga fortsatte rakt fram och har här svängt höger mot S Kyrkbyn. Men var är Sara??? Jäklar, hon vände i Mårtensgård, jag har hennes bilnycklar och överdragsjacka i min bil. Bara att åka hemåt igen.


Jag hann till simhallen och lägga Saras jacka i hennes bil. När jag sedan åkte för att möta dom hade dom inte mer än några hundra meter kvar. Då blir Sara så glad så hon testar lite nya löpstilar.


Under tiden har det andra gänget hunnit runda både S kyrkbyn o Södersätra och är på väg mot Mårtensgård igen.



Vilken dag, blir knappast bättre. För min del skulle det vara att axeln blir lite bättre så jag kan sätta mig på cykeln igen då. Snart står det nog inte på får jag hoppas.



Lisa vaktar mjölkpallen i Mårtensgård.


Övriga passerar Mårtensgård efter 16 km och skall strax ner i Norddalen för andra gången.


Sandra, Johan o Emil G tar sats för att orka upp en sista gång. Hemska backe.


Ingemar har tagit av mössan och laddar för fullt jagad av Johanna.


Ann har koll på läget och nu är det bara tre km kvar, men först skall Norddalsbacken klaras av.  


Ja, mer än så var det inte för denna dag men det var mycket nog det för alla som var ute och sprang. Nu kan dom lägga sig på rygg i TV-soffan och invänta 5-milen på skidor. Undrar vad jag ska hitta på då, jag som inte ansträngt mig ett dugg. Innan det är kväll kanske det blir en tur på Trainern i källaren, vem vet?


Det vi vet är att det blir ett nytt pass på onsdag. Välkomna då!




 

Av SimmaCyklaSpring - 15 mars 2013 17:19

  Malin o Jessica på besök.


Ja nu blev jag verkligen överraskad när Malin och Jessica plötsligt dök upp hemma på gården. Eftersom dom inte kan vara med imorgon och springa, och vad jag förstod, deras pojkar nu var på ishockeyträning, så passade dom på att ta en löptur tillsammans. Hela 15 km blev deras löppass vilket inte var illa såhär på en fredagseftermiddag.

Vi kanske skall införa att de som inte kan vara med på våra gemensamma träningar springer förbi och rapporterar. Nej skämt åsido, men trevligt var det att ni tittade förbi. 


Vi övriga som kan o vill ses imorrn. Se inlägget härunder, välkomna då!

Av SimmaCyklaSpring - 14 mars 2013 06:00

Jajamen, vi ses alltså på lördag kl 08.50 vid Säters Simhall för lite information, sen bär det av. Lördagspassen går i behaglig sexminutersfart. Alla som vet med sig och tycker att det låter lagomt bra är välkomna att vara med. Passen brukar i regel vara 10 - 20 km. Ibland även 30 eller 40 km, men alltid finns det förslag på kortare varianter så att den som vill springa lite kortare, kanske åtta km, kan vika av lite tidigare. Ingen skall alltså dra sig för att komma. Det här är veckans sociala o lugna pass. Hårt kör vi övriga dagar i veckan, de som vill alltså. Men som alla vid det här laget vet så förkortar vi o förlänger alltefter behov. Så välkomna alla.


Så lägg nu en kommentar om ni har för avsikt att komma, det blir liksom roligare att planera träningarna då.


Vi ses på lördag. Välkomna!


PM inför lördagen!

Banläggaren är klar och det blir att välja på två sträckor, 10 km eller 21 km.

Kan det vara något som passar?

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Ovido - Quiz & Flashcards