Alla inlägg under juli 2011

Av SimmaCyklaSpring - 18 juli 2011 21:49

-och än finns det tid att slipa på formen inför kommande utmaningar

Här kommer några triathlonsimningstips som jag själv missat ....

( hmmm,kanske var det därför jag simmade så långsamt i Säter ? )


http://www.youtube.com/watch?v=r3S0wu4Zbfk-


Skämt åsido , sensommaren är fylld av roliga utmaningar - det är bara att välja;

Vasastafetten , Rembotrampet , Sifferbotrippeln (dalacuptävling) , Lidingöloppet, Stockholm halvmara, med flera med flera


SÅ VAD SÄGER NI GÄNGET ???

- ska vi starta hösten med att köra SALA SILVERMAN ??

Det är en tävling i vackra Sala som går av stapeln den 27/ 8 och man kan välja halv Ironman eller 1/3 del av sträckan, eller stafett ....

Vore väl perfekt inför höstens träningar ???

se mer på ifksala.se och anmäl er snarast !


och simma lugnt !

Maria
Av SimmaCyklaSpring - 17 juli 2011 16:34

Jajamen, nu när debuten i "Triathlon-träsket" är avklarad, och detta till full belåtenhet vill jag lova så höjer jag målsättningen ett knäpp. Ett rejält knäpp kan tyckas men så blir det. Jag var ju förra helgen upp till Vansbro och kollade in när dom körde en halv Ironman. Även om det verkar i mastigaste laget så kan jag medge att visst började en tanke gro däruppe någonstans. När jag nu varit med och tränat några gånger i Dalacupen och även nu var med på Utmaningen i Säter i går så har jag bestämt mig.

När sedan Maria ville ha sällskap på en långrunda idag så ställde jag upp. Hon håller ju på med träningen inför en hel Ironman som går av stapeln i Kalmar om tre veckor. Maria hade för avsikt att köra 4.5 - 5 timmar idag på tempocykeln. Hon ville inte ha draghjälp för det har dom ju inte på Triathlon. Så jag fick snällt ligga på rulle vilket jag inte hade något emot. Vi startade kl 09.00 i Säter o körde till Leksand via Ornäs, Aspeboda, Valsansjöarna, Insjön. Sedan bar det av neråt via Djura, Djurmo, Repbäcken, Kvarnsveden, Romme, för att strax före klockan två vara hemma i Säter igen, vi hade då avverkat 145 km. Trots att jag låg på rulle hela tiden så blev det ett rejält träningspass för mig och jag var mycket nöjd för dagen. Maria däremot tog en löprunda som avslutning. Gäller att träna övergång cykling-löpning. För Maria var detta pass ett i mängden inför tävlingen i Kalmar men för mig tror jag det får vara statskottet inför nästa års satsning på att klara en halv Ironman, det är väl en målsättning god som någon. Tog även några bilder som kommer här.


  Det var lätt för mig att ligga på rulle när jag hade två sådana draglok framför mig hela tiden.

 Är man lite bakom hela tiden kan man ju passa på att fota lite. Även sig själv.

  Nöjda o glada är vi tillbaka i Säter efter en finfin runda på 145 km.

Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring.

Av SimmaCyklaSpring - 16 juli 2011 21:11

Sådär, när de tävlande på Olympisk Distans var klara för dagen var det dags att släppa iväg alla tävlande på Utmaningen, en klass för motionärer som liksom jag är lite rädd för vatten. Ja nu är ju inte alla det förståss men det är ju ganska humant med bara 375 m simning. Jag tror mig också veta att det är simningen som många drar sig för. Förutom simningen så står 20 km cykel samt fem km löpning på programmet. Starten var kl 16,00 och insläppet i fållan var kl 15,15.

Väl där vilket jag var i god tid så började jag förbereda alla grejer man skall ha. Gäller att ha lite ordning för man skall ju byta om efter simningen likaväl som efter cyklingen, ja inte helt o hållet förståss men våtdräkten skall ju åtminstonde av, liksom cykelskorna efter cyklingen. Men vadå, mitt chips, vart är det. Ja, jag skall inte ladda upp med att äta chips men man skall ha ett runt fotleden som gör att man får en tid registrerad. Jag måste ha glömt den hemma, klockan är 15,40,  endast 20 min till start. Kollar cykeln, jag hinner hem o hämta det, det måste ligga på skrivbordet. Nej det tar ju tid att få på sig våtdräkt när jag kommer tillbaks så jag ringer till Lisa. Lisa du måste åka hem o hämta mitt chips, det ligger på skrivbordet säger jag. Dåså då skall det nog ordna sig. Jag börjar sätta på mig våtdräkten och ser rätt som det är att chipet ligger i en cykelsko. Jag ringer till Lisa igen o meddelar att faran är över. Puh. Sedan står det inte på förrän tävlingen är igång och här kommer lite bilder.


  Lisa, fotografen för dagen.


  Frida, tuffingen som kör utan våtdräkt, brrr, tätt efter kommer Johan som åtminstonde är halvklädd.


  Själv har jag heltäckande våtdräkt vilket jag är tacksam för en dag som denna. Önskas här lycka till av Malin som brukar vara med oss och springa men som för dagen väljer att vara publik tillsammans med sin familj.


  Frida ger sig iväg på cykel, Johan är inte långt efter ser vi här.


  Sådär, då är även jag på cykelbanan.


  Pontus som idag cyklar i ett stafettlag ser vi här susa förbi.


  Jakten är i full gång, har Frida inom synhåll.


  Vid utgången på tredje varvet ligger jag strax före Frida, hur skall detta sluta?


  Frida gör ett snabbt byte från cykel till löpning och får en lucka till mig på trettio meter, den kommer bara att bli större innan vi är i mål.


  Johan var stark idag, här kör han hårt på löpningen.


  Johan i mål.


  Frida i mål.


  Till slut kom även jag i mål.


  Frida, jag o Johan strax efter målgång. Här tillsammans med Maria som fått oss att vara med på detta. Maria som tidigare idag körde Olympisk distans.


Efter denna dag var vi alla nöjda över våra prestationer och det är sådana här tillställningar som gör det så roligt att träna. Så jag hoppas vi kommer att vara med på fler triathlontävlingar och att även fler i vårt SimmaCyklaSpring-gäng kommer att vara med framöver. För det här är riktigt skoj.

För den som vill kolla resultat så är länken till resultatlistan här.

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaTriathlonforbundet/Tavling/Tavlingsresultat/


Tjingeling Tjingeling. SimmaCyklaSpring.
Av SimmaCyklaSpring - 16 juli 2011 19:49

Idag var det dags för Säters stora Triathlondag. På förmiddagen avgjordes ett antal ungdomsklasser och kl 12.30 gick startskottet för alla som tävlade på Olympisk distans. Det innebär att man börjar med att simma 1.500 meter i för dagen endast 17-gradigt vatten. Det var bara 14 grader i luften så det var riktigt kulet vill jag lova. Efter det så står fyra mil cykling på programmet. En milbana som avverkades fyra varv. Banläggaren är inte nådig, cyklisterna skall uppför Bergbacken fyra gånger, puh vad drygt. När det är avklarat återstår tio km löpning. Inte heller där är banläggaren snäll mot de tävlande. Det är en varvbana på 2,5 km som alltså avverkas fyra gånger med Åsenbacken som en av ingredienserna. Eftersom jag själv skulle delta i Utmaningen som startar kl 16,00 så kollade jag in simningen innan jag stack hem o fick lite i magen. Jag fick även passa på att värma mig för jäklar vad jag frös. Här kommer dock lite bilder. Dom flesta står Lisa för och det tackar jag för. Håll till godo.


  Före start råkade vi stöta på ultralöperskan Miranda Kvist från Stockholm. Som SimmaCyklaSpring-reporter så passade jag på att intervjua henne lite. Det är hennes Triathlondebut och hon var självklart lite nervös över vad hon gett sig in på. Hon är ju van med mycket större utmaningar än detta så det skulle nog gå bra försökte vi lugna henne med. Hon har föresten en blogg där hon skriver om sina bravader. Väl värd att besöka vill jag lova. Här är länken.http://mirandakvist.se/


  Stefan Wallin från Falun kränger på sig våtdräkten.


  Hjälp! vad har jag gett mig in på ser Miranda ut att tänka när hon prickas av på väg ner i Ljusterns 17-gradiga vatten.


  Även Christer Ljungqvist från Falun är på besök i Säter denna dag.


  Sådär, Maria ser ut att vara nöjd över att få lämna det kalla vattnet.


  Maria trivs bättre på cykeln och passerar här i rasande fart.


  Stefan Wallin likaså.


  Maria på väg uppför Åsen-backen, skall avverkas fyra gånger.

Här är länken till en fullständig resultatlista. http://iof3.idrottonline.se/SvenskaTriathlonforbundet/Tavling/Tavlingsresultat/

Tjingeling Tjingeling. SimmaCyklaSpring. /Kalle.


 
 

Av SimmaCyklaSpring - 15 juli 2011 21:18

för mig att cykla långt.

start 9.00 STATOIL SÄTER

färdväg ; Torsång rakt på - ornäs - falun(eller blge) -leksand -djura -borlänge - romme-gustavs -säter

Farten anpassas efter deltagare och benstatus efter Sätertrippen.

Troligtvis 28-30 snittfart.VÄLKOMMEN ATT hänga med på hela eller delar av rutten, alt möta upp för er som bor i någon annan av Dalarnas metropoler Säter.


Skriv här om du kommer eller maila/ring/smsa mig


/MariaAv SimmaCyklaSpring - 15 juli 2011 21:10

för SÄTER TRIATHLON !!

Det kommer att bli en kanontillställning hela dagen med starter från klockan 10 -16 !

Till er som kör vill vi önska ett stort LYCKA TILL och KÖR HÅRT och SMART !

Tänk positiva tankar, andas lugnt i början på simningen och kom i håg att få i er energi från start av cykling är tre bra tips.


Till er som inte kör så startar vi i Simmacyklaspring 12,30 respektive 16,00

se mer på http://www.sater-triathlon.se


Vi ses där !

Av SimmaCyklaSpring - 15 juli 2011 10:44

5.186 löpare anmälde sig på sju timmar när anmälan öppnades. Taket är satt till 8.000 löpare så det gäller att passa på för den som vill vara med. Nästa år är det 100 år sedan det var sommar-OS i Stockholm och det anordnas ett marathon till dess minne, går i så stora delar som möjligt i samma bansträckning som 1912.

Läs mer på denna länk.

http://jubileum.marathon.se/Start/index.cfm?Lan_ID=1


Tjingeling tjingeling.

Kalle.

Av SimmaCyklaSpring - 14 juli 2011 06:28

När det var dags för Dalacupens fjärde deltävling var det i ett väder som lämpar sig ypperligt för Triathlon, om det var vädret eller den fantastiskt fina platsen som lockade rekorddeltagande skall jag låta vara osagt. Jag o Johan skulle vara med för fjärde gången. Maria likaså, men lite bekymmer med en tå efter Vansbro Triathlon i helgen så är risken att löpnngen får vara i kväll. Lisa Sandberg som gjorde debut i helgen på en halv Ironman i Vansbro skulle också komma till start ryktades det om. Det var ett laddat gäng som tog sikte på Hosjöstrand denna kväll. Vår andra Lisa, med efternamnet Sätterström ställde denna kväll upp som fotograf. Bilderna kommer här.


  Fint växlingsområde med sjön i bakgrunden. Det är fint i Hosjöstrand. Detta är strax före start och alla är samlade för lite information.

  De yngre förmågorna startade först och här har en av tjejerna summit klart och skall nu bege sig ut på cykel.

  Några som är ute o värmer upp före start. Vilket kalasstställe.

  SimmaCyklaSpring-gänget samlat för gruppbild strax före start. Bortanför ekan i höger bildkant ligger en flytbrygga, den skall vi runda och sedan i land där borta.

  Maria passerar tidtagningen efter simningen där självaste Clas Björling sitter och läser av tiden.

  Johan fem meter före mig efter avklarad simning. Johan förklarade senare att han la in en crawlspurt på slutet. Det är något vi måste lära oss under vintern. Helst en riktigt lång sådan.

  Två på en cykel går också bra.

  Efter ett snabbt byte i växlingsområdet är jag några meter före Johan ut på cyklingen. Men redan ett kvarter bort var han före mig igen. Ser ut att bli riktigt hårt idag.

  Jakt på sekunder. Den här killen har tagit fötterna ur skorna redan när det är 100 m kvar till växlingsområdet.

  Maria har snart cyklat klart o tävlat klart för ikväll. Löpningen får vara. Hoppas vara helt återställd till Säter Triathlon på lördag.

  Lisa tar sista kurvan på cykeln.

  Sådär, efter ca 51,30 passerar jag mållinjen. Idag gick det riktigt bra. Fick inte kramp i vaderna på löpningen som jag brukar få. Kan det bero på stödstrumporna jag köpte i Vansbro. Jag tror faktiskt det.

  Johan är i mål på ca 52,00. Klagade redan före start över magont, så något spök var det nog.

  Första gången jag fick vara före "mågämne" mitt. Johan är dock lika glad för det.

  Lisa som troligen inte återhämtat sig riktigt efter urladdningen i Vansbro i helgen löper i mål på ca 57,00.

Sträckorna för dagen var:

350 m simning. 14 km cykling och 4 km löpning.

Så småningom kommer hela resultatlistan att ligga på denna länk.

http://www.dalacupen.se/hosjoestrand-triathlon/

Vi syns på lördag i Säter då Säter Triathlon går av stapeln.

Tjingeling tjingeling. SimmaCyklaSpring.

Presentation

Fråga mig

26 besvarade frågor

Strava

 

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

ALLMÄNT


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se