Alla inlägg under december 2011

Av SimmaCyklaSpring - 19 december 2011 20:53

att Kalmar IronMan öppnar för anmälan i morgon.

Mitt tips är att anmäla sig ( eller någon annan ....) i morgon om man vill vara säker på att få en startplats. 


en liten ( för mig stor )nyhet är att det också blir en långdistanstävling på Ironman distansen i Säter sju veckor innan Kalmar. Det kan ju vara ett alternativ. 


och så får ni inte heller glömma att kolla inlägget nedan och anmäla er till löpningen i veckan ! 


simma lugnt ! 


Maria 

Av SimmaCyklaSpring - 18 december 2011 12:24



Nu till veckan kör vi två pass 


PASS 1 på TISDAG KL 18.00 ; 

   - INTERVALLER PÅ TEMAT ACC-MAX- RELAX - 


PASS 2 på TORSDAG KL 15:30 

  - DISTANS 

Med distans menar jag att vi springer i en jämn, lugn fart. 

Hur långt får ni som kommer bestämma. 


Vi ses vid Skönvikshallen som vanligt . 

Och skriv gärna om du/ni kommer ! 


TJINGELING ! 






Av SimmaCyklaSpring - 17 december 2011 11:07

Ja, redan före nio träffades vi för att ge oss ut på veckans mysrunda. Vädret var ju inte det mysigaste men vad gör det i detta mysiga gäng. Efter att löparna blivit förevigade på bild bar det av.


  På knä ser vi Maria och Malin. Bakom står Ingemar, Lisa, Ann och Anna.


Återigen fick jag agera fotograf då min förkylning inte vill släppa taget helt. Har fortfarande, trots att jag är inne på tredje veckan, ont i halsen. Löpargänget drog iväg över Siggebo-Ovangårdarna-Dalsbyn-Nämsbo.


 

  Här har hela gänget kommit till Nämsbo och det finns möjlighet att välja väg.


  Malin som hade en hockeymatch att bevaka tog vägen över Åsen och fick sällskap av Anna. Här har dom precis klarat hela backen och är som tröttast. Passar på att fota när det går lite sakta.


  Övriga tog vägen runt Lerviken och är här strax före Dalkarsnäs. Där finns det ju också möljighet att välja sträcka. Lite kortare blir det om man springer förbi badet till simhallen.


  Samtliga tog dock vägen runt Ljustern. Tar man sedan av över golfbanan blir det kring 15 km. Väljer man däremot att springa ut på Smedjebacksvägen o ner till simhallen så blir det i grova drag 18 km. Det är det här som är så bra med våra lördagslöpningar. Vi har alltid ett turförslag som går att förkorta eller förlänga allt efter behov.


Ses vi inte förr så hoppas jag det blir på tisdag. Ha det bra tills dess allihop. Tjingeling.      

Av SimmaCyklaSpring - 15 december 2011 06:00

Året börjar lida mot sitt slut men vi har några löpturer ogjorda. Vi hoppas på bra väder till lördag så tar vi en tur i vanlig ordning med samling vid simhallen kl 08.50 Lägg gärna en kommentar så vi vet att det kommer någon så lägger jag upp ett par lämpliga turer till på lördag.


Vi ses, välkomna!

Av SimmaCyklaSpring - 13 december 2011 20:01

Ja förutsättningarna för att springa "olgor" var väl inte dom allra bästa med det väder som var idag. Det var dock sex tappra själar som var laddade inför kvällens intervallpass under Marias ledning. Själv dras jag fortfarande med en förkylning som inte vill ge sig så jag nöjde mig med att ta en bild och vara med på lite uppvärmning innan jag drog mig tillbaka till simhallens foajé.


  De som trotsade vädret denna kväll var Lena, Frida, Johan, Ingemar, Maria och Ann.


Eftersom jag inte var med på det hårda passet så vet jag ju inte riktigt vad dom hade för sig, att det var kämpigt kan jag förstå för jag vet då aldrig att jag har sett Lena så slut någon gång som hon var idag. Att dom andra är starka och snabba är ingen överaskning och nu har vi en till som gott och väl kan kalla sig löpare. Bra kämpat Lena och bra kämpat till er alla andra som körde ett hårt pass under rådande omständigheter.


Nu hoppas jag på bättre löparväder till lördag så hoppas jag att vi ses då. Lägger som vanligt in en blänkare om det på torsdag. Ha det bra till dess. Tjingeling. 

Av SimmaCyklaSpring - 11 december 2011 13:40

Vem vill springa intervaller nu på Tisdag ? 

Om du vill med på lite Luciaintervaller nu på Tisdag så kom till Skönvikshallen vid 17 ,50 för genomgång av löpningen, som blir på temat omvända olgor alternativt långa backar. Vi får se vad vädergudarna säger på Tisdag. 


Vi drar i väg kl 18. 


Skriv också här om du kommer ! 

( extra viktigt nu i juletider, då många har annat för sig, att veta OM någon kommer ) 


Väl mött ! 

Av SimmaCyklaSpring - 10 december 2011 14:00

Ja nu var det äntligen dags för säsongens första snötur. För visst är det väl härligt att få komma ut o springa i snön. Nu blev det ju inte så för Kalle eftersom förkylningen inte velat släppa taget riktigt än. Han kom dock ut till start och var med på morgonens samling för att ta den traditionsenliga bilden. Vi hade i dag också glädjen att få hälsa en ny bekantskap välkommen till vårt löpargäng. En tjej från Borlänge som lystrar till namnet Michelle, mycket välkommen skall du vara ! 




 Här ser vi löparna för dagen. Frida, Maria, Sandra, Johan, Michelle och Jessica innan start. 

Precis i soluppgången kl 9.00 lufsade vi i väg. Vackert.


  På väg uppför backen vid Viken trodde vi vi såg en polis vid krönet .., undrar vad de skulle kolla mitt ute i skogen. 

Men nej det var ju Kalle förstås, som mötte upp för att ta lite fler bilder. Ja ni ser vad glada ( och lättade ) vi blev för det !  HÄRLIGT KALLE ! 


  Mot Dalkarsnäs bar det sedan av i det underbara , underbara vinterlandskapet. 

Nästan ingen halka , sol , ca -2 och humöret på topp. 

Kan det bli bättre ? 


  Ner mot sjön.


  Framme i Dalkarsnäs.


  

Ungefär här tog vår bäste fotograf Kalle den sista bilden och det var också här ( efter ca 10 kilometer ) vi skildes åt. 

Frida , Michelle,Jessica och Sandra sprang vidare runt Ljustern och tillbaka( tror jag) och Maria och Johan fortsatte runt Lerviken och senare genom gamla Dalsbyn.

Johan sprang över Reningsverket hem och Maria lufsade på ett tag till för att så småningom dyka upp vid Skönvikshallen igen ... 


Tack för i dag ! 


TJINGELING ! 


ps.  I Maj går ett cykel lopp i Uppsala som heter Skandisloppet. Kolla in hemsidan skandisloppet.se - och om ni vill läsa mer om Marias funderingar och egna träning så kan ni klicka på tjejbloggen där Maria och två till tjejer kommer att blogga framöver. 



         

Av SimmaCyklaSpring - 8 december 2011 06:00

På lördags räknar vi med att både Maria o jag är på benen igen, samt alla andra såklart som varit krassliga på slutet. Så nu hoppas vi på stor uppslutning när vi börjar närma oss jul. Det kommer att finnas sträckor på 7 km 14 km och 20 km. Skulle inte någon av dessa sträckor passa så är det ju bara att förlänga eller förkorta alltefter behag. Vill påminna om att detta är veckans lugna pass med inriktning på social samvaro. Korta sträckan kanske går så lugnt som 7 min/km och dom längre på ca 6 min/km. Är det sedan så att någon har extra mycket spring i benen så är det inte värre än att man lägger på en rökare ibland men att man sedan vänder tillbaks och möter upp dom som tar det lite lugnare. Vårt motto är, tillsammans ut och tillsammans tilbaks. Ingen skall behöva bli lämnad ensam på våra gemensamma pass.

Vi ses i vanlig ordning vid simhallen kl 08.50 för lite genomgång så att vi är klara att lufsa iväg kl 09.00 Gör gärna en kommentar om du kommer, det uppsakttar vi som planerar träningarna. Vill du så ta med badkläder för ett hälsosamt avbad efter löpturen.

Vi ses på lördag!

Välkomna Kalle o Maria.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Ovido - Quiz & Flashcards