Alla inlägg under oktober 2011

Av SimmaCyklaSpring - 22 oktober 2011 14:18

Lördagslöpningen lockade hela tolv löpare, nåja jag var visserligen cyklist men räknas väl ändå. En var ny för dagen, det var Erik som var på hembesök från Stockholm. Skoj skoj, så har ni bekanta som är på tillfälligt besök så ta med dom på en runda. I detta gäng är alla välkomna.

   Här ser vi knästående, Malin, Anna, Märit, Lisa och Thomas. I bakre ledet, Rebecca, Jonas, Emil, Johan, Lisa och Erik. Efter lite information om dagens tur och sedvanlig uppställning för fotografen så bar det av.


  Först bar det av över Siggebo och Ovangårdarna. Här är vi på väg nerför Bygatan för att runda "gamla Dalsbyn"


  Efter att ha passerat kyrkan svängde ett par av mot simhallen igen och fick på det viset sex km. När vi (dom) andra sedan kom till kiosken vi badplatsen fortsatte ett par runt Ljustern och för dessa blev det 15 km.


  Övriga tog vägen upp över Åsen, sedan mot Kullsveden och mot Nisshyttan. Säfstjärn rundades innan dom tog sikte på Dalkarsnäs för att sedan runda Ljustern. Här passerar dom golfbanan i solskenet.


  Nu är det inte långt kvar, men Marias intervallpass runt 800-m slingan efter "golfen" lockade så det blev ett varv av bara farten på den. När dom sedan var tillbaka hade dom drygt 20 km avklarade. Ingen dålig start på en lördagmorgon.

Några passade även på att simma några vändor vilket är en underbar avslutning på ett träningspass. Nu laddar vi batterierna inför tisdagens pass.

Hoppas vi ses då. Tjingeling tjingeling, kom och spring.

Kalle.

Av SimmaCyklaSpring - 20 oktober 2011 06:00

Jajamen, i vanlig ordning är alla som vill välkomna till en gemensam löptur i glada vänners lag. Vi samlas strax före 09.00 vid Säters sim- och sporthall på lördag. Det blir sträckor som passar alla, allt från sex km upp till drygt 20 km. Bara att välja.

Lägg gärna en kommentar att ni kommer, om ni kommer. Ta gärna med badkläder, för vad är skönare än en simtur efter löppasset.


Välkomna. Kalle.

Av SimmaCyklaSpring - 18 oktober 2011 20:05

Tisdagens träningspass lockade nio deltagare och på programmet stod maxpulstest.


  På knä ser vi Lisa och Maria. I bakre ledet Jessica, Linda, Anna, Lena, Lisa och Johan. Det är bäst att fotografera inomhus nu när hösten kommit. Mörkt o kulet som det är, precis som det ska när det är höst.

När sedvanlig uppvärmning och några löpskolningsövningar var avklarade var det dags för kvällens huvudprogram. Det bestod i att göra ett maxpulstest vilket var något nytt för de flesta. Efter några varv på en 800-m bana med några fartökningar var det dags för den maximala ansträngningen. Alla tog verkligen i så det stod härliga till. Några har nog aldrig varit så trött förut som dom blev idag.


  Jag passade även på att ta några bilder ute i mörkret. Med lång slutartid kan det ju bli effektfullt med snabba löpare upplysta endast av en gatlykta. Mycket mer än så blev det inte denna tisdagskväll. Nu ses vi på lördag för en lite längre och lugnare tur. Om detta återkommer vi, troligen på torsdag.


Kalle.

Av SimmaCyklaSpring - 16 oktober 2011 15:11

Nu på Tisdag kör vi som vanligt en samling lite innan 18 00 för gemensam löpträning.

Hösten brukar för de flesta löpare innebära grundträningsperiod.

Det vill säga den period då man bygger grunden för lite hårdare träning fram på vårkanten. Det kan vara ett bra tillfälle att då göra diverse fystester så att man vet var man ligger till för framtida planering  och genomförande av träningen.


Så ; på Tisdag finns det möjlighet att testa maxpulsen i löpning för den som vill.

Ta med pulsklocka om du har , om du inte har skriv här så ska jag försöka fixa med mig några extra.


Vi ses där !

och glöm inte att skriva om du kommer här i kommentarsfältet även om du inte kommer att vilja/behöva låna pulsmätare.


TJINGELING

ps . delar med mig av den här bilden som jag hittade på fejjan .Maria

Av SimmaCyklaSpring - 15 oktober 2011 11:39

Morgonen bjöd på riktigt vakert höstväder och det var många som samlades vid simhalenn strax innan kl: 9.00 för att ge sig iväg på en härlig springtur tillsammans.  Här är vi!!


Turen gick ner till dalsbyn för att forsätta mot Mårtensgård. Via en rejäl nedför och uppförsbacke!  Men vissa av oss hade extra studs i benen och bjöd på lite spex, dock i nedförsbacken=)

Framme i Mårtensgård sken solen på oss och då känns det extra härligt att vara ett helt gäng som springer tillsammans och njuter.

   Framme i Bispbergskorset svängde vi tillbaka mot säter och följde den gamla banvallen fram till sätersmedens rondell. Där skulle nästa halva gänget svänga tillbaka mot åsen och vidare mot simhallen för att få en tur på ca 15 km. Man hade ytterligare ett alternativ för att få en längre tur som var att fortsätta mot Lerviken och ta baksidan av Ljustern samt golfbanan och då få ihop hela 21 km. Alla blev dock lockade av att ta den kortare vägen över Åsen och hela gänget tog sällskap tillbaka mot simhallen. 

Framme vid simhallen hade vi sprungit ca 15 km och alla var nöjda med det idag. Efter gemensam rörlighet och töjning forsatte några in i simhallen för att bada en sväng och andra åkte hem för att ta en god förmiddagsfika=)  Härlig höstbild över ljustern en solig lördag!


Tack för idag alla härliga springkompisar! Hoppas vi ses på tisdag!

Trevlig helg!


Välkomna hem Kalle och Lena!


Av SimmaCyklaSpring - 13 oktober 2011 07:48

Dagarna rullar pa och vi ar snart hemma igen. Har kommer nagra bilder fran varmen.

  Har ar vi pa vag mot en by som heter Randa.


  Nu ar vi i Montuiri och det ar fikadags.


  Fina mackor sitter fint efter en tur i solen.


  Delar av ganget mumsar pa.


  Dags att kliva pa cyklarna igen for hemfard.


  Lena i "bocken" har gar det undan.


  Hemma igen och Lena tar ett dopp.


Glom inte att skriva en kommenatar pa inlagget under att ni kommer pa lordag.


Tjingeling. Kalle.  

Av SimmaCyklaSpring - 13 oktober 2011 06:00

Ja då har det gått en vecka igen och det är dags för vårt femtonde gemensamma träningspass för höstsäsongen. Tänk vad tiden går fort när man har roligt. 

På lördag finns alternativ som är sex, åtta, 13 eller 21 km. Det finns alltså ingen anledning att stanna hemma. I vanlig ordning samling vid Säters simhall strax före

kl 09.00 Skriv gärna en kommentar om du kommer.


Tjingeling, kom och spring. Kalle.

Av SimmaCyklaSpring - 11 oktober 2011 21:17

Kvällens utlovade backstyrkepass började bra ;

Vi samlades som vanligt vid Skönvikshallen lite innan 18 och förutom de numera gamla rävarna så hade vi en ny tjej med oss i dag , Märit .

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN TILL VÅRT GÄNG !

  

Vår kameraman är ju på Mallis och har det bra, därav den låga kvaliteten och kvantiteten på bildmaterialet från dagens pass .

  

Nåväl , efter lite snack om upplägget så gav vi oss av i sakta mas bort mot hundbadet.Väl där var det som vanligt dags för lite accelerationer och höga knän, denna gång med stränga order från min sida om att ta det lugnt vid teknikövningarna   .

Kom alltid i håg att löpskolningen/teknikträningen är inte någon konditionsträning

utan just precis vad det låter ; teknikträning. Försök därför alltid att vara fräsch vid varje övning och gör övningarna när du är fräsch i kroppen, alltså inte efter ett hårt träningspass.

Nog om det.

Dagens huvudserie bestod av sex korta backruscher med maximal kraftinsats.

Gänget , som för övrigt , dagen till ära , bestod av endast tjejer kämpade på under stor koncentration och starkt fokus på uppgiften.

Det var härligt där vi sprang upp och ner i mörkret under tystnad och djupa andetag ..

  


När det var klart körde vi en längre backe i syfte att träna vår uthålliga styrka; upp över åsen så snabbt vi kunde ner och upp igen !

Härligt va ??

  

På vägen ner lite accelerationer för att träna upp förmågan att springa fort i utförsbackar ...


Lite rörlighetsövningar på det och vi var lagomt trötta, glada och med en aningens starkare pannben, inför resten av höstveckan.


 

Här har ni hela gänget, tack Totte för fotandet ( för som ni ser så orkade coachen inte ens stå på benen ) och tack Anna för att du tänkte till och tog på dig reflexväst i dag !

Det blir mörkare och mörkare och till nästa gång rekommenderas reflexväst alt reflexer å det varmaste.TACK FÖR I DAG UNDERBARA GÄNG !


tjingelingPresentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SimmaCyklaSpring med Blogkeen
Följ SimmaCyklaSpring med Bloglovin'

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se