Alla inlägg under januari 2012

Av SimmaCyklaSpring - 18 januari 2012 20:45

När det var dags för intervaller slöt hela elva löpare upp, inte illa en onsdagskväll i januari.


  Bakom Maria G ser vi på huk Thomas, Maria H, Emelie och Johan. Längst bak ser vi Lena, Rebecka, Ann, Terese och Mattias.


Efter lite lugn uppvärmning ner till badet där Triathlontävlingarna brukar äga rum blev det lite löpskolningsövningar. Sedan körde vi ett varv runt på Åsen och gjorde även några fartökningar. Sedan var det dags för kvällens huvudprogram. Det bestod i att köra en bana runt Åsen som var ca 1,5 km.Kuperat alltså.

Dessa varv skulle inte gå under bekvämlighetsflagg, nej vi skulle minsann ta i så det kändes.

Två, tre eller fyra varv - allt efter lust och / eller ork för dagen med lite pust emellan varven på cirka 2 minuter. Alla kämpade på bra efter förmåga innan det blev lite nerjoggning tillbaks till simhallen.

Bra jobbat , så starka och snabba vi kommer bli till sommaren ! 


-Nu laddar vi batterierna för en lugn långtur på lördag. Välkomna då, tjingeling. 


PS: ANGÅENDE VASASTAFETTEN : maila Maria mgtriathlet@gmail.com för definitiv anmälan till vårt ( kanske våra ) lag. 

Ni anmäler er senast den sista Mars till Maria och fler uppdateringar och blänkare kommer här angående anmälningsläget mm. 

Av SimmaCyklaSpring - 15 januari 2012 14:57

Tjingeling ! Vi fortsätter Onsdagsintervallerna med lite backträning nu på Onsdag Det kommer att bli till att springa långa varv och långa backar.Styrka och snabbhet är temat. Vi ses kl 17 50 så at vi kan springa i väg kl 18 00 - och vara tillbaka ca 19 15. - det går som vanligt bra att korta av och springa tillbaka tidigare - och som vanligt så får ni också gärna skriva en kommentar om ni tänker dyka upp ! TJINGELING !

Av SimmaCyklaSpring - 14 januari 2012 10:46

Idag när det var dags för lördagslöpning fick jag sällskap av inte mindre än fem tjejer varav en var med för första gången. Det var Camilla, när hon hade blivit hälsad välkommen och turförslaget var draget gav vi oss iväg.


  I vanlig ordning så tar vi ju ett foto innan vi bär av, bra att ha ifall vi tappar bort någon efter vägen. Här ser vi Sandra, Michelle, Malin, Camilla och Ann.


Huvudspåret idag var ett varv motsols runt Ljustern. Då kan de som vill springa över "golfen" tillbaks och på så vis få sju km och de som fortsätter får 13 km. Vi började med att springa uppför bergbacken och sedan in på vägen runt Ljustern förbi soptippen.


 Här är vi på väg runt Ljustern, lite halt är det så det är bra med dubbat denna årstid. I full fart ser vi här Malin, Camilla, Ann, Sandra och Michelle.


Strax efter att detta foto är taget är vi framme där det finns en möjlighet att vika av mot "golfen" den möjligheten tog jag och Camilla vara på och fick på så vis sju km vilket vi var riktigt nöjda med båda två. Övriga fortsatte runt Ljustern och bör även dom i skrivande stund vara tillbaks vid simhallen. Hursomhelst så var det en underbar tur i det härliga vintervädret. Man kan dock undra var alla killar är någonstans.


Nästa pass blir på onsdag, välkomna då, tjingeling! 

Av SimmaCyklaSpring - 12 januari 2012 06:00

Om någon skulle råka ha lite träningsvärk efter onsdagens intervaller så jagar vi den ur kroppen med ett distanspass på lördag. Turförslag kommer att finnas i varierande längd, allt från 5 km till 20 km. Hastigheten anpassar vi så att den blir lämplig. Det finns alltså ingen anledning att tveka. Alla är välkomna till en härlig tur i glada vänners lag.

Samling i vanlig ordning vid simhallen kl 08.50 så att vi kan informera om turerna och ge oss iväg kl 09.00

I vanlig ordning så lägger vi också en kommentar om vi kommer.


Välkomna, tjingeling tjingeling!

Av SimmaCyklaSpring - 11 januari 2012 21:32

Vill Du springa Vasastafetten med ett SimmaCyklaSpringlag ? 

Loppet går den 18 /8 2012 och tio löpare springer stafett mellan Sälen oh Mora.

Sträckor finns mellan 4 och 15 + kilometer och som vanligt med SimmaCyklaSpring så kan alla vara med ! 

Jag tycker det skulle vara roligt att avsluta sommaren 2012 med er på detta sätt. 

Kostnaden blir lite mer än 200 per person + eventuell övernattning och resa upp. 

Hur vi löser logistik och övernattning tar vi i ett senare skede.

Nu vill jag kolla intresset : 

så ; 

Skriv här om du vill springa med oss på Vasastafetten !

- och skriv bara om du kommer att göra det också i fall det blir ett lag alltså att du är säker på att du kan då .

( sjukdom etc kan man ju inte förutsäga men ni förstår väl hur jag menar) 

TJINGELING ! 


Maria 

Av SimmaCyklaSpring - 11 januari 2012 21:00

Ja nu har vi lagt våra intervallträningar på onsdagar och det verkar inte vara någon nackdel av deltagarantalet att döma. Hela 14 stycken var vi när vi samlades varav en var med för första gången. Det var Mattias som vi hoppas att vi får se flera gånger hos oss, välkommen skall du vara, liksom alla andra förståss.

Detta är tredje säsongen vi tränar tillsammans men det är första säsongen som vi kör i januari. Men så länge det dyker upp folk som vill träna så kör vi.


  På knä ser vi Malin, Lena, Lisa, Anna och Kalle. Stående har vi Johan, Ann, Terese, Maria, Mattias, Maria, Frida, Jessica och Ingemar. Härligt vilket gäng, inte dåligt när vi samlar 14 som vill ut och springa en onsdagskväll i januari.


Vi tackar och bockar Maria på Skönvikshallen som för dagen agerade fotograf så att vi alla deltagare fick vara med på bild ! 


När fotografering och instruktioner om kvällens övningar var gjorda bar det av. Först som sig bör lite lugn uppvärmning. Efter det lite övningar av olika slag innan det var dags för kvällens huvudprogram som bestod i intervaller. Dom var ca 400 m och 800 m och till antalet allt från 5 till 7 tror jag det blev för någon. Längd och antal alltefter förmåga, dagsform och lust.

Det är det som är så bra ; alla kan vara med oavsett förutsättningar.


Så tack för i dag !


Vi ses, om inte förr så på lördag, Tjingeling så länge.


ps . från Maria ; Ni som har lite småskador får gärna berätta det för mig och beskriva skadan; var hur när.  Då kan jag ge er råd. En skada kan ju tyvärr bli långvarig och förvärras om man inget gör åt den eller springer på som vanligt.Som grädde på moset så missar man ju då också en del träningstid. Men som sagt det är helt frivilligt och min mailadress är ; mgtriathlet@gmail.com

simma lugnt och sköt om er ! Av SimmaCyklaSpring - 8 januari 2012 13:07

tjingeling 


Nu på ONSDAG ( just det vi har ju bytt dag nu ) kl 1800 ska vi köra årets andra intervallpass ! 

och nu har isen täckts med snö på "våran" varvbana så vi siktar på att genomföra ett så kallat 

varvpass ! 

Det som bjuds är som sagt varv (närmare bestämt 4x800 + 4x400 + avslutning alternativt 4x400 + 4x400 + avslutning).

Mer om upplägget tar vi innan passet vid tio i sex  


så snabb som långsam , ung som gammal, pigg som trött KOM OCH SPRING ! 

om du orkar med att springa i din egen takt så orkar du med att springa med oss.


och skriv en kommentar om du kommer ! 


tjingeling ! 
Av SimmaCyklaSpring - 7 januari 2012 11:37

Ja, även om det låter kallt att springa i nio minusgrader så blev det en härligt tur. Så länge det inte blåser så är det ingen fara bara man är rätt klädd. Vi var hela tio löpare som samlades för att ta en tur. Ja vi var faktiskt elva, men Johan nöjde sig med att vara fotograf på grund av förkylning.


  Anna Maria, Frida, Johan, Lisa, Maria, Ann, en Maria till som för övrigt är med för första gången. Jätteskoj Maria och vi hoppas att vi får se dig hos oss fler gånger, känn dig välkommen i gänget. Sen ser vi även Kalle, Anna och Malin.


Efter att turförslagen blivit dragna, som idag var 7, 15 och 21 km bar det av. Alla tillsammans sprang förbi sågen o kyrkan, snedda genom nya stan o ut till Nämsbo. Tillbaka därifrån genom Dalsbyn (för mig närmaste vägen till simhallen som då fick sju km) och genom Norddalen upp till Mårtensgård. På väg mot Bispberg tog några vägen ner vid Sofia Gruva och fick då kring 15 km. Resten fortsatte förbi Bispberg och ut mot riksvägen, där vek några av o sprang till simhallen och fick 17 km. Då var det fyra kvar som sprang runt Lerviken o Dalkarsnäs förbi badet till simhallen och fick då drygt 21 km. Helt perfekt när vi blir såhär många, då kan vi alltid vika av här o där och ändå få sällskap. Det är liksom det som är tanken med våra lördagsturer. Det skall vara fina mysturer i glada vänners lag.


  Här ser vi dagens långlöpare som kommer tillbaks precis när jag har hunnit tagit en simtur efter min löprunda. Lisa, Maria, Frida och Johan har nu klarat av drygt 21 km, starkt jobbat.


Med detta tror jag alla som var med idag kände sig riktigt nöjda och nu hoppas jag vi ses på onsdag för nästa pass. Mer om detta kommer så småningom.


Välkomna då, tjingeling tjingeling. 

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se